Hyvästä kesätyöhakemuksesta välittyy innostus

Oletko hakemassa ensimmäistä kesätyöpaikkaa etkä oikein tiedä, mitä työhakemukseen kannattaa kirjoittaa? Artikkelista löydät vinkkejä, minkälainen on hyvä hakemus.

Hakemuksen kirjoittaminen on vaikeaa kokeneemmallekin työnhakijalle, saati sitten ensimmäisiä työhakemuksiaan kirjoittavalle. Liikkeelle kannattaa lähteä tutustumalla huolellisesti työpaikkailmoituksen sisältöön, hakijoilta vaadittaviin ja toivottaviin ominaisuuksiin, sekä yrityksen nettisivuihin ja muuhun läsnäoloon netissä ja sosiaalisessa mediassa. Tämän taustatyön avulla työhakemus on helpompi kirjoittaa siten, että se puhuttelee juuri tätä yritystä.

Hyvän hakemuksen tärkein tehtävä on tuoda esille innostus ja motivaatio haettua työtehtävää ja yritystä kohtaan. Se kertoo sitä lukevalle henkilölle, miksi juuri tämä henkilö on sopiva avoimeen tehtävään. Siksi samaa hakemusta ei kannata lähettää kaikkialle, vaan jokaista työpaikkaa varten on suositeltavaa kirjoittaa oma hakemus.

Hakemuksen ei tarvitse olla pitkä. Kesätyöpaikkoihin tulee tyypillisesti runsaasti hakemuksia, joten mitä nopeammin hakemuksessa päästään itse asiaan ja mitä paremmin siinä kiteytetään keskeiset asiat, sen helpompi työnantajan on päättää, ketkä kutsutaan haastatteluun. Yksi sivu ja sillä muutama kappale riittävätkin varsin hyvin.

Perinteisen hakemuskirjeen korvaavat nykyään usein yrityksen rekrytointijärjestelmässä olevat kysymykset, mutta yhtä lailla niihin on osattava vastata. Lomakkeilla saatetaan esimerkiksi kysyä, miksi olet hakemassa kyseistä työtä, mitkä ovat vahvuutesi tehtävää ajatellen, tai miksi juuri sinut tulisi valita tähän kesätyöpaikkaan.

Hakemuksessa kannattaa myös viljellä esimerkkejä. Esimerkiksi englanninkielentaitoaan mainostavan kannattaa kertoa missä taidot ovat karttuneet. Hakemus on ennen lähettämistä hyvä oikoluetuttaa jollakulla kirjoitusvirheiden minimoimiseksi.

Hakemuksen mukana lähetettävän CV:n tekemiseen löytyy vinkkejä täältä.

Katso avoimet työpaikat

Mirva Puranen
Monster.fi

Artikkeli julkaistu vuonna 2016.

Lue lisää samankaltaisia artikkeleita

Etelä-Karjalan hyvinvointialue EKHVA

IHMINEN SE ON LÄÄKÄRIKIN Tule meille töihin. – Täällä sie voit olla sellainen kuin olet.
Lue lisää

Meillä töissä: Tiina, putkimestari

Järvenpäässä asuva Tiina Lehtimäki tutustui HSY:n toimintaan opiskelujensa aikana: – Opiskelin Metropoliassa energia- ja ympäristötekniikkaa. Opintojen aikana kävimme vierailulla pari kertaa HSY:llä ja kuulimme myös erilaisia esitelmiä organisaation toiminnasta. Sitä kautta HSY:stä jäi mielikuva vesihuoltoalan mielenkiintoisena ja isona toimijana.
Lue lisää

Poliisi

Poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina. Poliisi toimii arjen turvaajana ja varmistaa, että Suomessa on turvallista olla ja elää. Meidät on helppo tunnistaa ja meitä on helppo lähestyä niin kadulla kuin verkossa.
Lue lisää