Etusivu / Henkilöstöasiat / Henkilöstön pysyvyys / Työn iloa Fondian tapaan

Työn iloa Fondian tapaan

Työn iloa Fondian tapaan

Neuvottelutilana suitsukkeen tuoksuinen Goa tai kokous keinutuolissa kiikutellen? Joukkueessa itse valittu kapteeni sekä lisäksi työtapa, jossa kertyneet ylityötunnit ovat ennemmin huolestuttavia kuin odotettuja. Kaiken huippuna johtoporras kutsuu johtamista palveluammatiksi. Ei kai tämä voi olla työpaikka laisinkaan? Jos Fondialaisilta kysyy, niin kyllä voi. Fondian ydinajatus on uudistaa kankeaa alaa tekemällä asiat erilailla ja tarjota työntekijöille hyvä työpaikka.

Fondiassa tiedetään, että kun omat työntekijät ovat tyytyväisiä, asiakkaat ovat tyytyväisempiä ja rekrytointipuolella tieto mukavasta työpaikasta leviää myös sen ulkopuolelle. Rekrytoinnin vahvuus onkin se, ettei valtavia kampanjoita tarvita kun kiinnostuneet löytävät yrityksen viidakkorummun kutsua seuraten. Kutsun seurauksena yhtiön henkilöstömäärä onkin kasvanut 80:een, ja tämän päivän tilanteessa hyvä henkilöstöhallinto vaatii omanlaiset otteensa.

Rekrytointien laatua on mietitty tarkkaan. Henkilöstö on haluttu tietoisesti rakentaa jo kokeneista ammattilaisista. Opiskelijoita työllistetään harjoittelijoina Fondiassa mielellään, mutta vakituisen paikan saadakseen on pitänyt käydä keräämässä kokemusta jossain muualla. Keski-ikä tällä hetkellä on 38, mutta rekrytoinneissa on ollut nähtävissä viime aikoina 50-vuotiaiden buumi.

Perustana työn tekemisessä on, että hommia tehdään yhdessä ja tasa-arvoisesti, ja jokainen pääsee työskentelemään myös suoraan asiakasrajapinnassa. Asiakkaalle rakennetaan aina oma juristitiimi asiakkaan osaamistarpeiden mukaan. Työn tasaiseen jakamiseen kiinnitetään paljon huomiota – myös palkitsemisessa. Tasa-arvoisuuden ajatukseen pohjautuu myös toimisto ilman kiinteitä työpisteitä. Paikkoja vaihdetaan säännöllisin väliajoin, ja istumaan pääsee milloin kenenkin viereen. Työaika Fondiassa on joustavaa eikä ylitöitä tehdä, vaan käytössä on säännöllisesti nollattava työaikapankki. Liiat plussatunnit vaikuttavat alentavasti henkilökohtaisiin bonuksiin. Yrityksessä suhtaudutaan joustavasti myös lyhennettyyn työaikaan sekä etätyöskentelyyn.

Yhteishenkeä ja pirteää työvirettä ylläpidetään myös hauskoilla tempauksilla kuten laskiaisena vetämällä toimitusjohtajaa pulkassa Ruttopuistossa, tai järjestämällä muistohartauden käytöstä poistuvalle intranet-järjestelmälle. Fondia suhtautuukin yrityskulttuuriinsa niin tosissaan, että se on jopa brändätty, ja perehdytysohjelman lopuksi tulokkaalle luovutetaan oma brändin mukainen paita.

Yhdessä tekeminen voi selvästi viedä pitkälle!

Maria Silvennoinen