Hitachi ABB Power Grids etsii Area Sales Manageria

Kriittisen infran automaation Area Sales Managerin työ on motivoivaa – järjestelmä pitää sähköt päällä kodeissa, sairaaloissa ja tehtaissa.

Hitachi ABB Power Gridsin MicroSCADA X -tuoteperhe on laajasti käytössä sähköautomaation sovelluksissa muun muassa sähkölaitoksissa, sairaaloissa ja tehtaissa. Se varmistaa sähkön saannin niin Helsingin länsimetrolle kuin tuliterälle Tampereen ratikallekin sekä yliopistosairaaloille eri puolella Suomea. Vastaavia esimerkkejä löytyy ympäri maailmaa. Maailmanlaajuinen myyntityö tehdään Vaasassa, missä on nyt avoinna Area Sales Managerin työpaikka.

Sales & Marketing Manager Lasse Alonen sanoo, että sähköautomaation globaalin toteuttajan leivissä työn merkitys on jatkuvasti läsnä. Kun järjestelmän tai sen osan myy, jossain päin maailmaa asiat ovat oikeasti paremmin.

"Sähköt eivät katkea leikkaussalissa ja tehtaat pysyvät pyörimässä. Itseäni motivoi aidosti kriittisen infran varmistaminen. Jos haluaa työskennellä teollisuudessa ja parantaa maailmaa, niin meillä se onnistuu."

Mistä Area Sales Managerin edustamassa MicroSCADA X:ssä siis on kyse? Tiivistettynä kyse on sähköautomaation monipuolisesta tuoteperheestä. Sen osat varmistavat kriittisten kohteiden sähkön syötön, valvovat ja ohjaavat jakelua, hallinnoivat jakelujärjestelmän oikeuksia ja nopeuttavat häiriöiden selvittämistä.

Tuoteperheellä on vahva asema markkinoilla, sillä MicroSCADA-järjestelmää on käytetty ja kehitetty 30 vuoden ajan.

"Tyytyväiset asiakkaat ympäri maailman antavat hyvää selkänojaa myyntineuvotteluihin. Asema on vahva. Automaation eteneminen maailmanlaajuisesti varmistaa, että työsarkaa kyllä löytyy."

MicroSCADA on kysytty valinta esimerkiksi tuuli- ja aurinkosähköpuistoissa. Hallinnan määrä kasvaa, kun tuotanto hajautuu, ja kulutusta sekä jakelua tasataan eri akustoratkaisuilla.

"Portfolio tukee hajautettua energiantuotantoa ja olemme näissä hankkeissa jo laajasti mukana."

Perheelliselle sopivat matkustusmäärät

Myyntitiimissä maapallo on jaettu viiden Area Sales Managerin kesken. Globaalista työkentästä huolimatta riittää, että on valmis matkustamaan 40-60 päivää vuodessa. Jos haluaa ja se on tarpeen, matkapäiviä saa tosin kerryttää lisääkin. Alonen sanoo, että työ painottuu joka tapauksessa toimistolle.

"Ja hyvä niin, kunhan etätyöt aikanaan väistyvät. Meillä on hyvä ja monella tapaa värikäs tiimi, jolta saa vastauksen kysymykseen kuin kysymykseen."

Haettavan henkilön osaamis- ja kokemusprofiili on lavea, sillä myyntitiimiä ei haluta ahtaa samaan muottiin. Alosen mukaan tehtävässä voi menestyä niin automaatio- kuin elektroniikkainsinöörikin, sillä järjestelmään perehtyy nopeasti työpaikalta löytyvän tietotaidon siivittämänä.

"Meidän kiinnostuksemme herättää sillä, jos on edennyt automaatiotekniikan tutuksi tehneen putken läpi, on kansainvälisyyteen kallellaan ja haluaa vaikuttaa maailmaan hyvällä tavalla omalla työllään."

Hae Area Sales Managerin työpaikkaa