Skip to main content

Sosiaalityöntekijä

Etsimme sosiaalityöntekijää kotouttamistyön asiantuntijaksi Espoon pakolais- ja maahanmuuttajapalveluihin.

Haluatko kehittää osaamistasi yhteiskunnallisesti ajankohtaisen sosiaalityön parissa? Haemme nyt perheiden tiimiin sosiaalityöntekijää sijaisuuteen ajalle 1.2.-28.8.2022. Perheiden tiimi on yksi viidestä Espoon pakolais- ja maahanmuuttajapalveluiden sosiaalityön tiimeistä ja tiimimme tehtävänä on lapsiperheiden kotoutumisen edistäminen. Meillä työskentelee sosiaalityöntekijöitä, sosiaaliohjaajia ja ohjaajia, joten pääset työskentelemään osaksi osaavaa ja moniammatillista tiimiä. Tarjoamme sinulle monipuolisen, ajankohtaisen ja ammatillisesti haastavan työn sekä kehittämismyönteisen ja mukavan työyhteisön.

Työyksikössämme tehdään moniammatillista alkuvaiheen kotouttamistyötä pakolaisstatuksella oleskeluluvan saaneiden henkilöiden kanssa. Vastaamme asiakkaiden kanssa tehtävästä suunnitelmallisesta sosiaalityöstä, sosiaaliohjauksesta, palveluneuvonnasta ja taloudellisesta tukemisesta. Sosiaalityöntekijän työhön kuuluu sosiaalihuoltolain mukaiset palvelutarpeen arviointien ja asiakassuunnitelmien teko sekä vastuu asiakasprosessin kokonaisuudesta. Työhön sisältyy monialaista verkostotyötä ja sen koordinointia, kulttuurisensitiivistä asiakastyötä sekä työskentelyä kriisitilanteissa.

Työntekijöillämme on käytössä liukuva työaika ja etätyömahdollisuus. Espoon kaupungilla on hyvät henkilöstöedut, mm. työmatka-, lounas- sekä liikunta- ja kulttuurietu. Kaupunki tarjoaa myös hyvät kouluttautumismahdollisuudet ja sosiaalityön loppuvaiheen opiskelijoille mahdollisuuden kahden kuukauden palkalliseen graduvapaaseen puolen vuoden sijaiskelpoisena työskentelyn jälkeen.

Työpaikan nimi: Espoon pakolais- ja maahanmuuttajapalvelut
Työaika: 37 h 45 min / viikko
Sopimusala: SOTE Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus

Kelpoisuusvaatimukset:
Sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 7 §:n mukainen pätevyys. Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa huomioimme mielellämme myös sijaiskelpoiset sosiaalityön opiskelijat.

Tehtävässä edellytetään kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja vastuunottoon asiakasprosesseista. Työtehtävät vaativat nopeaa arviointi- ja päätöksentekokykyä sekä yhteistyö- ja verkostotyöntaitoja. Lisäksi edellytetään suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote.

Arvostamme aiempaa kokemusta kotouttamista tukevasta työstä sekä laajemmin ymmärrystä humanitäärisen maahanmuuton erityiskysymyksistä. Lisäksi arvostamme palveluverkoston tuntemusta sekä kiinnostusta sosiaalityön ja sen menetelmien ammatilliseen kehittämiseen.

Pakolais- ja maahanmuuttajapalveluiden toimipaikka sijaitsee Matinkylässä osoitteessa Pyyntitie 3, lähellä kauppakeskus Isoa omenaa ja Matinkylän metroasemaa. Työskentelemme viihtyisissä ja valoisissa monitoimitiloissa, joissa tarjoamme kaikille omat työpisteet sekä mahdollisuuden hiljaisiin työtiloihin. Työntekijöillä on käytettävissä nykyaikaiset työvälineet, jotka mahdollistavat liikkuvankin työn. Työyhteisöllämme on myös käytettävissä kolme autoa ja polkupyöriä virka-aikaiseen liikkumiseen.

Yhteystiedot: Tehtävästä lisätietoja antaa:
johtava sosiaalityöntekijä Pauliina Pitkäjärvi, puh. 040 6364924, email. pauliina2.pitkajarvi@espoo.fi
Työpaikan osoite: Pyyntitie 3, 02230 ESPOO
Palkkaus: Tehtäväkohtainen palkka: 3424,78 €/kk
Työ alkaa: 1.2.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: 6 - 12 kk
Haku päättyy: 26.01.2022 klo 15:45
Jätä hakemus: http://www.kuntarekry.fi/tyoavain/ESPOO-02-1842-21/fi_FI
Ilmoitus jätetty: 12.01.2022
TE-palvelujen ilmoitusnumero: 11154911

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä