7 askelta uuteen työpaikkaan

7 askelta uuteen työpaikkaan

Kiinalaisen sananlaskun mukaan tuhansien kilometrien matka alkaa aina yhdellä askeleella. Sama pätee uuden työpaikan hankkimiseen. Matka työsopimuksen allekirjoittamiseen alkaa pienillä, yksinkertaisilla asioilla.

1. Ymmärrä työnhaun realiteetit

Työnhaku on osaamisesi ja lahjojesi markkinoimista. Arvosta siis omaa itseäsi ja niitä hyötytekijöitä, joita sinut rekrytoiva yritys kauttasi saa. Uuden työpaikan hankkiminen on työtä – hyväksy, että se vie aikansa. Tee itsellesi suunnitelma, jonka mukaan etenet työnhaussasi äläkä luovuta ennen kuin olet päässyt tavoitteeseesi.

2. Arvioi osaamisesi

Kirjoita ylös mistä olet kiinnostunut, missä olet hyvä, mitä voit tarjota tulevalle työnantajallesi, mitä olet saanut aikaan aiemmissa työpaikoissasi, missä haluat kehittyä ja mitä haluat tulevalta työltäsi. Kun tiedät todella mitä haluat, on uuden työpaikan etsiminen helpompaa ja säästät itsesi ja rekrytoivat yritykset mahdollisilta hukkakontakteilta.

3. Määrittele tavoitteesi

Käy läpi millaista paikkaa todella olet etsimässä? Arvostatko enemmän esimerkiksi hyviä uralla etenemis mahdollisuuksia kuin joustavia työaikoja, tai pidätkö kilpailukykyistä palkkausta ykkösasiana vai onko kenties työsuhteen turvallinen jatkuvuus sinulle tärkeämpää. Entä mitä asioita pidät houkuttelevina työnantajassa; hyvää mainetta, vahvaa yrityskulttuuria, korkeita eettisiä periaatteita, markkinoilla menestymistä vai mielenkiintoisia tuotteita.

4. Valmistele hyvä hakumateriaali itsellesi

Kerää valmiiksi kaikki materiaali, jota voit käyttää hakiessasi työpaikkoja tai mennessäsi työpaikkahaastatteluun.

  • Hakemuskirjeitä (räätälöitävä erikseen jokaiseen paikkaan)
  • CV
  • Suosittelijoiden yhteystiedot
  • Todistusjäljennökset (koulu, työsuhteet, kurssit ja muu koulutus)

5. Useampi silmäpari näkee aina enemmän

Kerro läheisillesi että olet etsimässä uutta paikkaa. Joku ystävistäsi voi kuulla avoimesta paikasta, jota ei edes laiteta ulkoiseen hakuun. Sana kiertää ja työpaikka voi löytyä näinkin. On myös mahdollista, ettet itse tule nähneeksi kaikkia sinulle sopivia työpaikkailmoituksia. Kun ystäväsi tietävät etsinnästäsi, hekin katsovat ilmoituksia tarkemmin ja voivat huomata sinulle sopivan paikan.

6. Tavoiteyritykset

Mieti mitkä ovat niitä yrityksiä, joihin ensisijaisesti haluaisit sijoittua. Käy läpi heidän kotisivunsa ja soita vaikkapa henkilöstöosastolle ja kysy onko oman alasi paikkoja avoinna.

7. Ennen haastattelua

Tutustu yritykseen ennen kuin menet haastatteluun. Hanki mahdollisimman paljon tietoa yrityksestä ja sen toiminnasta, näin saat varmuutta haastattelua varten ja voit miettiä etukäteen kuinka oma osaamisesi istuisi työnantajan muuhun toimintaan sitä tukien.

Monsterin työelämäoppaasta voit käydä lukemassa yleisimmin kysyttyjä haastattelukysymyksiä ja muita haastatteluvinkkejä)Katso tästä Monsterin sivuilla julkaistut UUSIMMAT TYÖPAIKAT.

Varmista että työnantaja voi löytää myös sinut, TALLENNA CV Monsteriin.