Työpaikkailmoitus, katso malli ja hyödynnä omassa ilmoituksessasi!

Mitä tietoja työpaikkailmoituksesta tulee löytyä? Millainen on hyvä rakenne ilmoitukselle? Lue vinkit artikkelista ja lataa malli-ilmoitus, jota voit käyttää oman rekryilmoituksen pohjana.

Työpaikkailmoituksen tarkoitus on herättää hakijan kiinnostus ja innostaa hakemaan työpaikkaa. Hyvän työpaikkailmoituksen laatiminen ei ole helppoa. Yritysten kilpaillessa parhaista osaajista, työpaikkailmoitus kannattaa tehdä huolella, jotta se erottuisi joukosta houkutellakseen hakijoita.

Listasimme tähän perustiedot, jotka työpaikkailmoituksesta on ainakin löydyttävä. Voit vapaasti käyttää omaa luovuuttasi ilmoitusta koostaessasi, mutta kiinnitä erityistä huomiota ilmoituksen ymmärrettävyyteen. Panosta myös oikeakielisyyteen, sillä huono kieliasu syö uskottavuutta ja karsii hakijoita.

Kirjoita työpaikkailmoitukseen ainakin nämä

Esittele yrityksesi

Heti työpaikkailmoituksen alkuun voit kertoa hieman yrityksestäsi, esimerkiksi sen toimialasta, koosta ja arvoista. Kiinnittääksesi hakijan huomion ja erottautuaksesi muista yrityksistä, voit kertoa hieman yrityskulttuuristanne ja työilmapiiristä. Pyri miettimään tätä hakijan näkökulmasta. Eri asiat voivat olla kiinnostavia kirjanpitäjän, myyjän ja ohjelmistosuunnittelijan näkökulmasta. Älä kuitenkaan tee yritysesittelystä liian pitkää, vaan mene mieluummin suoraan asiaan!

Mitä olette etsimässä?

Kerro työnkuvasta mahdollisimman tarkasti. Voit antaa esimerkkejä työtehtävistä, joista haetun henkilön tyypillinen työpäivä tulisi koostumaan. Onko tehtävä itsenäistä vai tuleeko uusi työntekijä työskentelemään osana tiimiä?

Myös tehtävään vaadittu kokemustaso on hyvä tuoda esille – ollaanko hakemassa kokenutta ammattilaista vai vastavalmistunutta? Saat paremmin hakemuksia, kun kerrot selkeästi, mitä olet etsimässä. Ole realistinen vaadittujen taitojen kanssa ja mieti, mitä osaamista tehtävässä aidosti tarvitaan ja mitkä ovat vain plussaa. Moni potentiaalinen hakija saattaa jättää hakematta, jos vaatimuslista on liian pitkä. 

Mitä tarjoatte työntekijälle?

Kun olet kirjoittanut tehtävänkuvauksen ja listannut tehtävään tarvittavat vaatimukset tai toiveet, kerro mitä tarjoatte työntekijälle. Tässä kohdassa voit unohtaa kliseet ja ilmaisut, jotka eivät oikeasti tarkoita mitään ja kerro mieluummin konkreettisia esimerkkejä tarjoamistanne mahdollisuuksista ja eduista. Voit esimerkiksi kertoa, minkälaisia ura- ja etenemismahdollisuuksia yrityksessänne on. Työnhakijaa kiinnostavia etuja voivat olla esim. puhelin-, lounas- tai autoetu, työterveys jne.

Työntekijöitä kiinnostaa usein työpaikan sijainti, joten älä unohda mainita sitä. Kerro myös tarvittaessa kulkuyhteyksistä työpaikalle ja minkälaiset ovat työpaikkanne etätyökäytännöt. Myös palkkaus on hyvä ottaa esille jo työpaikkailmoituksessa, olipa se sitten valmiiksi määritelty tai pyyntö palkkatoiveesta. 

Tämä on myös hyvä paikka kertoa työyhteisöstänne ja yrityskulttuuristanne!

Ilmoituksen loppuun hakemiseen liittyvät käytännön asiat

Työpaikkailmoituksen lopussa on hyvä käsitellä hakemiseen liittyviä käytännön asioita.

Tuo selkeästi esille viimeinen hakupäivä ja miten hakemukset toimitetaan (verkkolomake, sähköposti jne.). Kerro myös, jos hakijoilta toivotaan ansioluettelon ja työhakemuksen lisäksi muita dokumentteja, esimerkiksi portfolio tai muunlaisia työnäytteitä.

Työpaikkailmoitukseen olisi hyvä laittaa myös tehtävään liittyvän yhteyshenkilön tiedot (sähköpostiosoite, puhelinnumero ja soittoaika, jos tarpeellinen) hakijoiden lisäkysymyksiä varten. Yhteyshenkilöksi voi laittaa esimerkiksi tiiminvetäjän, sillä hänellä on tarkkaa tietoa haetun tehtävän työnkuvasta ja tiimin työskentelykulttuurista.

Muista pitää ilmoitus lyhyenä ja ytimekkäänä, jotta hakijan kiinnostus säilyy loppuun asti.

Täältä voit ladata malli-työpaikkailmoituksen, jota voit käyttää oman ilmoituksesi pohjana.

Ilmoita työpaikka 

Lue lisää samankaltaisia artikkeleita

Kuinka saada asioita aikaiseksi? 9 keinoa, joilla lopettaa viivyttely ja tarttua toimeen

Näiden vinkkien avulla tehostat tuottavuuttasi ja saat enemmän aikaan ilman viivyttelyä.
Lue lisää

Huonoimmat työnhakuvinkit – 5 sanontaa, jotka saavat työnhakijat raivon partaalle

Nämä viisi huonoa työnhakuvinkkiä ja sanontaa ärsyttävät työnhakijoita.
Lue lisää

Tule kesäkaveriksi Esperiin

Tule kesäkaveriksemme Esperiin – kesärekrytointimme on nyt käynnissä!
Lue lisää