Skip to main content

Varhaiskasvatuksen konsultoiva erityisopettaja (vaativa tuki)

Vantaan kaupunki, Kasvatus ja oppiminen, Varhaiskasvatus, kehittämispalveluiden yksikkö

Silkkitehtaantie 5C, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Määräaikainen 01.09.2021 tai sopimuksen mukaan - 31.12.2022

Haluatko osallistua Vantaan varhaiskasvatuksen kehityksen ja oppimisen tuen kehittämiseen ja toteuttamiseen? Kiinnostaako sinua kehittää vaativan tuen käytäntöjä vastaamaan paremmin lasten ja perheiden tarpeita varhaiskasvatusympäristöissä? Oletko innostava, toimivia yhteistyökäytäntöjä etsivä varhaiskasvatuksen osaaja? Jos vastasit kyllä, voit olla etsimämme henkilö vaativan tuen konsultoivaksi varhaiskasvatuksen erityisopettajaksi. 

Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella toteutettavassa Kaikki mukaan – tuetaan yhdessä! -kehittämistoiminnassa tehtävänäsi on kehittää ja vahvistaa Vantaan varhaiskasvatuksen vaativan tuen käytänteitä sekä henkilöstön osaamista liittyen vaativan tuen järjestämiseen. Vaativan tuen toteuttamis- ja yhteistyötapoja ollaan jäsentämässä ja kehittämässä inklusiivisten periaatteiden mukaisesti, ja sinun tehtäväsi on auttaa tässä työssä. Työskentelet tiiviissä yhteistyössä varhaiskasvatusyksiköiden ja alueilla työskentelevien konsultoivien varhaiskasvatuksen erityisopettajien kanssa. Lisäksi teet säännöllistä yhteistyötä kehittämisyksikön sekä varhaiskasvatuspäälliköiden kanssa.  

Keskeisiin työtehtäviisi kuuluu konsultoida ja ohjata vaativaan tukeen liittyvissä asioissa varhaiskasvatuksen henkilöstöä tiiviissä yhteistyössä muiden konsultoivien varhaiskasvatuksen erityisopettajien kanssa. Autat tunnistamaan vaativalle tuelle ominaisia erityistarpeita sekä lapsen että perheen osalta, ja sitoutumaan niiden toteuttamiseen. Vahvistat osaltasi henkilöstön osaamista toteuttaa pedagogista toimintaa ryhmässä lasten yksilölliset tarpeet huomioiden.  Tehtävänäsi on toteuttaa sekä perheiden palvelutarpeen kartoittamista että palveluohjausta tarvittavien palveluiden piiriin yhdessä henkilöstön kanssa. Kokoat yhteen tarvittavia verkostoja ja ohjaat verkostojen yhteistä suunnittelua, jotta vaativa tuki toteutuisi tarpeen mukaisesti. Tuet myös päiväkodin johtajia ja henkilöstöä tuen joustavissa järjestelyissä ja resursoinnin suunnittelussa yhdessä alueen konsultoivan erityisopettajan kanssa. 

Odotamme sinulta vahvaa erityispedagogista osaamista sekä hyvää esiopetuksen opetussuunnitelman ja varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden tuntemusta. Tehtävässä toimiminen edellyttää sinulta hyviä vuorovaikutustaitoja ja verkostomaista työotetta. Sinulla on kokemusta erilaisista vaativan tuen käytänteistä ja yhteistyöverkostoista. Olet perehtynyt kehityksen ja oppimisen tuen monipuolisiin työtapoihin ja inklusiivisen varhaiskasvatuksen periaatteisiin.  Olet aktiivinen, innostunut ja oma-aloitteinen kehittäjä, ja sinulla on osallistava työskentelytapa. Hallinnollisten prosessien tuntemuksesta ja henkilöstön monipuolisesta osaamisen kehittämisestä on sinulle etua. 

Miksi Sinun kannattaa hakea meille töihin?   

Meillä on työyhteisö, jossa pääset kehittämään ja käyttämään omia vahvuuksiasi. Yhteiskehittäminen kuvaa hyvin tapaamme tehdä työtä. Varhaiskasvatusta kehitetään kenttää kuunnellen ja osallistaen. Esihenkilösi lisäksi kehittämisyksikkö ja varhaiskasvatuksen johto auttavat sinua toimimaan kasvatuksen ja oppimisen toimialan sekä varhaiskasvatuksen palvelualueen tavoitteiden suuntaisesti, ja menestymään tehtävässäsi. Saat työtehtävien hoitamiseksi vertaistukea Vantaan konsultoivilta varhaiskasvatuksen erityisopettajilta. 

Vantaan varhaiskasvatus on tutkitusti hyvä työnantaja: Kunta10-työhyvinvointitutkimuksen tulokset kertovat, että tiimimme on innovatiivinen ja kehittämismyönteinen sekä yhteistyökykyinen. Työpaikan ilmapiiri on erinomainen ja meillä on paljon sosiaalista pääomaa. Esimieheltä saa paljon tukea ja toiminta koetaan oikeudenmukaiseksi. Valmentava johtaminen saa tiimissämme hyvät arvosanat.  

Uudet toimitilamme sijaitsevat Vantaan Silkkitehtaan kiinteistössä Tikkurilassa hyvien kulkuyhteyksien varrella.  

Tervetuloa mukaan ammattitaitoiseen ja iloiseen porukkaamme töihin!   

Vantaan on rohkea ja rento työnantaja. Meidät tunnetaan osallistavasta ja kehittävästä työotteesta, verkostoyhteistyöstä sekä ketterästä uudistamisesta. Vastuullisuuden ja yhteisöllisyyden periaatteet ohjaavat toimintaamme.  

Vantaan kaupunki tarjoaa:  

  • Hyvät koulutusmahdollisuudet oman työn ja ammatillisuuden kehittämiseen  

  • Avoimen työilmapiirin 

  • Mahdollisuuden kokeilla uusia työ- ja toimintatapoja  

  • Vastuullista työtä, jota ohjaavat suunnitelmallisuus ja selkeät tavoitteet. 

Haastattelut pidetään to 26.8. klo 15-16 ja ma 30.8. klo 13-16 Vantaan Tikkurilassa Silkkitehtaantiellä. Poikkeusolojen edelleen vaatiessa varaudumme toteuttamaan haastattelut etäyhteydellä. 

Lisätietoa tehtävästä:  

Katjamaria Halme, varhaiskasvatuksen kehittämispäällikkö  

[email protected]   

Kati Kaplin-Sainio, varhaiskasvatuksen asiantuntija  

[email protected] 

p. 050 314 6371 (ke 11.8. klo 12-13)  

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Varhaiskasvatuksen erityisopettaja (Varhaiskasvatuslain mukainen varhaiskasvatuksen erityisopettajan kelpoisuus)

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: Vahva erityispedagoginen osaaminen sekä hyvä esiopetuksen opetussuunnitelman ja varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden tuntemus

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Palkkaus:  3070,00 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 36 h 15 min/viikko 

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Varhaiskasvatuksen konsultoiva erityisopettaja (vaativa tuki)

Vantaa
Määräaikainen ja projektityö

Julkaistu 16.08.2021

Yrityksen liikevaihto: 
Ei käsitteellisesti ole
Yrityksen koko: 
Yli 1000 henkilöä
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti