Skip to main content

Senior Kvantitativ Analytiker

Vi söker två kvantitativa analytiker till avdelningen Risk Control

Din roll
Som kvantitativ analytiker kommer du att arbeta med modellutveckling av bankens interna kreditriskmodeller (IRB och IFRS9). Arbetet omfattar också hantering och testning av data, upprätthållande av dokumentation och deltagande i projektarbete relaterat till kreditriskmodellerna. Du kommer också att arbeta med myndigheternas regelverkskrav rörande de interna riskmodellerna. Ålandsbanken är en liten organisation vilket kommer ge dig en unik möjlighet att arbeta mycket brett inom arbetsområdet.

Din profil
Som person är du kreativ, har god analytisk förmåga och egen drivkraft. Du kan arbeta självständigt och noggrant med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet omfattar bland annat presentationer till ledningen och styrelsen och kontakter med andra avdelningar inom banken, vilket ställer krav på en god kommunikativ och pedagogisk förmåga.

Din bakgrund
Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete med interna kreditriskmodeller, samt en vana av datahantering och statistiska programpaket så som R eller SAS. Övriga programmeringskunskaper är meriterande. Vi önskar att du har relevant utbildning på högskolenivå inom till exempel matematik eller matematisk statistik.

Placeringsort är primärt Mariehamn eller Helsingfors men Stockholm kan vara ett alternativ som kan diskuteras. Du kan svenska och engelska, kunskaper i finska är meriterande.

Att bli en del av oss
Vi är en fullservicebank men samtidigt en mindre aktör på marknaden, vilket innebär att varje medarbetare får ta ett stort personligt ansvar och får därmed också en bredare inblick i hela bankverksamheten. Du får möjlighet att vara med och skapa framtidens bank, sätta nya processer och utvecklas tillsammans med dina kollegor.

Som en del i vårt team erbjuds du en arbetsplats i en miljö som präglas av våra värdeord: Ambitiösa, Personliga och Ansvarsfulla. Hos oss får alla möjligheten att ta sig an utmaningar, lyckas, misslyckas och växa i strävan att förändra, förbättra och utveckla vår affär. Du kommer att ha seriösa, kunniga och ödmjuka kollegor med lång erfarenhet samt en ledning som ser till både gruppens och den enskilda individens bästa.

Som anställd Ålandsbanken får du ta del av ett brett utbud förmåner gällande både banktjänster och fritid. Våra medarbetares välmående är viktigt för oss och vi uppmuntrar till en sund balans mellan arbete och fritid.

Här kan du läsa mera om vad vi erbjuder dig som blir en del av laget Ålandsbanken!
https://www.alandsbanken.se/om-oss/karriar/arbeta-pa-alandsbanken

WWW-osoite: http://www.alandsbanken.ax
Yhteystiedot: Närmare information kring tjänsten ges av Emilio Bergroth, Chef för modellutveckling och analys, 040 526 1300 eller HR-specialist/Bitr. Avdelningschef Human Resources Sara Mattsson, 0204 290 11
Työpaikan osoite: Nygatan 2, 22100 MARIEHAMN
Työ alkaa: enligt överenskommelse
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 04.10.2022
Jätä hakemus: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationForm/SinglePageApplicationForm.aspx?cid=182&departmentId=21462&ProjectId=177273&MediaId=5
Ilmoitus jätetty: 20.09.2022
TE-palvelujen ilmoitusnumero: 11627343

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Senior Kvantitativ Analytiker

Ålandsbanken Abp
Maarianhamina
Helsinki
Vakituinen, Kokopäiväinen

Julkaistu 20.09.2022

Jaa työpaikkailmoitus

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti