Työmatkan pituudella on väliä

Monsterin teettämän kyselyn mukaan työmatkaan kuluvalla ajalla on merkitystä työnhaussa: 69 % vastaajista kertoo työpaikan sijainnin vaikuttavan melkoisesti tai erittäin paljon halukkuuteen hakea tiettyä työpaikkaa.

Eikö unelmatyösi ollutkaan sinua varten?

Olet varmasti joskus haaveillut unelmiesi työpaikasta, jossa työnteko olisi aina kivaa, työkaverit mahtavia ja palkkakin kohdallaan. Entä jos tämä unelmiesi työpaikka osoittautuukin joksikin muuksi, ja ei olekaan ennakko-odotustesi mukainen?

Tällaisessa työpaikassa suomalaiset viihtyvät

Vanhan laulun mukaan työtä kannattaa tehdä lauleskellen. Monessa suomalaisyrityksessä tilanne on kuitenkin kaukana iloisesta lauleskelusta, vaan ihmiset voivat huonosti. Vastapainona löytyy kuitenkin yrityksiä, jotka keräävät vuodesta toiseen kärkisijoja Suomen ja Euroopan parhaimmat työpaikat - vertailuissa. Näitä työpaikkoja yhdistää muutama tärkeä asia, joista tärkein on luottamus.

Miten erottua työnhaussa?

Jo toistamiseen tämän kevään aikana Alma-taloon kerääntyi joukko työnhausta kiinnostuneita keskustelemaan asiantuntijoiden johdolla. Tälläkään kertaa puhujien ei tarvinnut pitää monologeja, sillä kysymyksiä ja kommentteja esitettiin innokkaasti – eikä varattu aika meinannut edes riittää.

Oletko aikeissa irtisanoutua?

Olet päättänyt lähteä urallasi uusiin haasteisiin ja vastaanottanut uuden työpaikan – onneksi olkoon! Vatsanpohjassa kuuluisi liihotella perhosia ja polvet tutista positiivisesta jännityksestä, mutta kuinka ollakaan, irtisanoutuminen on monille kiusallinen tilanne ja aiheuttaa etukäteen stressiä. Kuten sanotaan, maailma on pieni, joten irtisanoutumisilmoitus kannattaa hoitaa nykyistä työnantajaa kunnioittaen. Minkä taakseen jättää sen edestään löytää.

Tiskin takaa huippumyyjäksi

Juha Sarell ajautui myyntiratsun töihin aikoinaan elämäntilanteen pakottamana. Nykyiseen työpaikkaan Sarell bongattiin suoraan myyntitiskin takaa, loistavin seurauksin.

Ensimmäinen Monster Klubi pamahti hetkessä täyteen

Työnhakijoille suunnatun Monster Klubin ensimmäinen tilaisuus järjestettiin Alma-talossa kuumimpaan kesätyönhakuaikaan 4.2.2014. Puheenvuorot ja vinkit olivat kuitenkin ajattomia ja sopivat ihan kaikille työnhaun haasteiden kanssa painiskeleville. Osanottajat olivatkin iältään ja kokemukseltaan laajasti työelämän eri vaiheista. Tilaisuus järjestettiin yhdessä työnantajien kanssa ja mukana olivat tällä kertaa Fazer, Rovio ja Kesko.