Skip to main content

Åbo Akademi är hela Finlands svenska mångvetenskapliga bildningsuniversitet med campus i Åbo och Vasa. Vi bidrar till samhället med bildning, utbildning och ny vetenskaplig kunskap. Vår forskning och utbildning är internationellt erkänd, och genom gränsöverskridande samarbeten fungerar vi som Nordens port till Finland. Vår verksamhet vägleds av den akademiska traditionens värden kring forskningens och utbildningens frihet och ett etiskt ansvarstagande. Vi efterfrågar djärvhet och eftersträvar ökad mångfald, delaktighet, jämlikhet och hållbarhet.

Åbo Akademi söker en planeringschef till ledningskansliet i Åbo. Anställningen är tillsvidare och inleds så fort som möjligt.

Arbetsuppgifter
Ledningskansliet ger kvalificerat handläggnings- och utredningsstöd till Åbo Akademis rektorsfunktion och styrelse. Stödet omfattar strategisk analys och utredning, juridik och compliance, omvärlds-bevakning, rådgivning och administration.

Som planeringschef jobbar du nära rektor och övrig ledning och du ansvarar för att driva, utvärdera, följa upp och analysera verksamhetsprocesser och resultat som är centrala för Åbo Akademi. Arbetsbilden för planeringschefen är mångsidig och uppgifterna är mångfacetterade och förutsätter integritet. Till arbetsuppgifterna hör bland annat följande:

- ansvar för beredning, koordinering och upprättande av Åbo Akademis verksamhetsplan,
- uppföljning av verksamhetens resultat,
- utvecklande av verksamhetsanalys och -styrning,
- koordinering av resultatförhandlingsprocesser och fortlöpande samverkan med undervisnings- och kulturministeriet,
- koordinering av strategiprocessen inklusive implementering och uppföljning och
- samverkan med nyckelpersoner inom organisationen.

Vid nyanställning tillämpas prövotid (6 månader).

Kompetens
Du har avlagt högre högskoleexamen. Som person är du driven, analytisk och har helhetsperspektiv. Du har förmågan att hålla ihop och driva projekt och kan se utmaningar ur ett strategiskt perspektiv samtidigt som du ansvarar för löpande processer på daglig nivå. Du har lätt för att bygga relationer, god samarbetsförmåga, har utmärkta kunskaper i svenska och kan kommunicera obehindrat såväl i tal och skrift på finska och engelska. För att kunna sköta uppdraget framgångsrikt behöver du vara bekant med universitetsvärlden i Finland eller övriga Norden. Du ska kunna analysera och förstå siffror och statistik i relation till reella verksamhetsvillkor samt vara intresserad av verksamhetsutveckling.

Lön
Lönen följer kravnivå 12-13 för övrig personal enligt universitetens lönetabell. Till den uppgiftsrelaterade lönedelen tillkommer en på prestationer baserad individuell lönedel.

Ansökan
Ansökan inlämnas via universitetets elektroniska ansökningsformulär nedan ( http://www.abo.fi/rekrytering) senast den 6.8.2021. Till ansökan bifogas CV.

Ytterligare information
Närmare information om arbetsuppgifterna ges av ledande jurist Martina Snåre, tfn +358 40 551 8217, kl 13-15 den 22.6, 29.6 och 4.8.2021.

Åbo Akademi arbetar för en jämnare könsfördelning och ökad mångfald i alla personalgrupper

WWW-osoite: http://www.abo.fi/personal/rekrytering
Yhteystiedot: ledande jurist Martina Snåre martina.snare@abo.fi +358 40 551 8217
Työpaikan osoite: Domkyrkotorget, 20500 TURKU
Palkkaus: ULS kravnivå 12-13 övrig personal
Työ alkaa: Inleds så fort som möjligt
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 06.08.2021 klo 15:00
Ilmoitus jätetty: 02.06.2021

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

.