Skip to main content

Samankaltaisia työpaikkoja

Tuotannon työntekijä turvallisuuskriittisten antureiden valmistukseen

Haluatko valmistaa kanssamme tuotteita, joilla parannetaan autojen turvallisuutta ja ihmisten elämänlaatua? Onko vastuullinen ja tarkkuutta vaativa työ sinua varten? Kiinnostaisiko työpaikka, jossa on vakaa työnantaja, säännöllinen työvuorojärjestelmä sekä hyvin suunniteltu perehdytys ja tehtäväkokonaisuus?

Etsimme nyt useita tuotannon työntekijöitä eli operaattoreita Vantaalle. Operaattorinamme pääset valmistamaan erittäin tarkkoja antureita ja anturikomponentteja, joita käytetään esimerkiksi autoteollisuudessa ja terveysteknologiassa.

Millaista tuotannossamme työskentely on?

Kokonaisuudessaan MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems) -antureidemme tuotantoprosessi on aikaa vievä, tarkkuutta vaativa ja laatukriittinen sekä ennen kaikkea se edellyttää meidän kaikkien saumatonta yhteistyötä. Tuotteemme valmistuvat vaiheittain kolmella eri tuotantoalueella – kiekkovalmistus, chip & kokoonpano ja testaus – jolloin tuotteidemme valmistuminen edellyttää satoja eri työvaiheita useiden viikkojen aikana. MEMS-antureiden valmistuksessa tarkkuutta vaativat niin tuotteiden käsittely kuin työvaiheiden onnistumisen varmistaminenkin. Tuotteemme ovat turvallisuuskriittisiä, sillä niitä hyödynnetään autoteollisuuden ja terveysteknologian sovelluksissa, jolloin tuotteillemme on asetettu tiukat laatuvaatimukset. Me muratalaiset mahdollistamme yhteistyössä tuotteidemme laadun jatkuvasti kehittyvässä työympäristössämme. Olemme ylpeitä tekemästämme arvokkaasta ja laadukkaasta työstä sekä arvostamme jokaisen panosta!

Operaattorin työssä varmistat tuotteidemme laadun ja etenemisen valmistusprosessin eri vaiheissa. Vastaat tuotannon sujuvuudesta yhdessä tiimin kanssa, johon kuuluu useita oman työvuorosi operaattoreita, aluevastaavia sekä vuoroesimies.

Tuotteemme ovat erityisen herkkiä epäpuhtauksille, kuten lialle ja pölylle. Korkeiden laatuvaatimusten mukaisesti, tuotteemme on suojattava kaikilta epäpuhtauksilta sekä staattisilta sähköpurkauksilta (ESD) läpi valmistus-, kokoonpano- ja testausprosessien, jotka vaativat standardisoituja erityisolosuhteita sekä suojavarusteita. Valmistus- ja kokoonpanotyötä tehdäänkin laboratoriomaisissa puhdastiloissa (puhtausluokat ISO4, ISO5 ja ISO8), joissa suojaudutaan erityisillä suojavarusteilla ja testausvaiheessa (EPA-tila ’Electrostatic Protected Area’, jossa ei ole puhdastilaluokitusta) puolestaan suojavarusteet ovat keveämmät, mutta edelleen vaaditaan ESD-suojavarustusta, kuten varausta poistavat kengät.

Voit tutustua puhdastilaympäristöön tarkemmin lukemalla siitä kertovan blogitekstin: Puhdastilatyöskentely Muratan tuotannossa – miltä, miksi ja miten puhdastiloissa suojaudutaan?, tai katsomalla seuraavan videon: Muratalle.

Työtehtäväsi vaihtelevat riippuen siitä, missä tuotannon vaiheessa työskentelet. Työ sisältää muun muassa materiaalien vastaanottoa, tuotantolaitteiden käyttöä, tietojenkäsittelyä tuotantojärjestelmässä, tuotteiden visuaalista laaduntarkastusta sekä mikroskooppityöskentelyä. Pääset myös tuomaan esiin omia kehitysehdotuksiasi toimintamme parantamiseksi. Eri tuotantoalueiden välillä on huomattaviakin eroja; esimerkiksi kiekkovalmistuksessa on työvaiheita, joissa käsitellään paljon erilaisia kemikaaleja, kun taas testauksen työssä korostuu muita alueita enemmän työn fyysisyys, sisältäen paljon liikkeellä ja seisaaltaan oloa ja jopa haastavia nostoja.

Valitse itsellesi sopiva työvuoro!

Valitse hakemusta jättäessäsi, mikä alla olevista vuoroista sopii elämäntilanteeseesi parhaiten. Viikonloppuvuoroista kiinnostuneet hakijat: huomaathan, että myös viikonlopputyöhön hakevilta toivotaan mahdollisuutta osallistua koulutusjaksoon, joka toteutetaan yleensä arkipäivisin. Mikäli pohdit palkan muodostumista viikonloppuvuoroissa, ilta- ja viikonloppulisät tasaavat työtunneista muodostuvaa eroa palkassa arkivuoroon verrattuna. Tehtävään valitulta henkilöltä toivotaan pitkäjänteistä sitoutumista valittuun työvuoroon. Tuotantomme on käynnissä 24/7, joten meillä on mahdollista työskennellä seuraavissa kiinteissä vuoroissa:

 • Arjen 2-vuoro: ma-pe klo 6:30-14:45 ja joka toinen viikko klo 14:30-22:45
 • Arjen yövuoro: su-to 22:30-6:45, 5 yötä peräkkäin
 • Viikonlopun yövuoro: pe-la 22:30-10:45, 2 yötä peräkkäin*
 • Viikonlopun päivävuoro: la-su 10:30-22:45, 2 päivää peräkkäin*

*Viikonloppuvuoromme sisältävät ajoittain myös perjantaityöpäivän

Mikäli haluat kuulla lisää vuoromallistamme, voit lukea siitä blogistamme: Elämää työlle vai sopivaa työtä elämäntilanteen mukaan?, tai ole rohkeasti yhteydessä meihin – löydät yhteystietomme ilmoituksen lopusta!

Työsuhteet ovat vakituisia, työ alkaa sopimuksen mukaan elo-syyskuun aikana.

Nämä ominaisuudet ja taidot tukevat menestymistäsi operaattorin työssä:

 • Kiinnostus teknologiaan
 • Motivaatio perehtyä työohjeisiin ja sitoutua niiden noudattamiseen
 • Huolellinen ja tarkka työskentelyote
 • Yhteistyötaidot
 • Kyky työskennellä vuorotyössä
 • Sujuva suomen kielen taito
 • Englanninkielisten sanojen tunnistaminen tai oppiminen (helpottaa laitteiden ja ohjelmistojen käyttöä)

Lisäksi arvostamme aiempaa kokemusta tai harrastuneisuutta elektroniikkateollisuuden parista. Tarjoamme työhön kuitenkin kattavan koulutuksen, joten aiempi kokemus alalta ei ole välttämättömyys.

Tuemme työssä viihtymistäsi!

Tarjoamme urallaan etenemisestä kiinnostuneelle erilaisia urapolkuja ja koulutusmahdollisuuksia, mutta arvostamme suuresti myös ammatillista kehitystä ja osaamisen ylläpitoa samaisessa tehtävässä pidemmällä aikavälillä.

Murata on työnantajana vakaa ja yritystoiminnallamme on hyvät tulevaisuudennäkymät. Olemme sitoutuneet kehittämään työympäristöämme ja toimintaamme pitkäjänteisesti. Kehitämme ja valmistamme tuotteemme Vantaan Martinlaaksossa, jonne pääset kulkemaan näppärästi niin julkisilla kuin omalla autollasikin. Muratalla sinulla on käytössäsi maksuton kuntosalimme ja mahdollisuus osallistua muun muassa salibandy-, jääkiekko- ja jalkapallovuoroihimme, firman järjestämiin juhliin sekä tiimien vuosittaisiin virkistysiltoihin. Tarjoamme työntekijöillemme myös mm. laajennetun työterveyshuollon ja sairaan lapsen hoitopalvelun.

Työyhteisössämme on kaiken ikäisiä osaajia monenlaisilla taustoilla. Osalla on aiempaa teknistä osaamista ammattitutkinnon tai töiden kautta, mutta yhtä lailla löytyy myös teknologiasta kiinnostuneita alan vaihtajia esimerkiksi kaupalliselta alalta tai hoivatyöstä. Meitä kaikkia kuitenkin yhdistää motivaatio laadukkaaseen ja tarkkaan tekemiseen sekä innostus työskennellä huipputeknologian parissa!

Mihin työmme perustuu?

Muratalla meidän työmme perustuu yritysfilosofiaamme, jonka tunnemme nimellä Shaze, ja se näkyy päivittäisessä työssämme esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • Jatkuva parantaminen takaa, ettet tylsisty työssäsi, sillä työtehtävien rutinoituessa kannustamme sinua kehittämään päivittäisiä toimintatapojamme, ideoimaan innovatiivisia ratkaisuja ja osallistumaan Cross-Functional Team -toimintaamme.
 • Hyödynnämme tieteellisiä menetelmiä luodessamme innovatiivisia ratkaisuja yhteiskunnallisen kehityksen edistämiseksi.
 • Olemalla luotettavia takaamme työmme laadun toinen toisillemme sekä asiakkaillemme. Me yhdessä mahdollistamme laadukkaiden, luotettavien ja huipputeknologiaan perustuvien tuotteidemme valmistuksen sekä toiminnan.
 • Jätämme jälkemme yhteiskunnalliseen kehitykseen parantamalla elämänlaatua ja edistämällä turvallisuutta.

Mikäli haluat olla kanssamme ylpeä aikaansaannoksistamme ja olla mahdollistamassa yhteiskunnallista kehitystä tulevaisuudessa, kerrothan siitä meille!

Voit hakea tehtävään lähettämällä ansioluettelosi "Olen kiinnostunut"-painikkeen kautta mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 15.8.2021. Lisäksi toivomme sinun vastaavan suomeksi hakulomakkeella esitettyihin kysymyksiin, joko suoraan avoimiin vastauskenttiin tai erillisellä hakemuskirjeellä, jonka liität hakemukseesi. Aloitamme haastatteluita jo hakuaikana, täytämme paikat heti sopivien henkilöiden löydyttyä ja työn aloitus sovitaan hakijan ja tiimin tilanteen mukaan elo-syyskuulle. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin hakuajan päättymisen jälkeen.

Jäikö jokin mietityttämään?

Mikäli haluat keskustella tarkemmin työtehtävistä, työvuoroista tai Muratalla työskentelystä, me kerromme mielellämme lisää! Otathan yhteyttä rekrytointitiimiimme:

 • Ajalla 29.6. - 6.7.: Minna Lantto, puhelimitse (040 183 5019) ti 6.7. klo 10-11 ja muulloin sähköpostitse (minna.lantto@murata.com)

 • Ajalla 7.7. - 13.8.: Iina Malvalehto, puhelimitse (040 631 4601) seuraavasti

Blogistamme voit lukea lisää siitä, minkälaista työskentely Muratalla on ja varmistua siitä, onko Murata työpaikkana juuri sinua varten! Kerromme mm. minkälaisia opiskelu- ja urapolkumahdollisuuksia tarjoamme ja miltä kehittäminen ja kehittyminen näyttävät Muratan tuotantotyössä.

Lue lisää Muratasta osoitteessa www.muratafinland.com ja seuraa meitä LinkedInissä (Murata) Instagramissa (@muratafinland) ja Facebookissa (@MurataElectronics).

Murata Electronics edistää yhteiskunnan kehitystä innovatiivisella anturiteknologialla, joka parantaa autojen turvallisuutta ja ihmisten elämänlaatua. Olemme maailman johtava kiihtyvyys-, kallistus- ja kulmanopeusantureiden valmistaja. Tuotteemme tarjoavat äärimmäistä luotettavuutta ja tarkkuutta käyttökohteissaan autoteollisuudessa, terveysteknologiassa ja erilaisissa teollisissa sovelluksissa. Kuulumme Murata-konserniin, joka työllistää maailmanlaajuisesti 74 000 ihmistä. Vantaalla sijaitsevassa teknologiakeskuksessamme työskentelee yli 1100 ammattilaista.

Tuotannon työntekijä turvallisuuskriittisten antureiden valmistukseen

Vantaa
Kokopäiväinen

Julkaistu 30.07.2021

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €

Jaa työpaikkailmoitus