Citec rekrytoi 30 kokenutta suunnittelijaa tekemään puhtaan energian murrosta

Kansainvälisen suunnittelu- ja informaationhallinnan suunnitteluyritys Citecin työkulttuurissa korostuu se, omien asiantuntijoiden näkemykset vaikuttavat yrityksen päätöksentekoon jatkuvasti. Tuorein osoitus tästä on nyt käynnissä oleva 30 suunnittelijan rekrytointikampanja.
Luotu 11.05.2021
Kaupallinen yhteistyö: Tutustu työnantajaan

Senioritason asiantuntijat voivat edetä Citecillä discipline championin vastuualueelle. HR-johtaja Annika Wallin sanoo, että he vastaavat oman toimialansa kehityksestä ja osallistuvat muun muassa tarjousten laatimiseen.

"Asiantuntijamme tietävät hyvin mikä toimialojen tilanne on ja miten meidän pitää pystyä kehittymään eteenpäin. Esimerkiksi nämä nyt avoinna olevat työpaikat ovat heidän sekä liiketoimintajohdon välisen vuoropuhelun tulosta", Wallin sanoo.

Minkälaiseen työpaikkaan tehtävät johdattavat? Citec on noin tuhannen työntekijän yritys, jolla on toimistot Vaasan pääkonttorin lisäksi Espoossa, Turussa, Oulussa, Tampereella ja Pietarsaaressa. Toimipaikkoja on myös Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa, Saksassa, Intiassa ja Saudi-Arabiassa.

Suuri osa projektinjohdosta, myynnistä ja suunnittelutyöstä keskittyy Suomeen. Wallin kuvailee, että Citecillä kohtaavat monen mielestä kaksi maailmaa parhaalla tavalla: kodikas elämä kotimaassa sekä globaali työarki kansainvälisten kollegoiden ja asiakkaiden parissa.

"Voit asua pienessä kaupungissa ja nauttia sen lyhyistä välimatkoista sekä läheisestä luonnosta. Kun avaat ovet työpaikalle, niin siellä kiehtova suunnittelu- ja teknologiamaailma aukeaa työpäivän ajaksi."

Suomen toimistoissa työkieli on ensisijaisesti suomi ja Wallin sanoo, että loput sujuvat yleensä englanniksi tai ruotsiksi.

Asiakkaat ovat keskellä nopeaa teknologiakehitystä

Citecin suunnittelemat projektit ovat valtaosin kansainvälisten pörssiyritysten hankkeita. Niissä korostuvat energia-ala ja prosessiteollisuus. Markkinointi- ja viestintäjohtaja Michael Smirnoff kertoo, että Citec tekee esimerkiksi hiilidioksidin talteenoton suunnittelussa yhteistyötä teknisten yliopistojen kanssa. Suunnittelutyö tähtää jatkuvasti alan korkeimpaan tasoon.

"Jos on paljon kokemusta, Citecillä saa varmasti myös paljon haasteita. Tarjoamme asiakkaillemme laajaa osaamista, joten myös eteen tulevat projektit ovat hyvin monipuolisia ja pitkäkestoisia. Olemme kasvava yritys jolle huippuosaaminen on tärkeää."

Myös rekrytointikampanjalla haettavalle osaamisella suunnataan kohti puhtaan energian kehitystä. Se näkyy selvästi Citecin projekteissa jo nyt ja sen osuuden odotetaan kasvavan.

Smirnoff listaa, että esimerkiksi vetyprojektit kasvavat ja aurinkoenergian osuus lisääntyy. Citec on mukana muun muassa Renewcellin 60 000 tonnia vuodessa tuottavaan tekstiilien kierrätyslaitoksen suunnittelutyössä. Kierrätyslaitos rakennetaan Sundsvalliin Ruotsissa.

"Puhtaan energian teknologioiden edistyminen ja kestävän kehityksen merkityksen kasvaminen ovat meille ja meidän suunnittelijoillemme valtava mahdollisuus ja tärkeä tehtävä."

Uutta osaamista kansainvälisiltä työkavereilta

Kokeneet suunnittelijat tekevät töitä tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa, mitä Citecin senioritason asiantuntijat myös arvostavat. Smirnoff kertoo, että toinen asiantuntijoiden palautteessa korostuva piirre on sujuva ja palkitseva tiimityö. Projektit kokoavat yhteen eri maista tulevat ammattilaiset. Se auttaa selättämään projektien vaatimukset ja kirittää suunnittelutyötä teknologiakehityksen rinnalla.

"Meillä suunnittelijat eivät kuitenkaan tunne jäävänsä yksin taistelemaan hankalien asioiden kanssa. Ympäriltä löytyy kollegoita sekä läheltä että kaukaa, jotka ovat valmiina sparraamaan työkaveria, jotta tekniset haasteet saadaan ratkaistua", Smirnoff sanoo.

Citec on kasvanut yli 70 miljoonan euron liikevaihdon kokoluokkaan alkuperäisen kahden insinöörin yrityksestä. Jo tuolloin visio kansainvälisestä suunnittelutoimistosta eli vahvana. Pienen yrityksen hyvistä puolista on pidetty tietoisesti kiinni. Smirnoff ja Wallin sanovat, että työntekijöiden ideoita kuunnellaan jatkuvasti ja niitä myös toteutetaan.

"Se näkyy siten, että olemme nopea organisaatio. Ehdotuksesta voidaan monesti edetä päätökseen nopeasti, sillä suuresta koosta huolimatta turhia raja-aitoja ei ole", Smirnoff huomauttaa.

Wallinin mukaan välitön ilmapiiri on myös muun menestyksen taustalla.

"Mehän konsultoimme asiakkaita suunnittelutoimistona, joten meidän pitää tietää itse paremmin ja kyetä esittämään ratkaisuja. Se onnistuu, kun työpaikalla on osaava, avoin ja innovatiivinen ilmapiiri."

Hae Citecille suunnittelualan insinööriksi