Etusivu / Ohjeita rekrytointiin / Työntekijöiden etsiminen / Työpaikkailmoitus, katso malli ja hyödynnä omassa ilmoituksessasi! | Monster.fi

Työpaikkailmoitus, katso malli ja hyödynnä omassa ilmoituksessasi! | Monster.fi

Työpaikkailmoitus, katso malli ja hyödynnä omassa ilmoituksessasi! | Monster.fi

Tavoita työnhakijat Monsterin avulla, katso tarjoukset

Työpaikkailmoituksen tarkoitus on herättää hakijan kiinnostus ja innostaa hakemaan työpaikkaa. Hyvän työpaikkailmoituksen laatiminen ei ole helppoa. Yritysten kilpaillessa parhaista osaajista, työpaikkailmoitus kannattaa tehdä huolella, jotta se erottuisi joukosta houkutellakseen hakijoita.

Listasimme tähän perustiedot, jotka työpaikkailmoituksesta on ainakin löydyttävä. Voit vapaasti käyttää omaa luovuuttasi ilmoitusta koostaessasi, mutta kiinnitä erityistä huomiota ilmoituksen ymmärrettävyyteen. Panosta myös oikeakielisyyteen, sillä huono kieliasu syö uskottavuutta ja karsii hakijoita.

Kirjoita työpaikkailmoitukseen ainakin nämä:

Esittele yrityksesi

Heti työpaikkailmoituksen alkuun voit kertoa hieman yrityksestäsi, esimerkiksi sen toimialasta, koosta ja arvoista. Kiinnittääksesi hakijan huomion ja erottautuaksesi muista yrityksistä, voit kertoa hieman yrityskulttuuristanne ja työilmapiiristä. Pyri miettimään tätä hakijan näkökulmasta. Eri asiat voivat olla kiinnostavia kirjanpitäjän, myyjän ja ohjelmistosuunnittelijan näkökulmasta.

Mitä olette etsimässä?

Kerro työnkuvasta mahdollisimman tarkasti. Voit antaa esimerkkejä työtehtävistä, joista haetun henkilön tyypillinen työpäivä tulisi koostumaan. Onko tehtävä itsenäistä vai tuleeko uusi työntekijä työskentelemään osana tiimiä?

Myös tehtävään vaadittu kokemustaso on hyvä tuoda esille – ollaanko hakemassa kokenutta ammattilaista vai vastavalmistunutta? Saat paremmin hakemuksia, kun kerrot selkeästi, mitä olet etsimässä.

Mitä tarjoatte työntekijälle?

Kun olet kirjoittanut tehtävänkuvauksen ja listannut tehtävään tarvittavat vaatimukset tai toiveet, kerro mitä tarjoatte työntekijälle. Tässä kohdassa voit unohtaa kliseet ja ilmaisut, jotka eivät oikeasti tarkoita mitään ja kerro mieluummin konkreettisia esimerkkejä tarjoamistanne eduista. Työntekijää kiinnostavat asiat voivat olla esim. puhelin-, lounas- tai autoetu, etätyöoikeus, työterveys jne.

Työntekijöitä kiinnostavaa myös työpaikan sijainti, joten älä unohda mainita sitä. Kerro myös tarvittaessa kulkuyhteyksistä työpaikalle. Myös palkkaus on hyvä ottaa esille jo työpaikkailmoituksessa, olipa se sitten valmiiksi määritelty tai pyyntö palkkatoiveesta.

Loppuun hakemiseen liittyvät käytännön asiat

Työpaikkailmoituksen lopussa on hyvä käsitellä hakemiseen liittyviä käytännön asioita.

Tuo selkeästi esille viimeinen hakupäivä ja miten hakemukset toimitetaan (verkkolomake, sähköposti jne.). Kerro myös, jos hakijoilta toivotaan ansioluettelon ja työhakemuksen lisäksi muita dokumentteja, esimerkiksi portfolio tai muunlaisia työnäytteitä.

Työpaikkailmoitukseen olisi hyvä laittaa myös tehtävään liittyvän yhteyshenkilön tiedot (sähköpostiosoite, puhelinnumero ja soittoaika, jos tarpeellinen) sitä varten, jos hakijoilla on lisäkysymyksiä. Yhteyshenkilöksi voi laittaa esimerkiksi tiiminvetäjän, sillä hänellä on tarkkaa tietoa haetun tehtävän työnkuvasta ja tiimin työskentelykulttuurista.

Muista pitää ilmoitus lyhyenä ja ytimekkäänä, jotta hakijan kiinnostus säilyy loppuun asti.

Lue artikkeli: Työpaikkailmoituksen visuaalisuudella on merkitystä

Tavoita työnhakijat Monsterin avulla