Skip to main content

Sosiaaliohjaaja, nuorten oikeusedustus ja ankkuritoiminta

Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi, Perhe- ja sosiaalipalvelut
Vantaan kaupunki, Lapsiperheiden sosiaalityö ja lastensuojelu

Rahtitie 1, 01530 Vantaa

Työsuhteen kesto: Määräaikainen 18.02.2022 (tai sopimuksen mukaan) - 29.12.2022


Hei,

oletko kiinnostunut työskentelemään nuorten rikosasioiden parissa? Etsimme juuri sinua nuorten oikeusedustajaksi!

Tukiyksikössä on kaksi sosiaaliohjaajaa, jotka työskentelevät nuorten oikeusedustajan ja ankkuritoiminnan työtehtävissä. Haemme nyt toiseen sosiaaliohjaajan määräaikaiseen sijaisuuteen 18.2.-29.12.2022 työntekijää. Työtehtävänäsi olisi toimia nuorten oikeusedustajan työtehtävissä sekä alueellisessa moniammatillisessa Ankkuritiimissä sosiaalitoimen edustajana. 

Nuorten oikeusedustajan tehtäviin kuuluu nuoren edun valvominen rikosprosessissa. Nuorten oikeusedustaja edustaa sosiaalihuollosta vastaavaa toimielintä lapsen tekemäksi ilmoitetun rangaistavan teon esitutkinnassa ja tuomioistuinkäsittelyssä (Lastensuojelulaki 24 §, Esitutkintalaki 7:16 §). Nuorten oikeusedustajan tehtäviin kuuluu 15–17-vuotiaan, rikoksesta epäillyn vantaalaisen lapsen tai nuoren edustus ja ohjaus: valvomalla lapsen etua sekä iän ja kehitystason mukaista kohtelua poliisikuulusteluissa, opastamalla nuorta ja huoltajia meneillään olevista poliisin tai oikeuslaitoksen toimenpiteistä sekä ottamalla tarvittaessa kantaa poliisin tai oikeuslaitoksen päätöksentekoon ja antamalla sosiaalitoimen lausunnon tuomioistuinkäsittelyssä.

Ankkuritoimintaa toteutetaan moniammatillisessa tiimissä, johon kuuluvat asiantuntijat poliisista, sosiaalitoimesta, terveystoimesta ja nuorisotoimesta. Ankkuritoiminnan tavoitteena on lasten ja nuorten rikoskierteen katkaiseminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kohderyhmänä ovat alle 15-vuotiaat ja tapauskohtaisen harkinnan mukaan 15–17-vuotiaat nuoret. Toimintaan ohjautumisen syitä voivat olla esimerkiksi rikosepäily, päihteiden käyttö tai väkivaltainen käytös. Ankkuri-toiminnassa nuorelle ja perheelle tarjotaan yksilöllistä ja kokonaisvaltaista tukea ja tarvittaessa ohjataan palveluiden ja tuen piiriin muille asiantuntijoille. Vantaalla on yhteensä kolme alueellista ankkuritiimiä.

Nuorten oikeusedustus kuuluu Lastensuojelun tukiyksikön Nuorten tiimiin, jossa työskentelee nyt haettavan työntekijän lisäksi yksi nuorten oikeusedustaja, seitsemän nuorten intensiivityön sosiaaliohjaajaa, kaksi MDFT-terapeuttia ja tiimin vastaava sosiaaliohjaaja. 

Lastensuojelun tukiyksikkö on lastensuojelulain mukaisia avohuollon tukipalveluita tuottava ja kehittävä toimintayksikkö. Tukiyksikössä on koko Vantaan alueella yhteensä 45 sosiaaliohjaajaa, kaksi sairaanhoitajaa, neljä vastaavaa sosiaaliohjaajaa sekä yksikön esimies. 

Työ edellyttää aikaisempaa lastensuojelutyökokemusta, oma-aloitteisuutta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, hyviä yhteistyötaitoja, hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä kykyä työskennellä moniammatillisessa verkostossa. Katsomme eduksi ajokortin ja oman auton käyttömahdollisuuden, mutta ei ole työskentelyn edellytys. Tarjoamme tueksesi lähiesimiehen, innovatiivisen ja kehittämismyönteisen tiimin, työnohjauksen sekä toimivat rakenteet ja käytännöt sosiaalityön ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.  

Tervetuloa meille töihin!


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaaliohjaaja (Laki 817/2015 8§ mukainen laillistus)

Luemme eduksi: Rikosseuraamusalan koulutuksen ja työkokemuksen. Tietämyksen rikosasioiden käsittelystä

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen (SOTE-sopimus) mukaisesti.

Palkkaus: 2634,26
euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Valitun henkilön tulee esittää voimassa oleva rikosrekisteriote

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatettava koeaika on puolet työsuhteen kestosta

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 38 h 15 min/viikko 


Yhteystiedot:

Vastaava sosiaaliohjaaja

Wallden-Hirvonen Marja

0503045804

[email protected]

Tavoitettavissa arkisin klo 8-16.15


Jokinen Outi 

0503035193 

[email protected] 

Tavoitettavissa arkisin klo 8-16.15


Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Sosiaaliohjaaja, nuorten oikeusedustus ja ankkuritoiminta

Vantaa
Määräaikainen ja projektityö
Alempi korkeakoulututkinto

Julkaistu 07.02.2022

Yrityksen liikevaihto: 
Ei käsitteellisesti ole
Yrityksen koko: 
Yli 1000 henkilöä
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti