Töihin toiselle teollisuudenalalle? Maillefer avasi kaapelikoneiden suunnitteluun uusia urapolkuja

Kaapelitehtaiden konetoimittaja Maillefer on avannut kolme insinöörin työtehtävää, jotka mahdollistavat työuran ohjaamisen kaapelinvalmistuksen maailmaan, vaikka aiempi työkokemus löytyisi toiselta toimialalta.
Kuva: Mailleferin työntekijä

Nykyisin suunnittelutoimintaa johtava Lars Gestranius sanoo, ettei hänellä ollut tarkalleen ottaen mitään käsitystä kaapeleiden valmistuksesta tullessaan valituksi yhtiön laatujohtajaksi viisi vuotta sitten. Gestranius siirtyi Mailleferille paperikoneiden komponenttisuunnittelusta.

"Jos on vain intoa ymmärtää ja ottaa uusi teollisuusympäristö haltuun, täällä se onnistuu suhteellisen nopeasti. Jokainen nyt auki olevasta tehtävästä on näköalapaikka kaapelivalmistuksen prosessiin."

Gestraniuksen houkutteli kaapeleiden pariin juuri tilaisuus paneutua täysin uuteen teollisuudenalaan. Hän kuvailee, että kaapelikoneet ovat oma niche-alueensa, mutta tiukka fokus ei tarkoita pientä markkinaa. Mailleferin asiakkaat löytyvät Kiinasta, Euroopasta ja Yhdysvalloista. Toimitukset ovat kokonaisia tuotantolinjoja, jopa tehtaita. Pienimmillään kaapeleiden mittakaava voi olla millejä, ja toisesta ääripäästä löytyy valtavia voimakaapeleita.

"Näiden valmistuksessa käytettävien kaapelikoneiden kirjo on valtava, ja siten myös suunnittelutarpeet ovat loputtomat. Arvostamme paljon kokemusta muiden toimialojen parhaista käytännöistä ja toimintatavoista, joten aiemman työuran opit saavat näkyä myös meillä."

Laitevastaava

Component Manager, eli laitevastaava työskentelee useat eri ryhmät yhdistävänä linkkinä. Gestranius kuvailee, että tehtävä on poikkeuksellinen näköala koko kaapelinvalmistukseen. Työn ytimessä on se, että laitevastaava hallitsee vastuullaan olevan koneen piirustuksia ja suunnitelmia Mailleferin järjestelmässä.

"Teknologiakehitys pitää hänet ajan tasalla ja myynti konsultoi, kun tehdään tarjouksia. Hän tuntee komponenttitoimittajat ja myös oman osto-organisaatiomme."

Valmiisiinkin koneisiin tulee muutoksia jatkuvasti, sillä esimerkiksi niiden energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä kehitetään osana Mailleferin jatkuvaa parantamista sekä tuotehallintaa.

"Laitevastaava varmistaa, että kone toimi suunnitellulla tavalla kaapelilinjassa, vaikka materiaaleihin ja komponentteihin tulisi muutoksia."

Mekaniikkasuunnittelija

Laitevastaavan tehtävä on Mailleferilla nyt avautuneista positioista vaativin ja edellyttää aiempaa työuraa teollisuuden tuotantotekniikan parissa. Gestranius sanoo, että Mailleferin sisällä tehtävään etenevät erityisesti kannuksensa ansainneet mekaniikkasuunnittelijat, jotka työskentelevät tiiviissä yhteistyössä laitevastaavien kanssa.

"Teemme paljon asiakaskohtaista räätälöintiä ja etenkin mekaniikkasuunnittelija pääsee työskentelemään asiakasrajapinnassa sekä hyvin lähellä lopullista kaapelilinjaa."

Mekaniikkasuunnittelija työskentelee kaapeleiden vulkanointiprosessin mekaanisten laitteiden parissa. Asiakkailla voi olla omia toiveita komponenteista, tai valmiiseen linjastoon tulee parannustoiveita. Mekaniikkasuunnittelija tekee myös tutkimus- ja tuotekehitysosaston työn todeksi.

"Vulkanointiprosessi on hyvin erikoinen, mutta vaikka prosessissa on omat reunaehtonsa, laitteiston parissa on paljon vapautta visioida ja kehittää niiden toimintaa komponenttitoimittajien kanssa. Kirjo mekaniikkasuunnittelun ympärillä on valtava."

 

Hae Component Managerin työpaikkaa

Hae Mechanical Engineerin työpaikkaa