Skip to main content

Sosiaalityöntekijä, 2 paikkaa, perhehoito

Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi, Perhe- ja sosiaalipalvelut
Lastensuojelun sijaishuolto

Kielotie 7 B, 4 krs. 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 01.04.2022 tai sopimuksen mukaan - 


Saimme uusia virkoja lastensuojeluun. Haemme nyt kahta sosiaalityöntekijää  lastensuojelun sijaishuollon perhehoidon sosiaalityön työryhmään. Toisessa tehtävässä aloitus 1.4.2022 ja toisessa tehtävässä sopimuksen mukaan, vaikka heti.  

Perhehoidon asiakkaina ovat eri puolille Suomea sijaisperheisiin ja ammattillisiin perhekoteihin sijoitetut lapset ja heidän läheisensä. Sosiaalityöntekijän tehtäviin kuuluu lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijänä toimiminen, lapsikohtainen valvonta sekä päätöksen valmistelua ja päätöksentekoa delegointisäännön mukaisesti. Työtehtäviin kuuluu myös työn dokumentointi. 

 Vantaan lastensuojelussa on otettu käyttöön systeeminen työote, tiimityöskentelyssä mukana on perheterapeutti. Tehtävän hoitamiseksi sinulla on käytössäsi oma työhuone, osaava ja sitoutunut työyhteisö, säännöllinen työnohjaus ja lakimiesyksikön tuki. Tarjoamme sinulle vuoden kestävän perehdytysjakson lastensuojelutyöhön,  ammattitaitoisen ja osaavan tiimin sekä joustavat etätyökäytännöt. Vantaalla on oma laatu- ja valvontatiimi, joka tekee yhteistyötä perhehoidon sosiaalityön tiimin kanssa valontakysymyksissä. 

Sijaishuollon perhehoidon tiimejä on Vantaan sijaishuollossa kaksi, molempiin kuuluvat johtava sosiaalityöntekijä, sosiaalityöntekijöitä sekä sosiaaliohjaajia. Sosiaaliohjaajat työskentelevät perhehoitajien vastuutyöntekijöinä ja toimivat työparina sosiaalityöntekijöille.  Työ on monipuolista ja sisältää matkustamista eri puolilla Suomea sijaitseviin sijaisperheisiin. Voit matkustaa julkisilla liikennevälineillä tai omalla autolla. Työpiste sijaitsee Tikkurilan aseman läheisyydessä, hyvien kulkuyhteyksien päässä. 

Työn menestyksellinen hoitaminen edellyttää positiivista ja asiakaslähtöistä työskentelyotetta, lapsilähtöistä lähestymistapaa, hyviä vuorovaikutustaitoja, hyvää kirjallista ilmaisukykyä,  valmiutta itsenäiseen työskentelyyn sekä lastensuojelun tuntemusta.  Kyky pari- ja tiimityöhön ja reflektiiviseen työorientaatioon on oleellinen tehtävässä menestymisen kannalta.  Tavoitteemme vuodelle 2022 on keskeytyneiden sijoitusten vähentäminen ja perhehoidon määrän lisääminen. Erityisesti pyrimme siihen, että entistä enemmän myös teini-ikäisillä lapsilla olisi mahdollisuus kasvaa sijaisperheissä laitosten sijaan. 

Tervetuloa meille töihin!

Vantaan kaupungilla työskentelee yhteensä lähes 11 000 eri alojen ammattilaista. Meistä noin puolet on töissä opetus- ja kasvatustehtävissä, kolmannes hoito- ja hoiva-aloilla sekä loput teknisissä tehtävissä ja hallinnossa. Vantaa on rohkea ja rento työnantaja, joka tarjoaa:

  • Avoimen työilmapiirin
  • Mahdollisuuden kokeilla uusia työ- ja toimintatapoja
  • Vastuullista työtä, jota ohjaavat suunnitelmallisuus ja selkeät tavoitteet.


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaalityöntekijä (Laki 817/2015 7§ mukainen laillistus)

Luemme eduksi: kokemuksen perhehoidon sosiaalityöstä

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen (SOTE-sopimus) mukaisesti.

Palkkaus: 3680,33
euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Valitun henkilön tulee esittää voimassa oleva rikosrekisteriote,  ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta

Työpaikkojen lukumäärä: 2

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Virkasuhde

Työaika: Sovellettavan virka- ja työehtosopimuksen mukaan 


Yhteystiedot:

Sosiaalityön esimies

Klingenberg-Peltola Anna

0405702567

[email protected]

Tavoitettavissa arkisin klo 8-16


Johtava sosiaalityöntekijä 

Pia Green

040 051 5837 


Johtava sosiaalityöntekijä 

Tiffany Erikkilä

040 764 3465


Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Sosiaalityöntekijä, 2 paikkaa, perhehoito

Vantaa
Kokopäiväinen
1 - 2 vuotta
Ylempi korkeakoulututkinto

Julkaistu 11.02.2022

Yrityksen liikevaihto: 
Ei käsitteellisesti ole
Yrityksen koko: 
Yli 1000 henkilöä
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti