Skip to main content

Ohjelmistokehittäjä

Haemme käyttäjähallinnon järjestelmiin erikoistuvia Ohjelmistokehittäjiä/ylläpitäjiä vakituisiin työsuhteeisiin. Yhdeksän hengen käyttäjähallintoryhmä työskentelee Tietotekniikkakeskuksen Viikin toimipisteessä Helsingissä läsnätyössä, ja osittainen etätyö on myös mahdollista.

Oletko kiinnostunut käyttäjähallintojärjestelmien ohjelmistokehityksestä ja/tai ylläpitotehtävistä? Innostutko monimutkaisista kokonaisuuksista, avoimesta lähdekoodista ja mielenkiintoisista haasteista? Tule mukaan uudistamaan Helsingin yliopiston identiteetin- ja pääsynhallintaa. Pääset toimimaan suuressa, haasteellisessa ja heterogeenisessa ympäristössä, jossa on pitkät perinteet ja eteenpäin katsova asenne identiteetin- ja pääsynhallinnalle. Tutustu myös enemmän toimintaamme.

Helsingin yliopisto on parhaillaan uusimassa vanhaa, omaa tuotantoa olevaa käyttäjätunnus- ja pääsynhallintajärjestelmää sekä käyttäjähallintoon liittyviä prosesseja ja työkaluja. Käyttäjähallinnon uudet järjestelmät ovat pääosin avoimen lähdekoodin järjestelmiä (Apache Syncope, OpenLDAP ja Shibboleth), ja niiden toiminnallisuutta täydennetään omalla ohjelmoinnilla, jolloin pääasiallinen ohjelmointikieli on Java.

Tulisit työskentelemään käyttäjähallintojärjestelmien kehitys- ja/tai ylläpitotehtävissä - tehtävä siis sisältäisi uuden järjestelmän kehittämisen lisäksi myös jonkin verran IAM-kokonaisuuteen liittyvien järjestelmien ylläpitotyötä. Tehtävä voi sisältää esimerkiksi:
•    ohjelmointia (mm. Java / Spring / Angular)
•    kehitysympäristöjen hallintaa (mm. Git / Docker)
•    järjestelmäylläpitoa (mm. Apache Syncope / Tomcat / PostgreSQL).

Poistuvan IAM-järjestelmän ylläpidossa on hyötyä myös vanhempien tekniikoiden hallinnasta (Perl, Oracle-tietokannat). Näitä tai IAM -kokemusta ei kuitenkaan edellytetä kaikilta tekijöiltämme, joten hae rohkeasti ja kerro lisää osaamisestasi!

Tehtävässä menestymiseksi edellytämme
•    ainakin jonkin verran aiempaa kokemusta Linuxilla toimivien, Java-pohjaisten järjestelmien ylläpidosta ja kehityksestä
•    kykyä laajojen kokonaisuuksien hallintaan
•    hyviä yhteistyö- ja kommunikaatiotaidot
•    erinomaista suomen ja hyvää englannin kielen taitoa.

Ryhmän toiminnassa käytetään ketteriä menetelmiä. Arvostamme tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja kouluttautumista. Onnistumista edesauttaa esimerkiksi aiempi projektikokemus IAM-hankkeista, tietomallinnus tai vahva teknologinen osaaminen (Java, järjestelmäintegraatiot, rajapinnat). Pääset itse vaikuttamaan tehtäväkuvaasi osaamisesi ja kiinnostuksen kohteiden ja kokemuksesi perusteella, sillä tehtäviä voidaan jakaa ryhmän sisällä. Näin voimme tarjota mielekkäitä tehtäviä ja kouluttautumismahdollisuuksia joko jo kokeneemmalle tai vielä kehittyvämmälle tekijälle.

Työnantajana haluamme luoda yhteisöllistä ja jokaista yksilöä kunnioittavaa ilmapiiriä, jossa yhdessä opitaan ja tuetaan kollegoita niin onnistumisissa kuin haastavammistakin tilanteissa, ja kannetaan yhdessä vastuu käyttäjiemme arkista työntekoa helpottavista ratkaisuista. Meille on tärkeää, että työt tehdään viikkotyöajan puitteissa ja tuemme työn ja vapaa-ajan tasapainoa joustavasti. Lue lisää siitä, miten hyvin meillä viihdytään!

Tehtävän palkkaus on osaamisesta, kokemuksesta ja tarkemmasta tehtävänkuvasta riippuen 2800-4200 euroa kuukaudessa. Työsuhteessa sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Lisätietoja antavat käyttäjähallintoryhmän vetäjä Janne Peltonen, janne.peltonen(at)helsinki.fi, 0294144289 ja teknologiapalvelut-yksikön päällikkö Minna Harjuniemi, minna.harjuniemi(at)helsinki.fi, 050 5112 692. 

Kiinnostuitko tehtävästä? Jätä hakemuksesi tehtävään viimeistään 12.6.2022. Sinun ei tarvitse täyttää järjestelmässä kuin henkilötietosi ja liittää lyhyt hakemus, missä kerrot osaamisestasi, ja CV pdf-muodossa. Haethan pikimmiten, sillä aloitamme haastattelut jo hakuaikana.

 

Helsingin yliopiston Tietotekniikkakeskus on 200 ihmisen asiantuntijaorganisaatio. Vastaamme yliopiston kansainvälisen tason IT-infrastruktuurin ja -palveluiden kehittämisestä ja ylläpidosta yliopiston opetuksen ja huippututkimuksen tarpeisiin.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Ohjelmistokehittäjä

Helsinki
Kokopäiväinen

Julkaistu 13.06.2022

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €
Yrityksen koko: 
Yli 1000 henkilöä
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti