Skip to main content

Projektipäällikkö

Organisaation esittely

Kilpailu- ja kuluttajavirastossa (KKV) teet merkityksellistä työtä kuluttajien ja toimivien markkinoiden hyväksi. Vaikutamme koko suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointiin. Toimimme arvojemme mukaisesti riippumattomasti, vastuullisesti ja etsien
parhaita ratkaisuja yhdessä, koko viraston osaamista hyödyntäen.

Meitä on noin 230 asiantuntijaa 17 paikkakunnalla. Päätoimipaikkamme on Helsingissä, moderneissa toimitiloissa. Meillä pääset tekemään monipuolisia, ajan hermolla olevia ja usein myös ainutlaatuisia tehtäviä kuluttajien aseman ja kilpailun toimivuuden parantamiseksi. Kansainvälinen yhteistyö on olennainen osa toimintaamme. Työmme perustuu tutkittuun tietoon. Olemme ylpeitä osaamisestamme ja työmme merkityksestä. Motivaatiota lisäävät kannustavat työkaverit sekä avoin ja rento ilmapiiri.

Tutustu toimintaamme: kkv.fi

Tehtävän kuvaus

Haemme kokenutta projektipäällikköä ohjaamaan KKV:n IT-kehityshankkeita. KKV toteuttaa digivisionsa mukaista kunnianhimoista digitalisaatio-ohjelmaa ja tarvitsee lisää käsipareja vastaamaan hankesalkun läpiviennistä. KKV suhtautuu erittäin myönteisesti joustotyöhön ja projektipäällikön tehtäviä voikin menestyksekkäästi hoitaa myös muualta kuin viraston pääpaikalta Helsingistä. Viran mahdollisia sijaintipaikkoja ovat Helsinki, Tampere, Turku, Lahti, Hämeenlinna, Oulu, Jyväskylä, Seinäjoki, Vaasa ja Kuopio. Pystyt kuitenkin tarvittaessa matkustamaan Helsinkiin esimerkiksi projekteihin liittyviä työpajoja varten.

Vastaat erikseen sovittavien IT-kehityshankkeiden asiakaslähtöisestä läpiviennistä. Tärkeimmät sidosryhmäsi ovat hankkeen ulkoiset ja sisäiset asiakkaat sekä hankkeen tekninen projektipäällikkö valitun toimittajan puolella. Toteutusvaiheessa teet tiiviisti yhteistyötä järjestelmätoimittajien ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskuksen Valtorin asiantuntijoiden kanssa.

Tehtäviisi kuuluu määritellä hanke vastaamaan strategista tavoitetta. Vastaat hankkeen toteutusvaiheessa muun muassa:

 • markkinavuoropuhelusta hankekokonaisuuden määrittelemiseksi
 • kilpailutuksen toteutuksesta
 • vaatimusmäärittelyn toteutuksesta
 • KKV:n substanssi- ja IT-asiantuntijoiden ohjaamisesta kehityksen aikana
 • käyttöönoton suunnittelusta.

Hankkeitten onnistumisessa sinua tukevat ICTD-yksikön ja viestinnän asiantuntijat. Vahvuutesi onkin arvojemme mukaisesti yhdessä saavuttaminen - osaat hyödyntää laajasti organisaation osaamista, pitäen samalla kuitenkin hankkeen kokonaiskuvan käsissäsi. Sinulla on kyky tunnistaa myös onnistumisen kannalta kriittiset yksityiskohdat ja hallita näiden seurantaa. Tarvittaessa toki tartut toimeen itsekin, jos kriittinen palanen hankkeessa uhkaa jäädä tekemättä. Käyttöönottoprojektin jälkeen luovutat hankkeen jatkuvan kehityksen vaiheeseen ICT-yksikön asiantuntijakollegallesi.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Hakijalta odotamme

Näet hyvin tehdyn IT-hankkeen mahdollistajana mielekkäämmälle työlle ja paremmalle asiakaskokemukselle ja haluat parantaa maailmaa digitalisaation avulla.

Parhaat edellytykset tehtävän hoitamiseen antaa:

 • soveltuva ylempi korkeakoulututkinto
 • kokemus projektien vetämisestä ja IT-kehityksen ohjaamisesta
 • kyky tunnistaa järjestelmien sisäisten ja ulkoisten asiakkaiden tarpeet ja käydä vaatimusmäärittelystä vuoropuhelua substanssin ja teknisten asiantuntijoiden kanssa
 • ratkaisulähtöinen toimintatapa
 • hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot
 • itseohjautuvuus ja oma-aloitteisuus
 • erinomaiset tiimi- ja projektityöskentelytaidot
 • aloitteellisuus, paineensietokyky ja joustavuus.

Arvostamme:

 • kokemusta toimittajahallinnasta
 • kykyä toimia monitoimijaympäristössä
 • kokemusta julkisten IT-hankintojen kilpailutuksista.

Muu kielitaito

Suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen ilmaisutaito on välttämätön. Tehtävissä tarvitaan vähintään tyydyttävän ruotsin kielen lisäksi hyvää englannin kielen taitoa.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Vakinainen
Työaika: Virastotyöaika
Tehtävä alkaa: 1.2.2022 (tai sopimuksen mukaan)
Virka on viraston yhteinen.

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään: 13.12.2021 16:15
ID: 32-1682-2021

Sähköiset hakemukset:
Hae tehtävää sähköisesti tämän linkin kautta.
Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.
Kilpailu- ja kuluttajaviraston kirjaamo
PL 5
00531 Helsinki

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Virka on sijoitettu viraston palkkausjärjestelmässä vaativuustasolle 9 (tehtäväkohtainen palkanosa 3780,59 euroa). Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa palkanosaa enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Edut

Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö on kaiken toimintamme kulmakivi. Meillä pääset kehittämään omaa työtäsi ja ammattitaitoasi. Joustava työaika ja etätyömahdollisuus helpottavat työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista. Tarjoamme myös muun muassa lounas-, liikunta- ja kulttuuriedun sekä laadukkaan työterveyshuollon.

Tehtävä

Ilmoitettujen työpaikkojen määrä: 1

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä
Juho Härme
ICT- ja digikehitysjohtaja
0295053098,
https://www.linkedin.com/in/juhohärme

Työpaikan tiedot

Kilpailu- ja kuluttajavirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 Helsinki
tai
Tampere
Finlaysoninkuja 9
33210 Tampere
tai
Kilpailu- ja kuluttajavirasto
Rykmentintie 15
20100 Turku
tai
Lahti
Kirkkokatu 12 B
15140 Lahti
tai
Hämeenlinna
Birger Jaarlin katu 15
13100 Hämeenlinna
tai
Oulu
Linnankatu 1
90100 Oulu
tai
Jyväskylä
Hannikaisenkatu 47
40100 Jyväskylä
tai
Seinäjoki
Alvar Aallon katu 8-10
60100 Seinäjoki
tai
Vaasa
Wolffintie 35
65100 Vaasa
tai
Kuopio
Neulaniementie 5
70210 Kuopio

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Virasto voi täyttää viran aluksi koeajaksi, jonka pituus on enintään kuusi kuukautta.

Projektipäällikkö

Helsinki
Tampere
Turku
Lahti
Hämeenlinna
Oulu
Jyväskylä
Seinäjoki
Vaasa
Kuopio
Kokopäiväinen, Vakituinen

Julkaistu 24.11.2021

Jaa työpaikkailmoitus