Skip to main content

Omaishoidon kotiavustaja

Omaishoidon kotiavustajapalvelu on harkinnanvarainen tuki, joka on kohdennettu 65 vuotta täyttäneille kotona asuville omaishoidettaville ja heidän sitovaa omaishoitoa tekeville omaishoitajille. Palvelu mahdollistaa omaishoitajan omien asioiden hoitamisen ja virkistäytymisen. Omaishoidon kotiavustajan keskeisenä tehtävänä on omaishoitajan hoidossa olevasta asiakkaasta huolehtiminen tämän kotona omaishoitajan poissa ollessa. Hän huolehtii turvallisesta ja virikkeellisestä yhdessäolosta hoidettavan kanssa. Työtehtävät ovat huolenpitotehtäviä, mm. avustamista ruokailussa, siirtymisissä, WC-käynneissä ja ulkoilussa. Lisäksi tehtäviin kuuluu tarvittaessa avustaminen omaishoidon toimintakeskuksessa järjestettävissä tilaisuuksissa. Etelän gerontologisessa sosiaalityössä työskentelee kolleganasi kolme omaishoidon kotiavustajaa ja koko gerontologisessa sosiaalityössä yhteensä 14 omaishoidon kotiavustajaa.

Helsingin kaupunki tarjoaa hyvät koulutusmahdollisuudet ja monipuoliset työsuhde-edut esim. työterveyshuollon palvelut sekä tarvittaessa myös työsuhdeasunnon.

Kelpoisuusehto:

Omaishoidon kotiavustajan kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ammatillinen koulutus, esim. lähihoitaja tai muu soveltuva koulutus esim. kotiavustaja, kotityöpalvelun työntekijä, kuntohoitaja, hoiva-avustaja tai laitoshuoltaja.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Omaishoidon kotiavustajalta edellytetään monipuolisia arjen taitoja. Omaishoidon kotiavustajan on kyettävä toimimaan itsenäisesti toimintakyvyltään erilaisten ja erilaisissa elämäntilanteissa elävien asiakkaiden kanssa. Työ edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä luoda luottamuksellinen asiakassuhde. Hänellä tulee olla kyky kirjata asiakaskäynneistä sekä valmiudet osallistua ryhmiin ja erilaisiin tapahtumiin avustavissa tehtävissä.

Lisäksi edellytämme ajantasaisia ensiaputaitoja ja kokemusta vanhusten kanssa työskentelystä.

Lisäksi edellytetään tartuntatautilain 48 § mukaista rokotussuojaa.

Eduksi luetaan aiempi kokemus kotiavustajan tehtävistä ja kokemus iäkkäiden kanssa työskentelystä.

Haastattelut voidaan aloittaa jo hakuaikana.

WWW-osoite: http://
Yhteystiedot: johtava sosiaalityöntekijä Sirkku Jantunen, p. 09 3104 4452
Työpaikan osoite: Käenkuja 1 B 6. ja 7.krs., 00500 HELSINKI
Palkkaus: 2007,79 €/kk
Työ alkaa: 1.9.2021
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 13.08.2021 klo 15:00
Jätä hakemus: https://www.hel.fi/rekry/fi/avoimet-tyopaikat/rekry-ilmoitus-V31?id=SOTE-03-1112-21
Ilmoitus jätetty: 30.07.2021

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

Omaishoidon kotiavustaja

Helsinki
Vakituinen, Kokopäiväinen

Julkaistu 13.08.2021

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €

Jaa työpaikkailmoitus