Skip to main content

EHYT rf är en nationell sakkunnig- och medborgarorganisation, vars uppgift är att förebygga problem orsakade av tobak, alkohol, droger samt spelande.

Vi söker utbildare för att dra lektioner i Spelkunskap i grundskolan

Är du intresserad av dataspel och vill arbeta med barn och unga? Förebyggande rusmedelsarbete EHYT anställer nya spelfostrare för lektionsarbete i grundskolor.

Har du erfarenhet av att arbeta med barn och unga? Nu söker vi nya utbildare för att dra lektioner i Spelkunskap för åk 1-9. Lektionen baserar sig på diskussioner och frågesport. Som utbildare får du även kunskap att dra föräldrakvällar samt personalmöten för skolornas personal. Mängden jobb varierar under skolåret beroende på skolornas bokningar, arbetet är i form av kortjobb. Kom med till vårt utbildarnätverk!

Nu söker vi svenskspråkiga/tvåspråkiga utbildare bland annat till Åbo-nejden, Lojo, Raseborg, Lovisa samt Huvudstadsområdet.

Spelkunskap-lektionerna stärker elevernas kunskaper och färdigheter kring digitalt spelande. Under lektionerna diskuteras balansen mellan digitalt spelande, andra intressen och skyldigheter samt för- och nackdelar kopplat med spelandet. På föräldrakvällen och personalmöten diskuteras vikten av fostrarnas medverkan i spelfostran såväl i skolan som hemma, samt den roll digitalt spelande har i barns och ungdomars liv.

Alla spelar inte och lektionsinnehållet möjliggör att alla kan medverka i diskussionerna. Från och med åk 5 ingår diskussioner om sociala medier i undervisningen.

Läs mer om digitalt spelande och Spelfostran: https://ehyt.fi/sv/fakta-om-rusmedel-och-spelande/digitalt-spelande/spelfostran/

Läs om skolverksamhet: https://ehyt.fi/sv/for-skolor/lagstadieskolor/spelkunskap-lektioner-och-foraldrakvallar-for-lagstadieskolor/

Av utbildarna i Spelkunskap förväntar vi oss:
erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar
erfarenhet av att undervisa eller utbilda/leda grupper
eget spelintresse, kunskaper inom digitalt spelande och sociala medier
sociala färdigheter och förmåga att fungera även i krävande gruppsituationer
möjlighet att arbeta vardagar mellan kl. 8-16 samt enligt behov kvällstid (föräldrakvällar)
beredskap att resa till olika skolor

Som fördel ser vi:
kännedom om skolvärlden
möjlighet till bil underlättar arbetet som utbildare (inget krav)

Jobbet passar bra studerande eller personer med en flexibel tidtabell, dvs. kan jobba både dag- och kvällstid. Utbildaren skall vara beredda att resa till skolor och därmed kan arbetsdagarna ibland bli långa. Rese- och övernattningskostnader ersätts och dagtraktamente betalas enligt Skatteförvaltningens årliga beslut om dagtraktamente och kilometerersättningar.

Utbildning 2-3.9. och webbinarium 9.9.2021
Innan du börjar ditt arbete som utbildare hos EHYT kommer du att delta på en 2-dagars utbildarutbildning som är obligatorisk. Utbildningen ordnas i Helsingfors 2-3.9.2021 med hänsyn till Corona restriktioner. I grundutbildningen ingår lektioner i Spelkunskap, föräldrakvällar samt personalskolningar. Du kommer även att delta på distans på ett Webbinarium onsdagen 9.9.2021 (ca 2 h kvällstid).

Vi ersätter resekostnader och erbjuder även övernattning vid behov. Fortbildning ordnas under åretsgång fortgående och vi stöder skolarbetet och ger rätta redskap enligt behov.
Arbetet är i form av korttidsjobb.
Mängden jobb varierar under skolåret och jobberbjudanden kan komma på kort varsel. För lektionerna betalas arvode 20€/45 min. lektion (oftast 5 lektioner/skoldag), föräldrakvällarna 100€/90 min., personalutbildningar 50€/50 min, samt resekostnader och dagtraktamente.
  
De personer som väljs till utbildare kommer att jobba med minderåriga och skall därmed uppvisa ett straffregisterutdrag enligt 6 § 2 mom. i straffregisterlagen (505/2002).

Blev du intresserad?
Skicka DIN ANSÖKAN SENAST 8.8.2021. Fyll i ansökan https://q.surveypal.com/Rekrytering-Spelkunskap-2021/0

Kom ihåg att tillägga din CV!

Arbetsintervjuerna ordnas 11.8 och 12.8.2021.

EHYT rf är en rökfri arbetsplats.

Information och kontakt 20.6-1.7. och 4.8 kl. 11-15:
Utbildningsplanerare Annukka Såltin, annukka.saltin(a)ehyt.fi, tel. 050 435 4248

WWW-osoite: https://ehyt.fi/sv/
Yhteystiedot: Annukka Såltin, annukka.saltin(a)ehyt.fi, tel. 050 435 4248
Työpaikan osoite: 00510 HELSINKI
Palkkaus: enligt beställningar
Työ alkaa: i september
Työaika: muu osa-aikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 08.08.2021 klo 23:59
Ilmoitus jätetty: 16.06.2021

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

.

Utbildare

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Helsinki
Espoo
Vantaa
Loviisa
Lohja
10300 Raasepori
Turku
Vakituinen, Osa-aikainen ja tuntityö

Julkaistu 16.06.2021

Jaa työpaikkailmoitus