Skip to main content

Koordinaattori, tietomallit

Espoon tavoitteena on olla Euroopan kestävin kaupunki nyt ja tulevaisuudessa. Työskentelemme yhdessä kumppaneiden ja asukkaiden kanssa Espoo-tarinan arvojen ja päämäärien toteuttamiseksi. Tavoittelemme hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Kehitämme ratkaisuja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edelläkävijänä. Vahvistamme kestävää kasvua, elinvoimaa ja hyvinvointia.

Haemme tietomallikoordinaattoria Kestävän kasvun kehitysympäristöjen toteutuspolku (KETO) -hankkeeseen. Kyseessä on Espoon kaupungin, VTT:n, Aalto-yliopiston ja Omnian yhteishanke, joka edistää Suomen kestävän kasvun ohjelman tavoitteita vahvistamalla yksityisiä ja julkisia kumppanuuksia ja kehittämällä tutkimusinfrastruktuuria kohti vihreän siirtymän ja digitaalisuuden kasvavia markkinoita. Hankkeessa toteutetaan sekä nopeasti käyttöönotettavia ratkaisuja että luodaan edellytyksiä tulevaisuuden työpaikoille ja kilpailukyvylle.

Espoon kaupunkiympäristön toimiala tuottaa osana paikkatiedon tuotannon prosessia cityGML standardin mukaista 3D-kaupunkimallia. Tietomallikoordinaattorin keskeisenä tehtävänä on kehittää ja luoda käytännönläheinen toimintamalli 3D-kaupunkimallin hyödyntämiseksi Espoossa.
Tietomallikoordinaattorin keskeisimmät tehtävät ovat:
- tietotarpeiden kartoittaminen ja kokoaminen eri sidosryhmiltä (kaupungin sisäiset ja ulkoiset)
- koota tietoaineistoja ja kartoittaa eri tietoaineistojen integrointimahdollisuuksia eri järjestelmien välillä
- tietoaineistojen (mm. 3D-kaupunkiaineistojen) hallinnan suunnittelu
- ohjeistuksen laatiminen tiedon vakioimiseksi (esim. tietosisällöt ja tallennusmuodot)
- uusien ohjelmistojen, data-alustojen sekä käyttöoikeuksien kartoitus
- 3D-kaupunkimallin sovellusalueiden kartoitus. Esimerkiksi energian, liikenteen, kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden ratkaisujen etsiminen.
- yhteydenpito eri kaupunkiyksiköiden ja muiden sidosryhmien välillä

Työpaikan nimi ja osoite: Kestävän kehityksen osaamiskeskus, Virastopiha 2 C, 02770 Espoo

Työaika: 36 h 15 min viikossa

Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Tehtävä on määräaikainen.

Kelpoisuusvaatimukset: Soveltuva korkeakoulututkinto (tai loppuvaiheessa olevat opinnot) esimerkiksi rakennetun ympäristön tai tietotekniikan alalta on hyvä peruskoulutus tehtävään.

Tehtävä edellyttää datatekniikan (mm. datan kerääminen, käsittely ja analysointi) ymmärrystä ja hallintaa. Sinulla on myös ymmärrystä tietomallintamisen hyödyntämisen periaatteista. Odotamme sinulta itsenäistä työotetta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Työskentelet kestävän kehityksen osaamiskeskuksessa Espoon kaupungin konsernihallinnossa. Tarjoamme merkityksellistä työtä edelläkävijäratkaisuiden parissa sekä innostuneen työyhteisön tuen.

Espoossa jokaisella työpäivälläsi on merkitys. Meillä pääset rakentamaan yhteiskuntaa aitiopaikalta ja vaikuttamaan kaupunkilaisten arkeen. Tarjoamme työntekijöillemme hyvät henkilöstöedut (mm. lounas-, liikunta- ja työmatkaetu sekä apua vuokra-asunnon hankintaan). Lue työstä, jolla on merkitystä: https://www.esitteemme.fi/espoonrekry/MailView/

Yhteystiedot: Lisätietoja tehtävästä antavat kehittämispäällikkö Mervi Hämäläinen, puh. 040 636 9721, tiistaina 28.6 klo 14-15 ja keskiviikkona 29.6. 13-14 sekä kehittämispäällikkö Mari Päätalo, puh. 040 639 4550, tiistaina 12.7. klo 13-14 ja maanantaina 1.8. klo 9.30-10.30.
Työpaikan osoite: Virastopiha 2 C, 02770 ESPOO
Palkkaus: Tehtäväkohtainen palkka: 2940,20 €/kk
Työ alkaa: 1.8.2022 - 30.4.2023
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: 6 - 12 kk
Haku päättyy: 03.08.2022 klo 15:45
Jätä hakemus: http://www.kuntarekry.fi/tyoavain/ESPOO-01-144-22/fi_FI
Ilmoitus jätetty: 23.06.2022
TE-palvelujen ilmoitusnumero: 11487227

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä