Skip to main content

Luontovalvoja, Varsinais-Suomi

Me Metsähallituksessa kasvatamme huomista. Hoidamme ja suojelemme luontoa, luomme mahdollisuuksia vastuulliselle liiketoiminnalle, tuotamme kestävästi hoidetuista metsistä uusiutuvaa raaka-ainetta sekä tarjoamme mahdollisuuksia nauttia luonnosta retkeillen ja eräillen. Miljoonat ihmiset saavat työstämme iloa, terveyttä ja hyvinvointia. Meitä on yli tuhat ympäri Suomen, liity osaksi monimuotoista joukkoamme.

Haemme nyt joukkoomme vankityönjohtoa tekevää luontovalvojaa määräaikaiseen työsuhteeseen Rannikon luontopalvelut-yksikköön Turkuun 1.1.2022 alkaen, tai aloitus sopimuksen mukaan. Työsuhteen kesto on 12 kk.

Luontovalvojana vastaat ensisijaisesti luonnonhoitotöiden toteutuksesta ja retkeilypalvelujen huollosta, kunnostuksesta ja rakentamisesta. Huolehdit siitä, että Luontopalveluiden hallinnassa olevat rakenteet ja rakennelmat, kuten pitkokset, taukopaikat ja sillat ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa ja käytössä. Suunnittelet työmaiden toteutusta itsenäisesti. Maastotyöt tehdään yhdessä Käyrän avovankilan vankiryhmän kanssa. Teet myös luonnonhoitotöitä kuten vieraslajien poistoa, niittoja ja harvennuksia. Työskentelyalueena ovat erityisesti Teijon kansallispuisto sekä muut valtion omistamat luonnonsuojelualueet Varsinais-Suomessa. Työssä tehdään välillä useamman päivän työmatkoja.

Tehtävässä menestyminen edellyttää soveltuvaa koulutusta esimerkiksi ympäristö-, metsä- tai rakennusalalta tai työkokemusta edellä mainituista tehtävistä sekä työkalujen ja koneiden käyttötaitoa (esim. moottorisaha, raivaussaha, mönkijä). Tunnet työturvallisuusmääräykset.  Sinulla on hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot sekä B-ajokortti. Puhut sujuvasti ainakin suomea ja englantia, ja osallistut aktiivisesti alueesi some-viestintään. BE-ajo-oikeus ja kokemus vastaavien ajoneuvojen kuljettamisesta sekä luonnonhoito-osaaminen katsotaan eduksi.

Tehtävään valittavasta henkilöstä tehdään hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi. Hyväksytty henkilöturvallisuusselvitys on ehtona henkilön palkkaamiselle.

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja aktiivisen tehtäväkuvan yhteiskunnallisesti merkityksellisessä organisaatiossa. Saat työskennellä Suomen arvokkaimpien luonto- ja kulttuurikohteiden parissa, ja olet osa mukavaa työyhteisöä. Palkkaus määräytyy Metsähallituksessa noudatettavan palkkausjärjestelmän mukaan työn vaativuuden ja henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella.

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 9.12.2021 osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat

Pyydämme liittämään mukaan myös CV:si.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävästä. Kysymyksiisi vastaavat kenttäpäällikkö Anssi Riihiaho, puh. 040 552 7516, ja puistomestari Okko Salo 040 513 8671.