Työntekijöiden ammatillisen osaamisen kehittäminen on myös yrityksen etu

Työntekijöitä kiinnostaa usein jopa palkkaa enemmän saada tehdä merkityksellistä työtä itseään kiinnostavien asioiden parissa. Myös mahdollisuudet kehittyä ja oppia työssä jatkuvasti uutta lisäävät työn mielekkyyttä.

Riittämätön koulutus ja vanhentuneet työkalut aiheuttavat työntekijöissä usein turhautumista. Koulutusmahdollisuuksien tarjoaminen lisää todennäköisesti työntekijöiden tyytyväisyyttä ja sitoutumista yritykseen. Työnantajan satsaus henkilöstön kouluttamiseen kertoo myös arvostuksesta nykyisiä työntekijöitä kohtaan.

Lisäksi henkilöstön kouluttamisesta on myös yritykselle hyötyä. Kun yrityksessä syntyy tarve uudenlaiselle osaamiselle ja samalla tarve nykyiselle osaamiselle vähenee, on huomattavasti helpompaa päivittää nykyisen työntekijän osaamista, kuin rekrytoida tehtävään täysin uusi henkilö. Sekä rekrytointiprosessin läpi vieminen että uuden työntekijän perehdyttäminen vie aikaa, resursseja ja rahaa.

Jatkuvasti muuttuvassa maailmassa henkilöstön osaamisen kehittäminen ja ammattitaidon pitäminen ajantasaisena lisää luonnollisesti myös yrityksen kilpailuetua.

Kyselytulos: yli 80 % kehittää osaamistaan omatoimisesti

Toteutimme Monsterin verkkosivuilla kesän aikana osaamisen kehittämistä käsittelevän kyselytutkimuksen*, johon vastasi 351 henkilöä. Kyselytuloksen mukaan valtaosa, jopa 83 %, vastaajista, on kehittänyt osaamistaan omatoimisesti.

Suosituin tapa ylläpitää ja päivittää osaamistaan on kursseilla ja koulutuksissa käyminen (37 % vastaajista). Moni pitää osaamistaan ajantasaisena myös lukemalla verkkosisältöjä ja ammattikirjallisuutta (26 % vastaajista).  Vastaavasti 12 % on suorittanut itsenäisesti verkkokursseja ja 8 % osallistuu ammattiverkoston toimintaan.

Vain n. 16 % vastaajista ei ole kehittänyt ammatillista osaamistaan omatoimisesti.

Monster mukana tukemassa työllistymistä

Siinä missä työssäkäyvät voivat usein hyödyntää työnantajien tarjoamia koulutusmahdollisuuksia, ei työttömillä työnhakijoilla monesti ole samanlaisia mahdollisuuksia kehittää osaamistaan.  Aloilla, joilla on paljon kilpailua työpaikoista, työpaikan saantiin voi vaikuttaa merkittävästi se, että osaaminen on ajantasaista. Jos tekniset taidot ovat puutteelliset tai vanhentuneet, voi työllistyminen olla huomattavasti haastavampaa.

Erityisesti digitalisaation myötä työskentely esimerkiksi markkinoinnin ja viestinnän alalla vaatii jatkuvasti päivittyvien ohjelmistojen hallintaa. Tämän takia Monster ja Adoben virallinen koulutuskumppani Corellia Helsinki haluavat helpottaa työtä vailla olevien markkinointi- ja viestintäosaajien työllistymistä tarjoamalla heille ilmaisia yhden päivän koulutuksia alan ohjelmistoista ja tekniikoista.

 

*Kyselytutkimus toteutettiin Monsterin verkkosivuilla aikavälillä 4.7.–15.8.2018 ja siihen vastasi yhteensä 351 henkilöä.

Krista Vuori
Monster.fi

Lue lisää samankaltaisia artikkeleita

Etelä-Karjalan hyvinvointialue EKHVA

IHMINEN SE ON LÄÄKÄRIKIN Tule meille töihin. – Täällä sie voit olla sellainen kuin olet.
Lue lisää

Meillä töissä: Tiina, putkimestari

Järvenpäässä asuva Tiina Lehtimäki tutustui HSY:n toimintaan opiskelujensa aikana: – Opiskelin Metropoliassa energia- ja ympäristötekniikkaa. Opintojen aikana kävimme vierailulla pari kertaa HSY:llä ja kuulimme myös erilaisia esitelmiä organisaation toiminnasta. Sitä kautta HSY:stä jäi mielikuva vesihuoltoalan mielenkiintoisena ja isona toimijana.
Lue lisää

Poliisi

Poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina. Poliisi toimii arjen turvaajana ja varmistaa, että Suomessa on turvallista olla ja elää. Meidät on helppo tunnistaa ja meitä on helppo lähestyä niin kadulla kuin verkossa.
Lue lisää