Skip to main content

Samankaltaisia työpaikkoja

Tietoasiantuntija

Kiinnostaako sinua Kansalliskirjaston rooli kuvailun ekosysteemin ohjaamisessa sekä laaja-alainen yhteistyö kuvailuasiantuntijoiden parissa?

Haemme Kansalliskirjaston kirjastoverkkopalveluihin

TIETOASIANTUNTIJAA

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 18.10.2021 alkaen, tai sopimuksen mukaan.

Tietoasiantuntijan tehtävinä ovat osallistuminen nykyisten kuvailutietojen rikastamis- ja yhtenäistämistarpeiden kartoitukseen ja muutosten toteutukseen, kuvailumuutoksen läpivientiin liittyvien standardien yhteentoimivuuden arviointiin sekä uusien työvälineiden suunnitteluun ja testaukseen. Tietoasiantuntija osallistuu aktiivisesti uuden kirjastoaineistojen kuvailustandardin (RDA) suomennokseen ja julkaisemiseen osana Kansalliskirjaston kuvailusääntöpalvelun tiimiä. Tietoasiantuntijan tehtävään sisältyy myös kuvailumuutokseen liittyvä kouluttaminen ja tiedottaminen kansalliselle kirjastokentälle.

Tietoasiantuntijan tehtävänä on myös kulttuuriaineistolain perusteella luovutettujen verkkoaineistojen sisällönkuvailu Suomen kansallisbibliografiaan metatietovaranto Melindassa sekä toimijakuvailupalveluun liittyviä tehtäviä.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa. Vankka metatieto-osaaminen, kuvailustandardien ja -ympäristöjen tuntemus ja informaatiotutkimuksen opinnot katsotaan hakijalle eduksi. Sujuva suomen ja englanninkielen taito on välttämätön tehtävässä, muu kielitaito on eduksi.

Tehtävän palkka on noin 3 000–3 600 euroa kuukaudessa riippuen aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Työpiste sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa ja yliopistolla on myös joustavat etätyömahdollisuudet tukemassa työskentelyä.

Lisätietoja tehtävästä antaa kehittämispäällikkö Marja-Liisa Seppälä, marja-liisa.seppala(at)helsinki.fi, 050 317 5589, parhaiten tavoitettavissa 21.9. klo 9-10 ja 22.9. klo 13-14, tai tietojärjestelmäpäällikkö Nina Hyvönen, nina.hyvonen(at)helsinki.fi, 050 415 4844, parhaiten tavoitettavissa 20.9. klo 13-14 ja 23.9. klo 9-10.

Jätä hakemuksesi ansioluetteloineen Helsingin yliopiston sähköiseen rekrytointijärjestelmään Hae paikkaa -linkistä 27.9.2021 mennessä. Liitä hakemukseesi ansioluettelo pdf-muodossa.

Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR-portaalissa. Mahdollisissa teknisissä ongelmissa otathan yhteyttä HR:n palveluosoitteeseen hr-erla@helsinki.fi.

Tietoasiantuntija

Helsinki
Kokopäiväinen, Vakituinen

Julkaistu 28.09.2021

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €

Jaa työpaikkailmoitus

Samankaltaisia työpaikkoja