Skip to main content

Sosiaalityöntekijä, lastensuojelu

Tule katselemaan lastensuojelua hetkeksi näköalapaikalta ja työskentelmään vastaanoton asiakasohjauksen sosiaalityöntekijänä!
 
Lastensuojelun keskitetty palvelujen asiakasohjausyksikkö vastaa sekä erityisen tuen ja lastensuojelun avohuollon palvelujen että akuuttien sijaishuoltopalvelujen järjestämisestä helsinkiläisille lastensuojelun asiakaslapsille. Tiimimme sosiaalityöntekijät vastaavat lisäksi vastaanottoperheiden rekrytoinnista, perheselvitysten tekemisestä ja valmennuksesta.

Nyt haettavana oleva sijaisuus keskittyy virka-aikaiseen päivystysluonteiseen asiakasohjaukseen, eli kiireellisten sijaishuoltopaikkojen, akuuttiperhetyön sekä tarvittaessa perhekuntoutuksen järjestämiseen. Lisäksi tavoitteena on lisätä kertyvän tiedon koostamista ja sosiaalista raportointia. Toteutat asiakasohjaustyötä puhelimitse Genesys-soittojärjestelmän kautta. Pääset myös opettelemaan ja tuoreeltaan ottamaan käyttöön Apotti-asiakasohjelman.

Vastaanoton asiakasohjaus on lastensuojelutyötä, jossa asiakkaanasi ovat lasten vastuusosiaalityöntekijät koko Helsingistä. Se on ainutlaatuinen näköalapaikka tarkastella lastensuojelun kenttää uudesta, erilaisesta tulokulmasta etäämmällä asiakastyöstä ja silti prosessien keskiössä. Yksikkömme on vahvasti kehittyvä toimipiste, jossa tiedon tuotannon ja palveluprosessien kehittämisessä mukana olemisen mahdollisuudet ovat loistavat.

Toimimme tiiviissä yhteistyössä Helsingin kaupungin omien vastaanottoyksiköiden, akuuttiperhetyön ja vastaanottoperhetoiminnan työryhmien kanssa. Lisäksi teemme yhteistyötä lähikuntien sekä yksityisten palveluntuottajien kanssa.

Vastaanoton asiakasohjauksessa itsenäinen työote on vahvuutesi, vaikka et koskaan teekään töitä yksin. Mukanasi toivomme sinun tuovan reippaan työotteen, kokemusta ja näkemystä lastensuojelusta sekä positiivisen ja oppimismyönteisen asenteen.

Helsingin kaupungilla sinua odottavat monipuoliset henkilöstöedut ja tarvitessasi työsuhdeasunto, jossa saat asua koko työsuhteesi ajan.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Lisäksi edellytämme:

- Kokemusta lastensuojelun sosiaalityöstä
- Hyviä vuorovaikutustaitoja
- Teknisiä valmiuksia käyttää asiakastietojärjestelmää ja perustoimisto-ohjelmistoja

Luemme eduksi:

- Helsingin lastensuojeluorganisaation tuntemuksen
- Effica- ja/tai Apotti-järjestelmän osaamisen

Yhteystiedot: vs. johtava sosiaalityöntekijä Meeri Kuikka, meeri.kuikka@hel.fi, p. 09 310 28321
Työpaikan osoite: Säästöpankinranta 2 A, 4. krs., 00530 HELSINKI
Palkkaus: 3445,60 e/kk
Työ alkaa: 11.10.2021 - 31.12.2021
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: 3 - 6 kk
Haku päättyy: 30.09.2021 klo 15:00
Jätä hakemus: https://www.hel.fi/rekry/fi/avoimet-tyopaikat/rekry-ilmoitus-V31?id=SOTE-01-571-21
Ilmoitus jätetty: 10.09.2021

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

Sosiaalityöntekijä, lastensuojelu

Helsinki
Vakituinen, Kokopäiväinen

Julkaistu 10.09.2021

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €

Jaa työpaikkailmoitus