Skip to main content

Samankaltaisia työpaikkoja

Compliance Specialist

Metsä Group näyttää biotalouden suuntaa. Investoimme kasvuun, biotuotteiden kehittämiseen ja fossiilittomaan tulevaisuuteen. Tuotteidemme raaka-aine on uusiutuva puu pohjoisen kestävästi hoidetuista metsistä. Liiketoiminnassamme keskitymme metsäteollisuuden kasvualoihin: puunhankintaan ja metsäpalveluihin, puutuotteisiin, selluun ja ensikuitukartonkeihin sekä pehmo- ja tiivispapereihin. Metsä Groupin vuotuinen liikevaihto on noin 5,5 miljardia euroa, ja työllistämme noin 9 200 henkilöä kaikkiaan 30 maassa. Kansainvälisen konsernimme juuret ovat suomalaisessa metsässä - emoyrityksemme on noin 100 000 metsänomistajan Metsäliitto Osuuskunta. www.metsagroup.fi

Konsernipalvelut

Metsä Groupin konsernipalveluissa työskentelee 600 energia-, IT- ja lakialan, hankintojen, henkilöstöhallinnon, viestinnän, kestävän kehityksen ja talouden ammattilaista, joiden tehtävänä on tukea konsernin ja sen liiketoiminta-alueiden strategian toteuttamista.

Compliance & Ethics Metsä Groupissa

Metsä Groupin Compliance-toiminto vastaa Metsä Groupin compliance-ohjelman ja eettisen toimintakulttuurin kehittämisestä, mukaan lukien henkilöstön monimuotoisuuden, yhdenvertaisuuden ja mukaan ottamisen edistäminen. Compliance-toiminto kouluttaa henkilöstöä, vetää eettiseen toimintakulttuurin edistämiseen liittyviä projekteja, neuvoo henkilöstöä eettisesti haastavissa tilanteissa, osallistuu väärinkäytösepäilyjen sisäiseen tutkintaan ja huolehtii sisäisten politiikkojen ja ohjeiden ajantasaisuudesta.

Compliance-toiminto kuuluu Metsä Groupin lakiasiainpalveluihin, jossa työskentelee yhteensä 16 henkilöä Suomessa ja Saksassa. Compliance-toiminnon yhtenä tavoitteena on varmistaa yhteistyössä yksikön juristien kanssa, että liiketoimintaan liittyvät vaatimustenmukaisuuteen liittyvät riskit tunnistetaan oikea-aikaisesti. Toiminnon perustehtävänä on valvoa lainsäädännön, konsernin eettisten toimintaperiaatteiden, politiikkojen sekä sisäisen ohjeistuksen noudattamista.

Haemme nyt

Compliance Specialistia

Lakiasianpalveluihin pääkonttoriimme Espooseen

Mitä pääset tekemään?

Kyseessä on vanhempainvapaan sijaisuus noin puolentoista vuoden ajaksi. Pääset osallistumaan liiketoiminnan eettisyyttä edistävien hankkeiden suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Päivittäiset työtehtäväsi ovat monipuolisia ja tulevat sisältämään mm. koulutusten sisällön ja seurannan kehittämistä, kouluttamista, viestintää, sisäisten hankkeiden koordinointia, tiedonhakua, ohjeistusten laatimista ja raportoinnin kehittämistä. Lisäksi pääset osallistumaan sisäisiin tutkintoihin sekä niihin liittyvän prosessin kehittämiseen. Riippuen kiinnostuksen kohteistasi ja aiemmasta työkokemuksestasi, voit kehittää osaamistasi esim. henkilöstön yhdenvertaisuuden edistämisen, yhteistyökumppaneiden taustaselvitysprosessin, toimitusketjun vastuullisuuden tai muiden kulloinkin ajankohtaisten hankkeiden parissa. 

Millä vakuutat meidät?

Tärkein edellytys tässä työssä menestymiseen on aito kiinnostus kehittää eettistä toimintakulttuuria linjassa Metsä Groupin arvojen ja eettisten toimintaperiaatteiden kanssa. Oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus ja vastuuntuntoisuus ovat toimintatapaasi kuvaavia ominaisuuksia. Edellytämme, että sinulla on toimenkuvaan sopiva korkeakoulututkinto ja vähintään muutama vuosi työkokemusta.

Toivomme, että olet yhteistyökykyinen, aktiivinen ja oma-aloitteinen. Osaat priorisoida tehtäviä, analysoida tilanteita puolueettomasti ja teet tarvittaessa nopeasti perusteltuja päätöksiä ja selkeitä toimintasuosituksia. Haluat toimia kansainvälisessä ympäristössä ja kehittää osaamistasi laaja-alaisesti. Tehtävä edellyttää vahvaa suomen ja englannin kielen kirjallista ja suullista hallintaa. Muu kielitaito katsotaan eduksi.

Miksi Metsä?

Metsä Group on menestyvä globaali toimija, jolla on vahvat juuret Suomessa ja suomalaisissa metsissä. Lakiasiain- ja Compliance-toiminto on mukana siellä, missä päätöksiä tehdään ja strategiaa toteutetaan. Compliance Specialistin tehtävässä pääset kehittämään eettistä toimintakulttuuria osana hyvähenkistä ja yhteistyötä arvostavaa työyhteisöä.

Metsä Groupin vastuullinen yrityskulttuuri luo hyvän työympäristön meille jokaiselle. Panostamme hyvään johtamiseen ja henkilökohtaisen urakehityksen tukemiseen. Meille on tärkeää, että jokainen saa kehittää osaamistaan ja luomme edellytyksiä tehtäväkiertoon eri puolilla organisaatiota.

Haluatko kuulla lisää?

Lisätietoa tehtävästä antaa Compliance Director Tarja Tudor, puh. 050 5898230. Tavoitat Tarjan parhaiten ke 22.9. klo 12-13, ti 28.9. klo 9-10 sekä pe 1.10. klo 9-10.

Hae paikkaa!

Hae paikkaa oheisesta linkistä. Tee se mahdollisimman pian, sillä aloitamme hakemusten käsittelyn jo hakuaikana. Liitä hakemukseen ansioluettelosi ja kerro myös palkkatoiveesi. Haku on auki 3.10.2021 saakka. Menestystä hakuun!