Skip to main content

Ohjaaja, Päivätoiminta Kontulan Symppis

Symppikset ovat matalankynnyksen päivätoimintakeskuksia täysi-ikäisille päihde- ja mielenterveysasiakkaille. Yksiköissä saa asioida ja oleskella päihtyneenä. Toiminta on anonyymia. Symppisten perustehtävänä on mielenterveyshäiriöistä ja päihteidenkäytöstä johtuvien haittojen vähentäminen sekä kävijöiden osallisuuden vahvistuminen ja elämänlaadun paraneminen. Viitekehyksenä toimii Symppiksissä kuten muuallakin Päihdepalveluissa toipumisorientaatio.

Symppikset sijaitsevat Kontulassa, Itäkeskuksessa ja Sörnäisissä. Lisäksi Symppisten toimintaan kuuluu Liikkuva terveysneuvonta. Haemme nyt kehittämismyönteistä ja innovatiivista ohjaajaa Symppiksiin.

Ohjaaja työskentelee osana Symppisten moniammatillista työryhmää, johon mm. kuuluu lääkäri, sairaanhoitajia ja sosiaaliohjaajia. Ohjaajan työnkuvaan kuuluu perustehtävän mukaiset, monipuoliset työtehtävät matalankynnyksen yksiköissä. Työ on nopeatempoista ja työtehtävät voivat vaihdella päivänaikana, joten ohjaajalta vaaditaan joustavaa asennetta sekä hyvää paineen- ja muutoksensietokykyä.

Symppiksissä on saatavilla huumeidenkäyttöön liittyvää terveysneuvontaa ja ajankohtaista tietoa päihteisiin liittyen, pistosvälineiden vaihtoa, hiv- ja hcv-pikatestausta, sukupuolitautitestausta sekä pieniä hoidollisia toimenpiteitä. Lisäksi on mahdollisuus raskaustestiin ja rokotteisiin.

Symppisten päivätoiminta toimii matalan kynnyksen periaatteella ja tavoitteena on asiakasosallisuuden lisääminen. Asiakkailla on mahdollisuus saada myös sosiaali- ja palveluohjausta.

Osallisuus on keskeinen osa Symppisten toimintaa. Symppiksissä toimii vertaisia ja vapaaehtoisia sekä työllistämistoimessa olevia ihmisiä ja ohjaajan yksi keskeisiä tehtäviä on toimia heidän kanssaan tiiviissä yhteistyössä.

Helsingin kaupungilla sinua odottaa monipuoliset henkilöstöedut sekä työsuhdeasunto, jossa saat asua koko työsuhteesi ajan.

Kelpoisuusehto:

Tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan ammatillinen perustutkinto, lähihoitaja tai muu soveltuva tutkinto. Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme päihde- ja mielenterveystyöhön suuntautumista, kokemusta haittoja vähentävästä työstä sekä vertaistoiminnan organisoinnista ja kehittämisestä, kehittämismyönteistä ja joustavaa asennetta sekä hyviä verkostoyhteistyötaitoja. Edellytämme myös aiempaa kokemusta ja vahvaa osaamista sosiaali- ja terveysneuvontatyöstä sekä osaamista ympäristö/naapurustotyöstä.

Luemme eduksi aiemman työkokemuksen haittoja vähentävästä työstä, THL:n näytteenottokoulutusten suorittamisen, verkostojen tuntemisen, innovatiivisuuden, kokemuksen työskentelystä osana moniammatillista työryhmää ja osaamisen haavanhoidosta. Lisäksi luemme eduksi kokemuksen työskentelystä laajentuvassa työyhteisössä.

Yhteystiedot: Jalmiina Nummelin, jalmiina.nummelin@hel.fi
Elli Peltola, elli.peltola@hel.fi, p. 09 310 24154
Työpaikan osoite: Keinulaudankuja 4, 00940 HELSINKI
Palkkaus: 2166,45 e/kk
Työ alkaa: 4.10.2021
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 28.09.2021 klo 15:00
Jätä hakemus: https://www.hel.fi/rekry/fi/avoimet-tyopaikat/rekry-ilmoitus-V31?id=SOTE-02-376-21
Ilmoitus jätetty: 14.09.2021

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

Ohjaaja, Päivätoiminta Kontulan Symppis

Helsinki
Vakituinen, Kokopäiväinen

Julkaistu 28.09.2021

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €

Jaa työpaikkailmoitus