Skip to main content

Miljöskyddsinspektör

ÅMHM är en prövnings- och tillståndsmyndighet inom miljö, livsmedel, alkohol, hälsovård, sjukvård och socialvård. Därtill handhar myndigheten 24 h veterinärvårdsverksamhet samt utför laboratorietjänster inom livsmedel, jordbruk och miljö.

ÅMHM lediganslår en ordinarie tjänst som miljöskyddsinspektör

ÅMHM:s miljöskyddsinspektörer utövar prövning och tillsyn enligt miljö-, hälso-, livs-, alkohol-, konsument- och djurskyddslagstiftningen. Den utlysta tjänsten ingår i gruppen på tio inspektörer som handhar miljöskydds- och vattenärenden.
Betoningen på den lediganslagna tjänsten kommer att ligga inom miljötillsynen men uppgifter inom andra områden kan förekomma. Till uppgifterna hör inspektioner med tillhörande dokumentering och ärendeberedning, rådgivning och utredning av klagomål, samarbete med andra myndigheter och kunskapsspridning.
Varje inspektör ansvarar självständigt för ett arbetsområde och egna tillsynsobjekt, men då gruppen är liten och arbetsbelastningen är ojämn får man dock räkna med att ofta ge sig in på varandras områden. Samarbete och kommunikation inom den egna gruppen och med de andra grupperna är därför av största vikt och uppgifter inom de andra grupperna kan även bli aktuella.
Du hanterar ärendena enligt förvaltningslagens regler och registrerar förfarandet i vårt ärendehanteringssystem EDP Vision. För att klara arbetet är goda datakunskaper därför en förutsättning. Inom vårt arbetsfält hanterar vi såväl åländsk lagstiftning som riks- och EU-lagstiftning, varför du förutsätts kunna ta till dig juridiska texter.

Vad vi söker
Vi söker dig som kan arbeta i första hand självständigt men även i grupp, samt är bekväm med att driva egna projekt. Du är ansvarstagande, beslutsam, välorganiserad, flexibel, social samt lojal mot dina arbetskamrater. Du kan göra objektiva och sakliga bedömningar samt ställa tydliga krav. Du kan även skapa och upprätthålla goda kundkontakter och lösa eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. Arbetet kräver integritet, samarbetsförmåga och ett gott omdöme samt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du förutsätts ha B-körkort.

Behörighetskrav för tjänsten är examen inom lämpligt ämnesområde från en minst fyraårig universitets- eller högskoleutbildning. Meriterande är relevant erfarenhet inom miljöskydd, kunskap om för tjänsten relevant lagstiftning samt erfarenhet av förvaltningsarbete.
Myndighetens förvaltningsspråk är svenska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde och ersättning
Tillträde 1 september 2021. Grundlönen enligt gällande tjänstekollektivavtal 3296-4176 euro/månad.

Mer information om tjänsten fås av Sektionschef miljögruppen Helena Boman

WWW-osoite: http://www.amhm.ax
Yhteystiedot: Sektionschef miljögruppen Helena Boman, (+358-18-) 528 613, fornamn.efternamn@amhm.ax
Työpaikan osoite: Norragatan 17, 22100 MARIEHAMN
Palkkaus: 3296-4176 euro/månad
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 29.06.2021 klo 15:00
Jätä hakemus: Din ansökan och meritförteckning ska vara ÅMHM tillhanda senast den 29 juni 2021 kl. 15.00 på adressen:
ÅMHM
Norragatan 17
AX-22100 Mariehamn
eller digitalt per e-post på kansliet@amhm.ax
Ilmoitus jätetty: 10.06.2021

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

.

Miljöskyddsinspektör

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet
Maarianhamina
Vakituinen, Kokopäiväinen

Julkaistu 10.06.2021

Jaa työpaikkailmoitus

Samankaltaisia työpaikkoja

Maarianhamina
Maarianhamina
Maarianhamina