Etusivu / Ohjeita rekrytointiin / Työntekijöiden etsiminen / Cool tools – rekrytoijan työtä helpottavat välineet

Cool tools – rekrytoijan työtä helpottavat välineet

Cool tools – rekrytoijan työtä helpottavat välineet

Rekrytoinnin asiantuntijoille suunnattu #truHelsinki-tapahtuma järjestettiin 9.4. Helsingin Kaapelitehtaalla. Tapahtuma on mainio esimerkki epäkonferenssista, seminaarista, jossa on mahdollista valita kiinnostavat alustajat aiheen mukaan ja osallistua keskusteluun aktiivisesti. Tosin mielenkiintoisia asiantuntijoita oli niin paljon, että ilmassa oli suoranaista valinnan vaikeutta kun useat kymmenet osallistujat parveilivat sessiosta toiseen. Keskusteluryhmissä oli mahdollista vierailla kesken esityksen ilman häiriötä, joten näppärimmät navigoijat saattoivat saada parhaat palat kaikista ryhmistä.

Amerikkalainen Kevin Wheeler alusti keskusteluaan freestylenä, osallistujilta tulleiden toiveiden perusteella. Edellispäivän Ice Breaker -tilaisuudessa hän kertoi mm. miten nykypäivän työelämä on muuttunut ja mihin suuntaan se hänen mielestään on menossa. Rahan arvostus vähenee verrattuna siihen kuinka merkityksellistä työ on, pitkien urien sijaan halutaan kokemuksia ja vakinaisia työsuhteita mielekkäämpää on projektiluontoinen työ. Työpaikkailmoituksissa sanoja tärkeämpää on se, mitä voidaan näyttää kuvien ja videoiden avulla: ”Don’t say it, show it”.

Craig Fisher puolestaan esitteli uskomattoman määrän erilaisia tapoja ja työkaluja, joilla rekrytoija voi etsiä työntekijöitä erilaisista tietokannoista ja soluttautua yhteisöihin. Graigin esittelemiin työkaluihin voit tutustua hänen kotisivujensakautta. Monen huulille muodostui kuitenkin kysymys, että miten ihmeessä kenenkään aika riittää kaiken sen työn tekemiseen. Jonathan Campbell, joka esitteli hakujen tekemistä some-kanavista, vastasi omassa puheenvuorossaan tähänkin kysymykseen. Hän oli sitä mieltä, että yritykseen kannattaa palkata sisäinen rekrytoija hyödyntämään kaikkea tarjolla olevaa tietoa silloin, kun samankaltaiset haut toistuvat useasti. Yksittäisiä spesialisteja rekrytoitaessa homma kannattaa ulkoistaa.

Jonathan on entinen head hunter itsekin ja keskittyy tällä hetkellä yrityksensä Social Talentin kanssa kouluttamaan rekrytoijia tekemään suorahakuja tehokkaammin. Monsterilla on ilo kutsua asiakkaitaan oppimaan lisää mestarilta itseltään ti 28.5.2013 klo 14.30 – 16.00 Alma-talossa, Helsingissä. Kysy vapaita paikkoja Inarilta.

Katja Kuusenmäki