Skip to main content

VÅR VERKSAMHET

Vid Räddningsverket arbetar allt från brandmän och ambulanssjukvårdare till brandförmän, prehospitala fältchefer och brandmästare. Vårt uppdrag består i att hindra och begränsa skador på människor, egendom och miljö. Vi jobbar i nära samarbete med Ålands hälso- och sjukvård, polisen, gränsbevakningen samt andra samhällsviktiga aktörer och tar hand om allt från bränder och olyckor, ambulanssjukvård, vattendykning och sanering av miljöfarliga ämnen.

Vi finns där när det som inte får hända inträffar och hjälper medmänniskor i deras tuffaste stunder. Vårt uppdrag är komplext och innefattar förutom den utryckande delen även förebyggande arbete såsom tillsyn, utbildning och brandorsaksutredning. Räddningsverket sköter även stadens befolkningsskyddsplanering.

Som en del av Mariehamns stad är vi med och bidrar på många olika sätt till vårt lokalsamhälle. Vi är en aktiv del i stadsbilden och arbetar förebyggande genom att träffa människor och informera om brandskyddsfrågor och annan olycksförebyggande verksamhet.

DIN PROFIL

Vi söker nu en brandinspektör till vår förebyggande enhet. Som brandinspektör arbetar du i ett sammansvetsat team med en ledande brandinspektör som närmaste förman. Att arbeta som brandinspektör innebär en mängd varierande uppgifter där fokus ligger på att utföra brandsyn och tillsyn, enligt gällande lagstiftningar. Som brandinspektör kommer du att ha ett nära samarbete med byggnadsinspektionen i Mariehamns stad samt i våra samarbetskommuner. Du kommer också att fungera som rådgivare för den brand- och olycksförebyggande verksamheten, vara delaktig i arbetet med befolkningsskyddet, delta i övervakningen av sotningsverksamheten samt andra uppgifter som faller inom ramen för verksamheten. Du kommer också att delta i den utryckande verksamheten i rollen som räddningsledare. För att delta i utryckande verksamhet ställs grundläggande fysiska krav.

FORMELLA GRUNDKRAV OCH KVALIFIKATIONER

- B-körkort
- Avlagt befälsexamen enligt §12 räddningsförordning för landskapet Åland (2006:111)
- Lämplig utbildning inom området förebyggande brandskydd

Meriterande
- Kunskap inom IKT samt inom vårt händelserapporteringssystem Daedalos
- Kunskap inom det byggnadstekniska området
- Pedagogiska färdigheter

VILLKOR

Vi kan erbjuda en tillsvidareanställning i tjänsteförhållande, tjänstgöringsgraden är heltid.
Vid anställningen tillämpas prövotid om 6 månader.

Tillträde enligt överenskommelse.

REKRYTERINGSPROCESSEN
Vi ber dig söka platsen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra platser inom Mariehamns stad. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

WWW-osoite: http://www.mariehamn.ax
Yhteystiedot: Ledande brandinspektör Ted Andersson, tel. 531490 eller e-post ted.andersson@mariehamn.ax
Työpaikan osoite: Elverksgatan 8, 22100 MARIEHAMN
Palkkaus: Enligt avtal
Työ alkaa: Enligt överenskommelse
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 15.12.2021 klo 23:59
Jätä hakemus: http://www.kuntarekry.fi/tyoavain/397209/sv_SE
Ilmoitus jätetty: 23.11.2021
TE-palvelujen ilmoitusnumero: 11074999

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

.