Skip to main content

Junior data developer

Haluaisitko tehdä kesällä jotain, jolla on merkitystä? Esimerkiksi edistää ympäristöystävällistä liikennemuotoa rautatiemaailmassa ja sitä kautta parantaa maailmaa isossa tunnetussa yrityksessä? 

Data ja sen tehokas hyödyntäminen on tulevaisuuden raideliikenteen olennainen osa. Olemme jo muutaman vuoden kehittäneet VR:n yhteistä tietoalustaa VR Data Platformia, joka mahdollistaa tehokkaan tiedon siirron ja  hyödyntämisen. VR panostaa merkittävästi tietoon ja analytiikkaan ja VR Data Platformin tavoite on enenevissä määrin tarjota tietoa palveluna. 

Haemme nyt data developeria varmistamaan, että data virtaa päätöksentekoon, palvelukehittämiseen ja prosessien jatkuvaan parantamiseen myös kesän aikana. Rooli sijoittuu VR:n IT-yksikköön.

Miksi VR?

Vaikka 160-vuotias VR on perinteikäs organisaatio, niin teemme siistejä juttuja datalla moderneilla kehitystavoilla ja työkaluilla. VR Data Platform on AWS-pohjainen, ja tarjoamme tietoa niin tietokantojen kuin API-rajapintojen muodossa. Pääset kehittämään itseäsi pilvikehittäjänä, mutta saat myös tutustua monipuolisesti VR:n tietoihin ja niiden hyödyntämiseen. Työskentelet IT:n datatiimissä, jossa on ammattitaitoa ja tukea niin arkkitehtuureihin kuin teknologioihinkin. 

Sinun roolisi:

  • Osallistut rakentamaan VR:n dataorientoitunutta kulttuuria
  • Kehität ja ylläpidät tietovirtoja eli tiedon tuontia tietoalustalle eri lähdejärjestelmistä, sen varastointia sekä sen viemistä eri kohdejärjestelmiin
  • Kehität ja ylläpidät tietopalveluita eli API-palveluita ja tietokantanäkymiä
  • Osallistut tietovirtojen ja tietopalveluiden monitorointiin ja häiriöhallintaan

Mitä toivoisimme:

  • Sinulla on DI/KTM opintoja enemmän takana kuin edessä
  • Omaat analyyttisen ajattelun taidot ja osaat käsitellä dataa
  • Sinulla on hyvät kommunikaatio- ja yhteistyötaidot
  • Python, SQL, Terraform ja Git ovat päätyökalujasi kesällä, joten ne ovat sinulle jossain määrin tuttuja

Tavanomaisten työsuhde-etujen eli työterveyden ja lounassetelien lisäksi Pasilan pääkonttorilta löytyy kuntosali ja uima-allas. Ja tietysti junilla saa reissata kotimaassa veloituksetta niin paljon kuin tykkää. Tehtävästä maksetaan harjoittelijapalkkaa, 1900–2400€ riippuen osaamisestasi. 

Kiinnostuitko? 
 Hienoa! Jätä hakemus 13.2.2022 mennessä oheisen linkin kautta.

Lisätietoja tehtävästä ja VR:llä työskentelystä antaa toimistoaikoina Lead Developer Tuomas Karavirta joko maililla tuomas.karavirta@vr.fi tai puh. 040 862 5718.

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 5 800 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä.