Skip to main content

Samankaltaisia työpaikkoja

Ympäristö- ja kiinteistökoordinaattori

Vesivoima on pohjoismaisen energiajärjestelmän selkäranka. Se on ennustettava, luotettava ja joustava energianlähde, joka ei tuota hiilidioksidipäästöjä pohjoisilla leveysasteillamme. Säätövoimana vesivoima tasapainottaa muita energiantuotantomuotoja ja täyttää aukot energiantuotannossa, kun tuuli ei puhalla tai aurinko paista. Uskomme, että vesivoima on välttämätön sähköntuotantomuoto siirtymässä kohti hiilineutraalia ja kestävää yhteiskuntaa. Vesivoiman kehittäminen on osa puhtaamman maailman ja tulevaisuuden luomista. Vesivoiman ympäristötiimin tehtäviin kuuluu luonnonmonimuotoisuuden edistäminen Fortumin omistamilla kiinteistöillä mukaan lukien suunnitelmallinen metsien hoito maisemalliset asiat ja monimuotoisuus huomioon ottaen.

Tehtävästä

Haemme Ympäristö- ja kiinteistökoordinaattoria liittymään osaksi ympäristötiimiämme.

Työnkuvaasi kuuluu koordinoida Suomen vesivoimantuotannon ympäristö- ja kiinteistöasioihin liittyviä velvoitteita ja sopimuksia. Tulet hoitamaan vesivoimantuotannon kiinteistöasioihin liittyviä velvoitteita ja oikeuksia, kuten maanvuokrasopimuksia, kiinteistöveroja sekä yksityisteihin ja metsänhoitoon liittyviä asioita. Sopimusneuvottelut ovat osa työkuvaasi.

Tehtävässä toimit itsenäisenä asiantuntijana kiinteistöasioita hallinnoiden. Tulet ohjaamaan ulkopuolisia konsultteja ja toimit läheisessä yhteistyössä Fortumin Suomessa ja Ruotsissa työskentelevien kollegoiden kanssa. Toimiminen paikallisena yhteyshenkilönä Suomen vesivoiman kiinteistöasioissa vaatii aktiivista viestintää paikallisten sidosryhmien kuten kuntien ja kiinteistönomistajien kanssa.

Vesivoiman ympäristötiimi osallistuu ulkopuolisiin ympäristöä koskeviin yhteistyöhankkeisiin koko Oulujoen vesistöalueella ja tässä tehtävässä tulet olemaan Fortmin edustaja kyseisissä yhteistyöhankkeissa. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden laajentaa verkostojasi sekä syventää ekologian ja jokien säännöstelyn osaamistasi.

Osaamisestasi riippuen työ voi sisältää myös muita tehtäviä uusiutuvan energiatuotannon ympäristöasioiden parissa Fortumilla. Osaamistasi tullaan hyödyntämään kestävän vesivoiman tuotannon kehittämisessä.

Miksi Fortum?

Aikamme suurin haaste odottaa meitä. Energiajärjestelmän uudistaminen on välttämätöntä edistääksemme muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Päästäksemme kohti tavoitteitamme olemme sitoutuneet avoimen työkulttuurin edistämiseen. Keskinäinen luottamus, toisiimme uskominen ja jokaisen hyvinvoinnista huolehtiminen auttavat meitä kohti parempia tuloksia. Tarjoamme joustavan työpaikan, jossa yhdistämme etä- ja lähityön parhaat puolet, aina kun se on tehtävän kannalta mahdollista.

Tarjoamme sinulle inspiroivan ja merkityksellisen ympäristön kasvattaa omaa asiantuntijuuttasi. Tuemme sinua sillä yksilöllisellä urapolulla, jonka itsellesi määrität. Uskomme että monimuotoisuus ja inklusiivisuus auttavat meitä uudistumaan ja kasvamaan yhdessä. Siksi olemme sitoutuneet rakentamaan tiimejä, joissa jokainen voi tuntea olevansa sen yhdenvertainen jäsen.

Mitä odotamme sinulta

  • Omaat hyvät sosiaaliset taidot. Tulet hyvin toimeen erilaisten ihmisten ja sidosryhmien kanssa. Sinulla on hyvä paineensietokyky, toimit pitkäjänteisesti ja osaat työskennellä itsenäisesti.
  • Soveltuva koulutusta esim. metsätalouden, ympäristön tai kiinteistöasioiden parista tai työkokemusta vastaavista tehtävistä.
  • Työkokemusta mielellään kiinteistöasioista tai metsätaloudesta. Osaaminen ympäristö-, vesi- ja kiinteistölainsäädännöstä katsotaan eduksesi.
  • Erinomaista kirjallista ja suullista suomenkielen taitoa ja englannin kielen ymmärtämistä
  • ArcGIS Pro ohjelmiston osaaminen katsotaan eduksesi.

Tehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää sinulta erinomaisia viestintä ja yhteistyötaitoja. Kokemus yhteistyöstä viranomaisten kanssa on hyvin hyödyllistä tässä tehtävässä.

Työ vaatii matkustamista Suomessa ja sinulla tulee olla oma auto käytettävissä.

Kiinnostuitko?

Lähetä hakemuksesi 25.9.2022 mennessä. Lisätietoja tehtävästä antaa Katri Hämäläinen, puh. +35840162390 15.9. klo 8-12 tai 19.9. klo 12-16 tai sähköposti katri.hamalainen@fortum.com.

Tehtävään valitulta henkilöltä edellytämme hyväksyttyä turvallisuusselvitystä ja terveystarkastusta, joka sisältää myös huumausainetestauksen.

Fortum ja Uniper muodostavat eurooppalaisen energiakonsernin, jonka tavoitteena on mahdollistaa siirtymä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Noin 50 gigawatin sähköntuotantotehomme, laajan kaasun tuonti- ja varastointitoimintamme sekä kansainvälisen trading-liiketoimintamme ansiosta olemme asiakkaillemme luotettava energiakumppani Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Olemme jo nyt Euroopan kolmanneksi suurin CO2-vapaan sähkön tuottaja ja myös kasvumme kohdistuu puhtaaseen sähköön, vähähiiliseen energiaan ja tulevaisuuden vetytalouden rakentamiseen. Kehitämme lisäksi ratkaisuja, jotka auttavat yrityksiä ja kaupunkeja vähentämään ympäristöjalanjälkeään. Meillä on yhteensä 20 000 työntekijää ja toimintoja 40 maassa; tämä tarkoittaa osaamista, resursseja ja riittävää läsnäoloa vauhdittamaan energiamurrosta kohti puhtaampaa maailmaa. fortum.fi; uniper.energy

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Ympäristö- ja kiinteistökoordinaattori

91500 Muhos
Vakituinen

Julkaistu 26.09.2022

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €

Jaa työpaikkailmoitus

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti