Tianna kannustaa opiskelijoita hakeutumaan kesätöihin HUS Diagnostiikkakeskukseen: ”Täältä voi hyvin löytyä myös pysyvä työpaikka!”

HUS Diagnostiikkakeskus tarjoaa tänä vuonna noin 200 kesätyöpaikkaa. Tarjolla on monipuolisia ja mielenkiintoisia tehtäviä aina laboratorio- ja röntgenhoitajan tehtävistä esimerkiksi osastosihteerin tehtäviin.
Kaupallinen yhteistyö: Tutustu työnantajaan

Mahtavat perehdyttäjät, hyvä ilmapiiri ja mahdollisuus kehittyä työssä: lähihoitajaksi valmistunut Tianna nauttii työnsä ansiosta elämästä kokonaisvaltaisesti.

HUS Diagnostiikkakeskus tarjoaa tänä vuonna noin 200 kesätyöpaikkaa. Tarjolla on monipuolisia ja mielenkiintoisia tehtäviä aina laboratorio- ja röntgenhoitajan tehtävistä esimerkiksi osastosihteerin tehtäviin.

HUS Diagnostiikkakeskus on Suomen johtava kliinisten laboratoriopalvelujen ja lääketieteellisten kuvantamispalvelujen tuottaja.

– Kesätyöpaikkoja on Helsingin lisäksi useassa toimipisteessämme Uudellamaalla, Kymenlaaksossa sekä Etelä-Karjalassa, kertoo HUS Diagnostiikkakeskuksen viestinnän kehittämispäällikkö Inka Koskenvuo ja kannustaa lähihoitaja-, sairaanhoitaja- ja laboratorioalan -opiskelijoita hakemaan töitä, mikäli kesätyöpaikka tulevalle kesälle 2022 on vielä etsinnässä.

Katso avoimet työpaikat.

Tällä hetkellä työstään kokonaisvaltaisesti nauttiva Tianna Hoed valmistui lähihoitajaksi keväällä 2021.

– Valmistuttuani huomasin HUS:n työpaikkailmoituksen koronanäytteenotosta ja hain työtä.

Vastavalmistunut lähihoitaja kutsuttiin työhaastatteluun, jonka yhteydessä hänelle tarjottiinkin asiakaspalvelupaikkaa HUS Diagnostiikkakeskuksen Ison Omenan laboratoriosta.

– Kiinnostuin tarjouksesta kovasti. Minulle sanottiin haastattelun yhteydessä, että tämän paikan myötä, minulla olisi mahdollisuudet päästä jatkossa myös preanalytiikan puolelle, eli näytteiden ottoon. Se sai minut innostumaan entisestään.

Ihanat työkaverit

Kun Tianna aloitti työt HUSLAB:issa, hän pääsi samantien tutustumaan moniin uusiin työkavereihin.

– Työkaverit ovat tässä talossa ihan parhaita, hyvin pirtsakoita ja energisiä. Meillä on ihana ilmapiiri, jossa kaikki auttavat toisiaan, Tianna kiittelee.

Hän viihtyi työssään mainiosti ja oppi nopeasti uudet työtehtävät.

– Huomasin kuitenkin, että ajatukseni veivät jatkuvasti aulaemännän työstä näytteiden oton puolelle. Päätin kertoa toiveestani avoimesti esihenkilölleni.

Kehittyvä työnkuva

Esihenkilö kuuli Tiannan toiveen ja ilokseen hän kuulikin pääsevänsä perehtymään preanalytiikkaan HUS Diagnostiikkakeskuksen toiseen yksikköön.

– En tuntenut uudessa paikassa ketään ja muutos toki jännitti etukäteen. Vastaanotto oli kuitenkin myös uudessa yksikössäni erittäin lämmin.

Jälleen oli siis aika tutustua uusiin kollegoihin ja perehtyä uudenlaisiin tehtäviin.

– Minulla oli aivan mahtavat perehdyttäjät, jotka luottivat työskentelyyni ja päätöksentekokykyyni. He myös vastasivat ihan kaikkiin mieltäni askarruttaviin kysymyksiin avoimesti.

Monipuolinen työ, loistavat työkaverit ja asiakkaiden hyvä palaute on ollut tähän mennessä Tiannan mielestä parasta hänen nykyisessä työssään.

– Olen myös onnellinen siitä, että HUS Diagnostiikkakeskus järjesti minulle koulutuksen, kun minullahan ei ollut näytteidenottokoulutusta ennakkoon.

”Nyt nautin työstäni”

Myös Tianna kannustaa opiskelijoita hakeutumaan kesätöihin HUS Diagnostiikkakeskukseen.

– Tänne voi hakea lähihoitajat ja sairaanhoitajat, sekä bioanalyytikotkin. Meillähän on täällä bioanalyytikko-opiskelijoita tekemässä myös keikkaa, Tianna vinkkaa.

– Itse koin, että pääsin nopeasti osaksi työyhteisöämme. Työ on tuonut lisää iloa ja kiinnostusta elämääni. Ensimmäistä kertaa olen saanut myös kiinni siitä tunteesta, että pidän työstäni, eikä se ole pakkopullaa.

Tianna nauttii työn tarjoamista asiakaskohtaamisista.

– Vaikka ne ovat lyhyitä, ehtii siinä samalla aina hieman tutustua asiakkaaseen.

Mahdollisuus pysyvään työpaikkaan

Hän huomauttaa myös, että HUS Diagnostiikkakeskuksen kautta voi kesätyöntekijä löytää hyvin myös pysyvän työpaikan.

– Kannattaa hakea ja kokeilla. Täällä on ensiluokkainen perehdytys ja mahdollisuudet kehittyä. Iälläsi ei ole väliä, vaan se riittää, että sinulla on kiinnostusta ja kokeilun halua. Täällä on laajasti erilaisia työtehtäviä, Tianna avaa ja jatkaa.

– Työympäristö on mielestäni erittäin siisti ja viihtyisä. Plussaa on se, että sovitut työtehtävät sekä ohjeistukset ovat aina selkeitä.

Tiimityöskentelytaidot tärkeässä roolissa

Entä millaiselle persoonalle työ Hus Diagnostiikkakeskuksessa mielestäsi erityisesti sopii?

– Tänne sopivia luonteenpiirteitä ovat luotettavuus, rehellisyys ja vastuullisuus. Myös tiimityöskentelytaidot ovat tärkeässä roolissa. Toki on hyvä olla paineensietokykyä, Tianna pohtii.

– Hyväntuuliset ja energiset tekijät pärjäävät aina ja tällainen asenne tuo jaksamista omaan työhön. Minä olen kokenut tämän niin, että kun itse kiinnostuu HUS:ista, he kiinnostuvat sinusta.

Viihtyisä työ vaikuttaa koko elämään

Tiannan viihtyminen työssä heijastuu myös hänen vapaa-aikaansa.

– On ihanaa, että voin keskittyä työn jälkeen itseeni ja työn ulkopuoliseen elämääni. Työssäni työasiat jäävät työpaikalle, eikä ne jää mietityttämään kotiin asti.

Tianna käy salilla ja ulkoilee paljon koiransa kanssa.

– Myös rakas puolisoni on huomannut, että viihdyn työssäni. Hän on kertonut minulle olevansa onnellinen siitä, että löysin työn, josta pidän näin paljon. Työ on siis tuonut paljon hyvä asioita kokonaisvaltaisesti koko elämääni.

Tule töihin HUSiin — hyvän työn tekijäksi.