Skip to main content

Samankaltaisia työpaikkoja

Veturinkuljettaja (koulutushaku), Seinäjoki

Saavatko junat ja rautatiet sinut innostumaan? Nyt on mahdollisuus kouluttautua junan keulapaikalle.

Etsimme nyt oppilaita keväällä 2022 alkavaan veturinkuljettajakoulutukseen.

Mitä veturinkuljettaja tekee?
 
Veturinkuljettajamme mahdollistavat täsmälliset ja sujuvat junamatkat matkustajillemme sekä laadukkaat rautatielogistiikan kuljetukset teollisuuden tarpeisiin. Veturinkuljettajat ajavat sekä matkustaja- että tavarajunia ja tekevät myös ratapihoilla tapahtuvaa järjestelytyötä. Turvallisuus on työn kulmakivi – itsenäisessä ja vastuullisessa tehtävässä tarvitaan tarkkaavaisuutta ja hyvää ennakointikykyä. Työ on epäsäännöllistä vuorotyötä, jossa vuorojen pituudet vaihtelevat ja yötyötä on noin kolmasosa työvuoroista. Työssä saa myös oppia ja opiskella uutta, sillä kalusto ja tekniikka kehittyvät jatkuvasti. 

Sinulta odotamme, että

 • olet vähintään 18-vuotias, asiakaspalveluhenkinen, vastuuntuntoinen sekä yhteistyökykyinen
 • sinulla on erinomainen kirjallinen ja suullinen suomen kielen taito sekä ylioppilastutkinto tai soveltuva ammatillinen perustutkinto (esimerkiksi tekniseltä alalta)
 • sinulla on tehtävään soveltuva terveydentila (mm. virheetön värinäkö ja hyvä kuulo) – lue Traficomin sivuilta lisää terveydentila- ja soveltuvuusvaatimuksista, joita liikkuvan kaluston kuljettajalle on määritelty.
 • pystyt toimimaan itsenäisesti ja pidät matkustajat sujuvasti ajan tasalla liikenteen häiriötilanteissa
 • säilytät harkintakyvyn myös poikkeustilanteissa paineen alaisena

Aiempi kokemus vuorotyöstä, asiakaspalvelusta ja kuljetusalalta sekä hyvät tietotekniset taidot ja tekniset valmiudet ovat eduksi koulutukseen valittaessa.

Koulutuksen kautta pätevyys
 
Koulutus alkaa maaliskuussa 2022 Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy KRAO:ssa. Koulutus kestää noin 7,5 kuukautta, ja koulutuksen teoriaosuus (n. 3 kuukautta) pidetään Kouvolassa. Muilta osin koulutus järjestetään pääsääntöisesti suunnitellulla sijoittumispaikkakunnalla. Koulutuksen ajalta ei makseta palkkaa, mutta opiskelijalla on itse mahdollisuus hakea opinto- tai aikuiskoulutustukea opintojensa ajaksi. Veturinkuljettajakoulutus itsessään on opiskelijoille maksuton, mutta Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) myöntämän veturinkuljettajan lupakirjan kustannuksista vastaa opiskelija itse. 

Tarjoamme

 • Työn, jolla vaikutat satojentuhansien ihmisten arkeen ja pienennät yhteiskunnan hiilijalanjälkeä
 • Koulutuksen, joka antaa kelpoisuuden veturinkuljettajan tehtävään
 • Kilpailukykyisen palkan
 • Vapaata liikkumista Suomen rautateillä niin työ- kuin vapaa-ajalla
 • Monipuolisia matkailu- ja virkistysmahdollisuuksia henkilökuntahintaan kotimaassa ja ulkomailla 
 • Tukea liikunta- ja kulttuuriharrastuksiisi sekä päivittäiseen lounasruokailuun
 • Laajat työterveyshuollon palvelut 
 • 5800 ammattilaista työkaveriksi

Koulutuksesta valmistumisen jälkeen tavoitteenamme on tarjota työsopimus, mutta työsopimuksen voimaantulon ajankohta tarkentuu koulutuksen aikana.

Järjestämme rekrytoinnista livetilaisuuden Instagramissa @vrmatkalla maanantaina 11.10. klo 16. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja kysymään lisää veturinkuljettajan työstä ja VR:stä työpaikkana!

Lue lisää meistä työnantajana >>

Kiinnostuitko? 
Hienoa! Haluaisimme kuulla sinusta lisää, joten jätä hakemuksesi 17.10.2021 mennessä oheisen linkin kautta. Käsittelemme hakemuksia jo hakuajan aikana, joten ole nopea.

Mikäli sinulla on jo entuudestaan Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) myöntämä kuljettajan lupakirja luokassa A tai AB, voit hakea suoraan erilliseen lupakirjan täydennyskoulutukseen. Katso lisää Täydennyskoulutus esim. vaihtotyö- tai ratatyökoneenkuljettajasta veturinkuljettajaksi >>

Kaipaatko lisätietoa?
Lisätietoa veturinkuljettajan tehtävästä antaa vetopalveluesimies Tomi Koivusalo sähköpostitse tomi.koivusalo@vr.fi tai puhelimitse 040 863 2294 klo 9-15

Tekemisemme keskiössä ovat asiakkaat ja kasvu sekä henkilöstön hyvinvointi. Kehitämme jatkuvasti johtamistamme ja kulttuuriamme, sillä uskomme hyvän työntekijäkokemuksen tuottavan myös parhaan asiakaskokemuksen. Panostamme vahvasti tulevaisuuteen ja digitalisaatioon. Kaikkea toimintaamme ohjaa vastuullisuus ja jatkuva kehittyminen, sillä haluamme olla myös jatkossa merkittävä joukkoliikenteen ja logistiikan suunnannäyttäjä. Edistämme ilmastoystävällisen matkustamisen kasvua ja olemme yhteisellä matkalla maailman parhaaksi.  

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 5 800 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä. Junaliikennöinti vastaa vetureista sekä veturinkuljettaja- ja operaatiokeskustoiminnoista. Tavoitteena on täsmällinen ja turvallinen junaliikenne sekä laadukas tuotannon ohjaus ja häiriötilanteiden hallinta.

Veturinkuljettaja (koulutushaku), Seinäjoki

Seinäjoki
Kokopäiväinen

Julkaistu 18.10.2021

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €

Jaa työpaikkailmoitus