Skip to main content

Viestintäasiantuntija

Viestintäasiantuntija, Espoon kaupunki, Espoo Talent Espoo on Espoon kaupungin vastaus kansallisen Talent Boost -ohjelman poikkihallinnolliseen toimeenpanoon osana laajaa kumppaniverkostoa.

Tavoitteenamme on vahvistaa yritysten halukkuutta ja kyvykkyyttä rekrytoida kehittyvällä suomen kielen taidolla, tietointensiivisillä toimialoilla sekä kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä työskentelemään motivoituneita maahanmuuttajia. Lisäksi vahvistamme kansainväliseen rekrytointiin tarjolla olevien palveluiden tunnettuutta sekä hyödyntämistä työnantajien keskuudessa. Haluamme, että Espoon veto- ja pitovoima kansainvälisten osaajien keskuudessa on niin vahvaa, että Suomesta tulee kansainvälinen edelläkävijä.

Tavoitteiden saavuttamiseksi luomme yritysten kasvua ja kansainvälisiä rekrytointeja tukevan palveluvalikoiman. Toimintamme on vahvasti sidoksissa sekä Business Espoo -yrityspalveluverkoston että Espoon maahanmuuttajia palvelevien osaamiskeskusten toimintaan. Onnistumisemme mittari on se, että saamme sekä työnantajat että työnhakijat mukaan kumppaneiksi palveluidemme kehittämiseen ja toimimaan aktiivisina puolestapuhujinamme. Tässä onnistuaksemme tarvitsemme tiimiimme osaavaa ja monipuolista viestinnän ammattilaista.

Haemme määräaikaiseen tehtävään kokoaikaista viestintäasiantuntijaa ajalle 1.5.2021 - 30.6.2023.

Talent Espoo -kokonaisuudesta vastaavan erityissuunnittelijan alaisuudessa teet tiivistä yhteistyötä yksikön markkinointi- ja viestintätiimin sekä laajemman viestintäverkoston kanssa. Vastaat Talent Espoo -kokonaisuuteen liittyvän ulkoisen ja sisäisen viestinnän suunnittelusta, toteutuksesta sekä vaikuttavuuden seurannasta ja raportoinnista. Teet viestinnällistä yhteistyötä kumppaniorganisaatioiden, sidosryhmien ja median kanssa. Lisäksi osallistut sekä vieraskielisille työnhakijoille että työnantajille suunnattujen palveluiden kehittämiseen ja hoidat muita esimiehen määräämiä, hankesuunnitelman toteuttamiseen liittyviä tehtäviä.

Etsimme can do! -asennetta ja kykyä viestiä virallisistakin asioista ihmisläheisesti. Etsimällämme henkilöllä on kokemusta B2B-viestinnästä, ml. monipuolisten sisältöjen tuottamisesta eri kanaviin, mielellään myös podcastien ja studiohaastattelujen tuottamisesta ja/tai vaikuttajaviestinnästä. Kokemus kehittämis- ja uudistamishankkeista on eduksi, sillä tehtävä edellyttää kehitystyölle ominaisen keskeneräisyyden sietokykyä. Työtä tehdään matriisissa, jolloin hyvät vuorovaikutustaidot, innovatiivinen ja innostava ote yhteistyöhön sekä palvelujen kehittämiseen tulevat tarpeeseen. Jos koet paloa ja intoa suomalaisen työelämän inklusiivisuuden ja monimuotoisuuden lisäämiseen ja olet työotteeltasi tavoitteellinen ja tuloshakuinen, tämä tehtävä on sinulle!

Varmistuaksemme, että löydämme juuri oikean henkilön tiimimme vahvistukseksi, toteutamme rekrytointiprosessin anonyyminä. Hakemuksestasi toivomme lukevamme esimerkiksi näkemyksiäsi siitä, mitkä ovat keskeisiä haasteita suomalaisen työelämän inklusiivisuuden ja monimuotoisuuden lisäämisessä ja miten niihin voitaisiin viestinnän keinoin vaikuttaa. Olemme kiinnostuneita kuulemaan esimerkiksi siitä, mitä ajattelet viestinnän merkityksestä työnantajamielikuvan rakentamiselle tai miten olet houkutellut ja sitouttanut ulkopuolisia tahoja oman organisaation toiminnan sanansaattajiksi. Ideat siitä, miten rakentaa kaupunki- ja maabrändiä niin, että se tukee yrityksiä kansainvälisten osaajien rekrytoimisessa Suomeen ja Espooseen ovat meille todella tärkeitä.

Rekrytoiva esimies arvioi hakemustasi ilman henkilötietojasi (nimi-, yhteystieto-, ikä-, sukupuoli- yms. tunnistetiedot). Huomioithan siis vapaata hakemustekstiä kirjoittaessasi, että se noudattaa anonymiteetin periaatteita eikä sisällä näitä tunnistetietoja. Valinnat työpaikkahaastatteluun tehdään ilman hakijoiden henkilötietoja.

Jätä hakemuksesi sähköisesti Kuntarekry-järjestelmän kautta, jotta hakemuksestasi löytyvät tarvittavat tiedot ja anonyymi rekrytointi on mahdollista toteuttaa.

Työllisyyden kuntakokeilun yhteydessä kaupungin palveluiden piiriin on siirtynyt n. 18 000 TE-toimiston asiakasta, joista 52 % on vieraskielisiä. Englannin ohella Espoon puhutuimpia vieraita kieliä ovat venäjä, viro, arabia, somali ja kiina. Näiden kielten osaaminen katsotaan hakijalle eduksi, englannin erinomaista kirjallista ja suullista kielitaitoa edellytämme. Koska viestintäasiantuntijan työssä keskeinen tavoite on puhutella myös niitä työnantajia, joille englannin kieli ei ole arkipäivää ja joille tämän takia viestittävä suomeksi, suomenkielistä viestintämateriaalia on tuotettava. Jos sinulla ei ole sujuvaa suomen kirjallista kielitaitoa, mutta olisit muuten mielestäsi tehtävään sopiva kandidaatti, olemme kiinnostuneita kuulemaan ideoitasi siitä, miten voisimme yhdessä ratkaista myös suomenkielisen materiaalin tehokkaan tuottamiseen liittyvät kysymykset

Tarjoamme:

Espoon kaupunki haluaa olla kielitietoinen työnantaja ja tukea suomen kielen oppimista työn lomassa. Sisäiset kokouksemme käydään pääasiassa suomeksi, mutta keskusteluun voi osallistua englanniksikin. Tämän lisäksi hyödynnämme ja jatkuvasti kehitämme keinoja, joilla selviämme päivittäisessä työssämme vastaantulevista kielitaitoon liittyvistä haasteista. Kuntarekryn sähköinen hakemuslomake on suomeksi, mutta voit täyttää sen halutessasi myös englanniksi. Hakemustekstin voit kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Työllisyyden kuntakokeilun, uuden valtuustokauden ja Espoon kaupungilla käynnissä olevan organisaatiouudistuksen myötä viestintäasiantuntijan työllä on merkittävä rooli suomalaisen työelämän kehittämisessä: kanssamme pääset muuttamaan maailmaa. Työ pohjautuu vahvasti verkostoyhteistyöhön, ja tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden ammatillisen verkostosi laajentamiseen. Innostumme ideoista, kiinnostumme kinkkisistä kysymyksistä ja kannustamme erilaisten mielipiteiden esiintuomiseen. Työyhteisömme on lämminhenkinen, huolehdimme toisistamme ja tuemme toinen toisiamme: olemme sinun työsi puolella. Emme malta odottaa, että koronarajoitusten rauettua pääsemme myös virkistäytymään yhdessä.

Työpaikan nimi: Talent Espoo
Työaika: 36 h 15 min / viikko
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Kelpoisuusvaatimukset: Soveltuva korkeakoulututkinto

Ensimmäinen haastattelukierros toteutetaan videohaastatteluna. Henkilökohtaiset haastattelut järjestetään Teams-yhteydellä viikoilla 18-19.

Yhteystiedot: Saat tehtävästä lisätietoja 6.4. klo 10.00 - 12.00 tai 13.4. klo 8.30 - 10.30 maahanmuuttoasioiden päälliköltä Teemu Haapalehdolta, p. 046 877 3200.
Työpaikan osoite: Otakaari 5, 02150 ESPOO
Palkkaus: Tehtäväkohtainen palkka: 3283,05 €/kk
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 19.04.2021 klo 15:45
Jätä hakemus: http://www.kuntarekry.fi/tyoavain/ESPOO-01-64-21/fi_FI
Ilmoitus jätetty: 06.04.2021

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti