Ranskaa opettava Samuli, 23 v, on päässyt työskentelemään jo monessa osuuskaupan ravintolassa. Mistä kaikki alkoi?
Rakastan monipuolista työtä, asiakaspalvelua ja haluan myös kehittyä urallani. Osuuskaupasta sain ne kaikki!
Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu on monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään. Niin oli myös minulle. Perehdytys aloitetaan jo ennen ensimmäistä työpäivää. Ja sitten kun pääsee itse työn pariin, on joku auttamassa alkuun.
Pääsin vuonna 2010 kesäharjoitteluun silloiseen ravintola Amarilloon. Kokemattomuudestani huolimatta onnistuin heittäytymään asiakaspalveluun, vaikken aina tiennyt vastauksia asiakkaiden kysymyksiin. Yritys oli kuitenkin tärkeintä!
Sain paljon tukea silloisilta työkavereiltani ja turvallisen ympäristön ammatilliselle kehittymiselleni. Harjoittelun jälkeen sain kesätöitä ravintola Rossosta muutamaksi kesäksi. Näiden kesien aikana ehdin tehdä monipuolisesti ravintolan eri tehtäviä, kuten tarjoilua, tiskaamista, annosten pöytiin tarjoilua ja ruoan valmistusta.
Pääsinkin sitten 2014 vakituiseksi tarjoilijaksi Rossoon. Ehdin myös vuosien varrella tutustua Pirkanmaan Osuuskaupan muihin toimipaikkoihin, kuten pubeihin ja baareihin. Pääsin tutustumaan erilaisiin työympäristöihin ja hyviin tyyppeihin. Muutama vuosi myöhemmin löysin itseni upouudesta ravintola Puistosta.
Joulukuussa 2018 päätin repäistä ja hakea Pirkanmaan Osuuskaupan konttorille HR-harjoittelijaksi opintojani ja ammatillisia tavoitteitani tukemaan. Pääsin harjoitteluun ja tässä sitä ollaan jälleen oppimassa uutta. Keväällä 2019 otin myös muita haasteita vastaan ja toimin ranskan kielen opettajana peruskoulussa Kangasalla. Mihinköhän seuraavaksi?
Kannustan sinuakin hakemaan töihin Pirkanmaan Osuuskauppaan, koska:
- Saat huikean työporukan, joka soutaa samaan suuntaan
- Kehität itseäsi ammatillisesti
- Pääset kiinnostavien brändien pariin
- Ruoasta tulee intohimosi
Katso avoimet työpaikat yrityksessä
Samuli Silin
HR-harjoittelija, Pirkanmaan Osuuskauppa
Artikkeli julkaistu vuonna 2019.