Skip to main content

Koordinaattori, kotoutumispalvelut

Tervetuloa kehittämään Espoon kotoutumispalveluita!

Haemme kahta koordinaattoria Espoon työvoiman ulkopuolella olevien kotoutujien palveluihin. Tehtävät sijoittuvat kaupungin asiointipalveluiden yhteyteen perustettavaan uuteen kolmihenkiseen kotoutumistiimiin. Tiimin jäsenenä pääset aitiopaikalle kehittämään espoolaisen kotoutumisen palveluita ja käytäntöjä.

Espoo varautuu vuonna 2025 voimaan tulevaan uuteen kotoutumislakiin käynnistämällä hankkeen, jolla pilotoidaan tulevan lain mukaisia uusia kotoutumistehtäviä ja kohderyhmiä. Hankkeen keskeisenä painopisteenä ovat työvoiman ulkopuolella olevat kotoutujat, erityisesti kotona lapsiaan hoitavat vanhemmat. Tavoitteena on nykyistä paremmin tavoittaa hiljattain maahan muuttaneet, työvoiman ulkopuolella olevat kotoutujat palveluiden piiriin, tarjota heille heidän tarvettaan vastaavia palveluita, nopeuttaa kotoutumista, suomen tai ruotsin kielen oppimista ja työllistymistä sekä lisätä maahan muuttaneiden osallisuutta yhteiskunnassa.

Keskeinen osa työtäsi on kotoutujien palvelutarvearviointien ja kotoutumissuunnitelmien laatiminen sekä asiakkaan tarpeista lähtevä palveluohjaus. Työn tavoitteena on varmistaa, että maahan muuttanut asiakas saa tarvitsemansa palvelut voidakseen osallistua aktiivisesti suomalaisen yhteiskunnan toimintaan. Jokainen Espoossa asuva on espoolainen!
Merkittävä osa tehtävää on aktiivinen ja oma-aloitteinen verkostotyö. Hankkeen kohderyhmän tavoittamista edistetään mm. jalkautumalla järjestöihin, uskonnollisiin yhteisöihin jne. Tärkeässä asemassa on Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen, Työllisyys Espoon sekä Hello Espoo -infon (neuvontapiste maahanmuuttajille) kanssa tehtävä tiivis yhteistyö. Tehtävä on monipuolista asiantuntijatyötä, jossa edellytetään kehittävää työotetta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn muuttuvassa toimintaympäristössä sekä ymmärrystä kulttuurisensitiivisestä ja kielitietoisesta työskentelystä.

Pakolaisten vastaanottoon ja työvoiman ulkopuolella olevien kotoutujien palveluihin liittyvät tehtävät ovat Espoossa organisoitumassa uudelleen vuoden 2023 alussa. Työssä tarvitsetkin kykyä sietää keskeneräisyyttä ja halua kehittää omaa ja koko tiimin työtä. Päivittäisessä työssäsi kohtaat erilaisten asiakkaiden moninaisia tilanteita ja olet yhteydessä laajaan yhteistyökumppaneiden verkostoon.

Mitä sinä saat?
- tukea perehdytykseen
- lämpimän ja ystävällisen vastaanoton
- mahdollisuuden laajentaa omaa ammatillista näkemystä ja osaamista
- laajan yhteistyöverkoston
- mahdollisuuden liukuvaan työaikaan ja oman työn suunnitteluun

Tervetuloa joukkoomme tekemään Espoosta Suomen parasta kotouttajaa!

Käytämme rekrytoinnissa RecRight -videohaastattelua. Videohaastattelun jälkeen osa hakijoista jatkaa live-haastatteluihin, jotka toteutetaan Espoon keskuksessa Virastopihalla maanantaina 10. ja torstaina 13.10.

Työpaikan nimi ja osoite: Asiointipalvelut, Suomenlahdentie 1, Espoo
Työaika: 38 h 15 min
Tehtävä on määräaikainen

Kelpoisuusvaatimukset: Soveltuva korkeakoulututkinto

Tehtävässä edellytetään: Erinomaisia vuorovaikutustaitoja, sujuvaa suomen kielen taitoa, valmiutta työskennellä englannin kielellä sekä ymmärrystä kulttuurisensitiivisestä ja kielitietoisesta työskentelystä.

Arvostamme: Kokemusta maahan muuttaneiden kanssa työskentelystä,
Espoon kaupungin ja sen kotoutumiseen kytkeytyvien keskeisimpien kumppanien palvelujärjestelmän tuntemusta
Mm. seuraavien, palvelun asiakaskunnan yleisimmin puhumien kielten osaamista: arabia, venäjä ja albania.

Espoossa jokaisella työpäivälläsi on merkitys. Meillä pääset rakentamaan yhteiskuntaa aitiopaikalta ja vaikuttamaan kaupunkilaisten arkeen. Tarjoamme työntekijöillemme hyvät henkilöstöedut (mm. lounas-, liikunta- ja työmatkaetu sekä apua vuokra-asunnon hankintaan). Lue työstä, jolla on merkitystä: https://www.esitteemme.fi/espoonrekry/MailView/"

Yhteystiedot: Tehtävästä lisätietoja antaa kehittämispäällikkö Sanna Lindholm, puh. 043 825 1878, 27.9.2022 klo 14-15 ja 30.9.2022 klo 9-10.
Työpaikan osoite: Suomenlahdentie 1, 02230 ESPOO
Palkkaus: Tehtäväkohtainen palkka: 2752,75 €/kk
Työ alkaa: 1.11.2022 - 31.12.2024
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 04.10.2022 klo 15:45
Jätä hakemus: http://www.kuntarekry.fi/tyoavain/ESPOO-01-214-22/fi_FI
Ilmoitus jätetty: 20.09.2022
TE-palvelujen ilmoitusnumero: 11627688

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Koordinaattori, kotoutumispalvelut

Espoo
Vakituinen, Kokopäiväinen

Julkaistu 04.10.2022

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti