Skip to main content

Samankaltaisia työpaikkoja

Suositellut työpaikat

Treasury Manager

Fingrid Oyj:n talous- ja rahoitustoiminto vastaa yhtiön liiketoiminnan kehitykseen, talousohjaukseen, ulkoiseen laskentaan, rahoitukseen, velkasijoittajaviestintään ja riskienhallintaan liittyvistä tehtävistä. Talous- ja rahoitustoimintoon kuuluvalla neljän työntekijän rahoitusyksiköllä on näkyvä ja merkittävä yhtiötason rooli pääomaintensiivisen toiminnan vastuullisen rahoituksen ja rahamarkkinoiden kehitykseen linkittyvän ansaintamallin vuoksi.

Fingridillä on noin 2 mrd. investointiohjelma, jolla mahdollistetaan siirtyminen kohti puhdasta sähköjärjestelmää Suomessa. Yhtiöllä on n. 1.2 mrd velkaa, joka hankitaan pääosin kansainvälisiltä JVK-markkinoilta ja on listattu Dublinin pörssiin. Yhtiö toimii hyvän hallintotavan mukaisesti ja noudattaa mm. listayhtiöiden hallinnointikoodia. Yhtiö suojaa velan korkoriskiä johdannaisin (n.1 mrd johdannaissalkku). Fingrid on ensimmäinen suomalainen yritys, joka teki Green Bondin vuonna 2017. Yhtiön tavoitteena on lisätä vihreän rahoituksen määrää tulevina vuosina.

Haemme rahoitusyksikköön Helsingin toimipisteeseemme

Treasury Manageria

Tehtäviisi kuuluu

 • pitkäaikaisen rahoituksen hankinta, rahoitusesitykset sekä EMTN ohjelman vuosipäivitys ja sekä kommunikaatio pankkien DCM-toimintojen kanssa (Group Treasurerin tuella)
 • rahoitusriskien kokonaisvaltainen hallinta mukaan lukien analyysit, johdannaistransaktioiden toteutus sekä kommunikaatio pankkien markets-toimintojen kanssa
 • rahoitusyksikön kehittämisprojektit sekä ulkoisen ja sisäisen raportoinnin kehittäminen
 • liiketoimintojen tuki talousnäkökulmasta mukaan lukien investoinnit, häviösähkön hintariskin hallinta ja ansaintamallin kehitys
 • osallistuminen sijoittajaviestintään ja luottoluokittajakommunikaatioon sekä tilinpäätös- ja osavuosiraportointiin ja green bond vuosiraportointiin
 • osallistuminen toimintojen controllereiden kanssa yhtiön talousohjauksen kehittämiseen

Sinulla on

 • tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto (KTM tai vastaava) ja vähintään muutaman vuoden työkokemus vaativista treasury-tehtävistä
 • hyvät vuorovaikutustaidot ja vahva matemaattis-analyyttinen ote asioihin
 • hyvä ymmärrys yrityksen treasury-toiminnan osa-alueista sekä kykyä niiden kehittämiseen
 • treasury-järjestelmäosaamista esim. Treasury Systems ja kokemusta Bloomberg-/Reuters-järjestelmistä
 • sujuva englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito

Arvostamme

 • ”can do” -asennetta ja halua kehittyä
 • pitkäjänteisyyttä
 • oma-aloitteista, itsenäistä ja vastuullista työskentelyotetta
 • hyviä tiimityötaitoja ja halua ottaa vastuuta asiakokonaisuuksien edistämisestä

Tarjoamme

Mielenkiintoisen, haastavan ja vastuullisen tehtävän voimakkaassa murroksessa olevan energia-alan näköalapaikalla, kilpailukykyiset edut, viihtyisän työympäristön, kollegojen tuen sekä mahdollisuuden kehittyä monipuolisten ja laaja-alaisten työtehtävien kautta.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa Group Treasurer Jussi Pohjanpalo pe 8.10. klo 15–16 ja ke 13.10. klo 16–17, puh 050 344 8534. Muina aikoina voit olla yhteydessä MPS-konsultteihin Sani Kaajakseen, puh. 020 746 9453 ja Satu Lannettaan, puh. 020 746 9484. Täytä hakemuslomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan hakemuksesi ja CV:si hakupainikkeen kautta 18.10.2021 mennessä. Tehtävään valituksi tulleesta henkilöstä tehdään turvallisuusselvityslain mukainen perusmuotoinen turvallisuusselvitys.


Fingrid Oyj on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta sähköjärjestelmää. Tule mukaan tekemään merkityksellistä työtä: kehittämään suomalaista yhteiskuntaa ja jokaisen suomalaisen hyvinvointia.

Treasury Manager

MPS
Helsinki
Kokopäiväinen

Julkaistu 19.10.2021

Yrityksen liikevaihto: 
2 000 000 - 9 999 999 €

Jaa työpaikkailmoitus