Skip to main content

Samankaltaisia työpaikkoja

Ratatyöntekijä

HKL on miljoonien matkojen mahdollistaja! Olemme metron, raitioliikenteen ja Suomenlinnan lautan liikennöitsijä ja Helsingin raideliikenneinfrastruktuurin omistaja. Helsingin kaupunkipyörät ovat uusin kestävää liikkumista tukeva palkittu palvelumme. Vihreällä sähköllä toimiva raideliikenne laajenee voimakkaasti mahdollistaen pääkaupunkiseudun kehittymisen ja kasvun. Raitioliikenne laajenee niin kantakaupungissa, Raide-Jokerilla kuin tulevaisuudessa myös säteittäisillä pääväylillä. Metroliikenne kehittyy uusien asemien myötä, ja liikenteen tiheyttä kasvatetaan. Pidämme kaupunkilaiset liikkeessä noin 1200 ammattilaisen voimin ja työskentelemällä 130 eri ammatissa.

Tule ratatyöntekijäksi HKL:lle!

Tulevaisuuden kaupunkilaiset kulkevat yhä enemmän raiteilla, ja siten myös HKL:n rooli kaupunkiliikenteen toteuttajana kasvaa. Toimiva ja kasvava raitioliikenne tarvitsee tuekseen ammattilaisia rakentamaan ja kunnossa pitämään raitiorataa. HKL:n raitiotieratojen monitaitoinen ja joustava tiimi takaa pääkaupunkiseudun raitioliikenteen turvallisuuden ja liikenteen toimivuuden pitämällä kunnossa yli 50 kilometriä raitiotierataa. Vahvistamme nyt tiimiämme ja etsimme vakituiseen työsuhteeseen kahta (2) ratatyöntekijää!

Raitiotieradan rakennustiimi huolehtii radan rakentamisesta työmailla eri puolilla Helsingin rataverkkoa. Enemmistö tiimimme projekteista keskittyy vanhan radan uusimiseen, mutta mukaan mahtuu myös täysin uuden radan rakentamista Helsinkiin. Tiimimme toiminta ja tehtäväsi vaihtelevat vuodenajan mukaan. Tärkeimpinä tehtävinä ovat kesäkaudella raitiotien rakentaminen sisältäen mm. raitiotien maanrakennustyöt, raitiokiskojen asentamisen sekä ratatekniikan asentamisen raitiotiehen käyttäen apuna HKL:n raskaita työkoneita. Talvikaudella teemme monipuolisia radan kunnossapitotöitä, kuten lumen aurausta sekä kiskojen ja vaihteiden huoltoa. Työskentely tapahtuu päivä- ja yöaikaan.

Mitä odotamme sinulta?

Edellytämme, että sinulla on kokemusta maanrakennusalalta, kunnossapitotyöstä sekä raskaan kaluston kanssa työskentelystä. Lisäksi sinulla on C-ajokortti. Turvallinen toiminta raitioliikenteen keskellä vaatii sinulta myös hyviä vuorovaikutustaitoja sekä hyvää suomen kielen taitoa.

Toimintasi perustana on joustavuus ja into tarttua uusiin haasteisiin. Tiimin jäsenenä olet myös tunnettu yhteistyökyvystäsi, oma-aloitteisuudestasi sekä aktiivisesta työskentelyotteestasi. Lisäksi olet halukas ja sovellut työskentelemään vuorotyössä. Luemme eduksi työturvallisuus- ja tulityökortin.

Miksi HKL?

Hyppää HKL:n kyytiin! Työssäsi mahdollistat turvallisen ja toimivan raitioliikenteen Helsingissä. Työsi jälki näkyy konkreettisesti ja mahdollistaa päivittäin tuhansien matkustajien sujuvan arjen. Pääset näkemään ja kokemaan niin olemassa olevan raitioliikenteen ympäristön kuin uusien raitioratojen ympäristöt, esim. Raide-Jokerin ennen sen virallista avaamista. Saat työhösi hyvän perehdytyksen ja tukenasi ovat joukkoliikenteen ja infran kunnossapitotiimien ammattilaiset. Tuemme ammattitaitosi kehittymistä ja kannustamme henkilöstöämme kouluttautumaan.

HKL tarjoaa myös hyviä työsuhde-etuja, kuten työsuhdematkalipun, työnantajan tukeman lounaan, mahdollisuuden työsuhdeasuntoon, alennuksia liikunta- ja kulttuuriharrastusten parissa, ja monia muita etuja. Meillä viihdytään - keskimääräinen palvelusaikamme on noin 12 vuotta.

Yhteystiedot: Jani Toivonen
Ratamestari
jani.t.toivonen@hel.fi
09 310 70407

Janin tavoitat:
17.8 klo. 12-14
20.8 klo. 12-14
Työpaikan osoite: Hämeentie 86, 00560 HELSINKI
Palkkaus: TTES mukainen palkka
Työ alkaa: 18.10.2021
Työaika: 3-vuorotyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 20.08.2021 klo 16:00
Jätä hakemus: https://www.hel.fi/rekry/fi/avoimet-tyopaikat/rekry-ilmoitus-V31?id=HKL-02-20-21
Ilmoitus jätetty: 02.08.2021

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

Ratatyöntekijä

Helsinki
Vakituinen, Kokopäiväinen

Julkaistu 20.08.2021

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €

Jaa työpaikkailmoitus