ABB etsii työterveyslääkäreitä Helsinkiin ja Vaasaan – integroitu työterveyshuolto vie lääkärin työlääketieteen ytimeen

Teknologiakonserni ABB etsii työterveyshuoltoonsa Helsingissä ja Vaasassa kahta työterveyslääkäriä. ABB tukee myös tehtävään sopivan yleislääkärin työterveyshuollon erikoistumisopintojen suorittamista työn ohessa.
Teknologiakonserni ABB etsii työterveyshuoltoonsa Helsingissä ja Vaasassa kahta työterveyslääkäriä
Kaupallinen yhteistyö: Tutustu työnantajaan

Työarki ABB:n omassa integroidussa työterveyshuollossa pitää sisällään työlääketieteen koko kirjon, lupaa vuoden ABB:n työterveyslääkärinä työskennellyt yleislääketieteen ja työterveyshuollon erikoislääkäri Nina Pöyry. Hän siirtyy kesällä johtavaksi työterveyslääkäriksi jatkamaan eläkkeelle jäävän Elina Kupiaisen työtä.

"Itselleni tässä paikassa kolahti se, että työn kaikki tavoitteet ovat työn sisällössä. Integroidussa työterveyshuollossa meillä on samat tavoitteet yrityksen kanssa", Pöyry sanoo.

Elina Kupiainen on työskennellyt ABB:llä kymmenen vuotta.

"Minut tänne veti mahdollisuus tehdä todellista työlääketiedettä, ja meidän työterveyshuollossamme saakin käyttää erikoistumisopintojen kaikkea osaamista hyödyksi."

Sekä Helsingin että Vaasan työterveyshuollot sijaitsevat vasta remontoiduissa ja väljissä tiloissa perinteisessä tehdasmiljöössä. Niissä työterveyslääkärit ja työterveyshoitajat muodostavat moniammatillisen tiimin ja ennen kaikkea työyhteisön. Työterveyslääkäreitä ABB:llä on seitsemän.

Työterveyslääkäreiden työ integroidussa työterveyshuollossa on merkityksellistä: tehtävässä pääsee lähelle monenlaisia työn arjen tilanteita ja teemoja. Työterveys tekee yhteistyötä tuotannon kanssa tehtaiden työnriskien vähentämiseksi. Toimihenkilöiden parissa ratkotaan esimerkiksi globaalin yrityksen matkatyön haasteita. Lisäksi työterveyslääkärit kehittävät koko henkilöstön elämäntapojen hallintaa ja työssä jaksamista.

"Meillä voi tehdä työterveyslääkärin työtä aidoimmillaan", Pöyry sanoo.

Kesällä johtavaksi työterveyslääkäriksi siirtyvä Nina Pöyry.

Työterveyslääkäri hallitsee omaa työtään

Pöyry ja Kupiainen kertovat, että jokaisella ABB:n työterveyslääkärillä on omat vastuualueensa. Yrityksen sisällä yhteistyö ei rajaudu henkilöstöhallintoon, vaan kumppaneina työlääketieteen tekemisessä ovat myös työturvallisuus- ja työsuojeluorganisaatiot, esimiehet ja yrityksen johto. Pöyry tiivistää, että ABB:n työterveyslääkäreillä on koko organisaation tuki, kun työterveysasioita kehitetään työpaikalla. Työterveyden toimintasuunnitelman toteutuminen on työterveyshuollon työn mittari.

"Asioita tehdään yhdessä ja ne myös toteutuvat, sillä ABB yrityksenä on motivoitunut tekemään yhteistyötä oman työterveyshuollon kanssa ja sen tekemää työtä arvostetaan", Pöyry kertoo.

Työterveyslääkäreillä on vapaus suunnitella oma työnsä ja työtapansa tavoitteiden saavuttamiseksi. Tämä edellyttää työterveyslääkäreiltä suunnitelmallisuutta ja halua päättää itse kalenterinsa sisällöstä. Kupiainen sanoo, että työn määrä on hallittavissa – työterveyshuolto pitää myös itse huolta työssä jaksamisesta.

"Ala on haastava ja menee aikansa, että kokonaisuuden oppii. Tähän työhön on helppo sitoutua ja työskennellä pitkään", hän sanoo.

Teknologiakonserni kehittyy jatkuvasti ja työterveyshuollon tehtävät sen mukana. Työterveyshuollon koko henkilökuntaa koulutetaan jatkuvasti. Usein tämä tehdään työterveysasemille tuoduilla koulutuksilla, jolloin moniammatillisten tiimien osaaminen päivitetään samalla kertaa.

Työterveyshuolto on osa tehdasyhteisöä

Teknologiakonsernin oma työterveyshuolto on tiiviisti mukana yrityksen toiminnassa. Suomalaista työterveyshuollon osaamista myös viedään jatkuvasti kansainvälisen konsernin toimipisteisiin ulkomailla, joten työn merkitys kantaa hyvin laajalle alueelle. Pöyry sanookin, että työn imu tempaisee mukaan myös työterveyslääkärin.

"Integroitu työterveyshuolto yrityksen sisällä, osaavat moniammatilliset tiimit, jatkuva vuoropuhelu yrityksen kanssa ja vapaus tehdä monipuolista työlääketiedettä parhaaksi katsomallaan tavalla – tämä on työterveyslääkärin unelmatyö", sanoo Pöyry.

Hae ABB:lle työterveyslääkäriksi Helsinkiin tai Vaasaan