Skip to main content

Rekrytoinnin HR-asiantuntija

Oletko sinä Senaatin uusi rekrytoinnin HR-asiantuntija?

Senaatti-konsernin yhteisissä palveluissa toimiva Henkilöstöresurssit-yksikkö kaipaa ammattitaitoasi. Mutta miksi juuri sinun pitäisi kiinnostua?

  1. Kanssamme pääset vaikuttamaan alan kehitykseen Suomen suurimman kiinteistöomistajan parissa. HR-yksikkö on konsernin strategisen resurssisuunnittelun ja osaamisen oikea-aikaisen varmistamisen kannalta keskeinen toimija.
  2. Työtäsi tukee vastuullinen, ammattitaitoinen ja innostava työyhteisö. Me varmistamme, että henkilöstöllämme – kuten myös asiakkaillamme – on aina parhaat edellytykset onnistua työssään.
  3. Pääset toteuttamaan ja kehittämään konsernin HR prosesseja, joilla tuetaan liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamista kahdessa liikelaitoksessa. Olemme Suomen innostavimmat - työpaikat henkilöstötutkimuksessa parhaimpiin tuloksiin yltäneistä suomalaisorganisaatioista.

HR-yksikkö tuottaa yhdenmukaisilla prosesseilla molemmille liikelaitoksille ja konsernin yhteisille palveluille HR-palvelut kokonaisuudessaan. Palveluvalikoimaamme kuuluvat työsuhteen koko elinkaari aloituksesta työsuhteen päättymiseen (mm. rekrytointi, perehdyttäminen, osaamisen paikallistaminen ja kehittäminen, esimiestyön tukeminen ja työkalut, henkilöstötutkimukset, työhyvinvointi). Tehtävä sijoittuu HR-yksikön Resurssit ja osaamisen kehittäminen -ryhmään.

Tehtävän päävastuualue on toimia esimiesten tukena rekrytoinneissa ja kehittää rekrytointiprosessia sekä yhteistyötä ulkoisen rekrytointikumppanin kanssa. Vastaat myös lähtöhaastatteluiden tekemisestä ja siihen liittyvän prosessin kehittämisestä.

Tarjoamme sinulle joustavat työajat ja uusimmat työnteon tavat sekä mahdollisuuden oman ammattitaidon ja osaamisen jatkuvaan kehittämiseen.

Tehtävän toimipiste voi sijaita missä tahansa Senaatin toimipisteessä Suomessa. Hybridityön mahdollistaminen on arkeamme.

Hae meille rekrytoinnin asiantuntijaksi, jos sinulla on

  • soveltuva korkeakoulututkinto (PsM, KTM, KM, DI)
  • merkittävä kokemus rekrytointien tekemisestä yrityksessä tai palveluntarjoajalla
  • näyttöä rekrytointiprosessien kehittämisestä (palvelutasot, palveluntarjoajat, työnantajamielikuvan kehittäminen)
  • halu kehittyä asiantuntijana joko syventyen tai osaamisalueita laajentaen HR-tehtävissä
  • hyvät verkostojohtamisen ja projektijohtamisen taidot.

Lisätietoja tehtävästä antavat resurssipäällikkö Mika Ahlfors, p. 040 586 84 64 ja henkilöstöjohtaja Tina Karike, p. 040 550 6114.

Jätä hakemuksesi rekrytointijärjestelmässämme viimeistään 30.1.2022.

Rekrytoinnin HR-asiantuntija

Helsinki
Kokopäiväinen, Vakituinen

Julkaistu 13.01.2022

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €

Jaa työpaikkailmoitus