Etusivu / Ohjeita rekrytointiin / Työntekijöiden etsiminen / Ensimmäinen Monster Klubi pamahti hetkessä täyteen

Ensimmäinen Monster Klubi pamahti hetkessä täyteen

Ensimmäinen Monster Klubi pamahti hetkessä täyteen

Työnhakijoille suunnattu tilaisuus järjestettiin helmikuun alussa kuumimpaan kesätyönhakuaikaan, mutta puheenvuorot ja vinkit olivat ajattomia ja sopivat ihan kaikille työnhaun haasteiden kanssa painiskeleville. Osanottajat olivatkin iältään ja kokemukseltaan laajasti työelämän eri vaiheista. Tilaisuus järjestettiin yhdessä työnantajien kanssa. Alma Median Töölönlahden auditoriossa puheenvuorojen sarjan aloitti Monsterin oma eJob Coach Saila Saastamoinen.

Saila keskittyi esityksessään oman osaamisen markkinointiin verkkoympäristössä, minne työnhaku ja avoimet työpaikat ovat selkeästi siirtyneet. Digitaalisessa maailmassa on jonkin verran erilaisia lainalaisuuksia, jotka työnhaussa on syytä ottaa huomioon. Hän muistutti miten tärkeä maine on ja miten sitä kannattaa vaalia verkossa. Omaa ammatillista identiteettiä kannattaa pohtia ennen kuin aloittaa hakemusten kirjoittelun. Näin pystyy parhaiten lunastamaan yritykselle antamansa uniikin lupauksen osaamisestaan. Saila näytti myös hyviä esimerkkejä menestyksekkäistä some-kampanjoista, joilla siis puhtaasti oli tarkoitus työllistyä. Usealla alalla työnantajat arvostavat hakijoiden aktiivisuutta sosiaalisessa mediassa.

Klubilaiset saivat neuvoja myös asenteen merkityksestä työnhaussa. Illan yhdestä odotetuimmasta osuudesta vastasi henkilöstönkehittämisen asiantuntija ja valmentaja Riikka Pajunen. Omaa koulutusyritystään luotsaava Riikka esitteli seikkaperäisesti eri keinoja erottautumiseen ja toivotti uudenlaista vireyttä työnhakuun. Siitäkin voi tehdä excelin ja mind mapin. Huolellisen valmistautumisen merkitystä tuskin voi liiaksi korostaa, mutta työnhakuun voi suhtautua myös hyvin järjestelmällisesti.

Monster Klubilla työnantajat pääsivät ääneen ja kertomaan omasta toiminnastaan suoraan kiinnostuneille työnhakijoille. Omia prosessejaan ja uramahdollisuuksia olivat tällä kertaa esittelemässä Fazerin Piia Rajakallio, Keskon Mikko Myyryläinen sekä Rovion Samuli Kivilehto. Asiakkaamme ovat jatkossakin mukana järjestämässä Monster Klubeja.

Katja Kuusenmäki