Kysely: Työnhakijat aktiivisia kesälläkin

Monsterillakin ollaan kesätunnelmissa. Kesä-heinäkuun vaihteessa toteutimme verkkosivuillamme kyselyn, jonka aiheena oli loman pitäminen työnhausta. Keskikesää on yleensä pidetty huonona aikana sekä työllistymisen että rekrytoinnin kannalta. Ajatellaan, että kaikki ovat lomalla, niin hakijat kuin työnantajatkin, ja oikeaa ihmistä voi olla vaikea tavoittaa.

Kyselyn tuloksista kävi kuitenkin ilmi, että valtaosa työnhakijoista jatkaa uuden työpaikan etsimistä kesälläkin. Vastaukset jakautuivat melko tasan aktiivisten työnhakijoiden (54 %) ja työpaikkoja satunnaisesti silmäilevien kesken (39 %). Työnhausta kesällä kokonaan taukoa pitäviä oli kyselyn mukaan selkeästi vähiten, vain 7 prosenttia vastaajista.

Tästä voi siis päätellä, että uuden työntekijän etsimistä ei kannata välttämättä lykätä syksymmälle vain siinä pelossa, ettei hakemuksia tulisi. Etenkin nykyaikana, kun työpaikkailmoituksia voi helposti selailla älypuhelimella vaikka mökkilaiturilta.

Kesällä kannattaa erityisesti hyödyntää rekrytoinnissa myös sosiaalisen median mahdollisuuksia. Mainostamalla avoimia työpaikkoja sosiaalisessa mediassa on mahdollista tavoittaa helposti myös työnhausta lomailevat ja passiiviset työnhakijat.

Kyselyn tulokset kokonaisuudessaan

Lomailetko työnhausta vai haetko töitä aktiivisesti kesälläkin?

  • Haen aktiivisesti töitä läpi kesän 53,7 % (138 vastaajaa)
  • Silmäilen työpaikkoja satunnaisesti 39,3 % (101 vastaajaa)
  • Pidän taukoa työnhausta ja jatkan taas syksyllä 7 % (18 vastaajaa)

Katso avoimet työpaikat

*Kysely toteutettiin Monsterin Suomen verkkosivuilla kesäkuun ja heinäkuun vaihteessa 2017. Kyselyyn vastasi yhteensä 257 henkilöä. Kyselyn tulokset eivät edusta tieteellistä tutkimustietoa, vaan ovat Monsterin sivuilla tehtyjä mielipidemittauksia.

Lue lisää samankaltaisia artikkeleita

Etelä-Karjalan hyvinvointialue EKHVA

IHMINEN SE ON LÄÄKÄRIKIN Tule meille töihin. – Täällä sie voit olla sellainen kuin olet.
Lue lisää

Poliisi

Poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina. Poliisi toimii arjen turvaajana ja varmistaa, että Suomessa on turvallista olla ja elää. Meidät on helppo tunnistaa ja meitä on helppo lähestyä niin kadulla kuin verkossa.
Lue lisää

Suomalaiset kertovat ikäsyrjinnästä: “Vanhat ovat hitaita ja sairaslomalla jatkuvasti”

Väestön vanhetessa myös ikäsyrjintä on vähentymään päin. Silti sitä koetaan edelleen. Joblyn kysely paljastaa, miten suomalaiset kokevat ikäsyrjintää työelämässä.
Lue lisää