Tiskin takaa huippumyyjäksi

Tiskin takaa huippumyyjäksi

”Jos minun pitää sanoa yksi tärkein huippumyyjän ominaisuus, on se ehdottomasti sosiaalinen pelisilmä”, kertoo Monsterin syksyisen Myyntiguru-tittelin ansainnut Juha Sarell.

52-vuotias Sarell ajautui myyntiratsun töihin aikoinaan elämäntilanteen pakottamana.  Nykyiseen työpaikkaan Sarell bongattiin suoraan myyntitiskin takaa, loistavin seurauksin. Myyntimies on saanut olla mukana osana tiimiä, joka on kymmenkertaistanut työnantajansa liilevaihdon alle miljoonasta 10 kymmeen miljoonaan seitsemässä vuodessa.

 ”Vahvuuksiani ovat ehdottomasti kyky ottaa asiakkaat huomioon ja taito lukea heitä. Tätä kautta olen pystynyt luomaan pitkiä asiakkuussuhteita, jotka ovat valttia alalla. Kun tunnen asiakkaan, on kaupankäyntikin helpompaa. Myyntilanteessa ratkaisee lopulta ihmiskemiat, ei hinta,” Sarell muistuttaa.

 Vaikka hyväksi myyntimieheksi jalostuu loppujen lopuksi vain tekemisen kautta, kannustaa myyntiguru kuitenkin nuoria opiskelemaan. Töitä on vaikea saada jos ei ole mitään koulutusta.

 ”Töissä ei saa myöskään leipiintyä. Tasaisin väliajoin pitää laittaa itsensä likoon, sen vuoksi itsekin halusin osallistua Monsterin kilpailuun ja kokeilla siihen liittynyttä videohaastattelua,” Sarell kertoo.

 Sarell oli mukana Oletko sinä myyntispiikkien guru -kilpailussa, jossa myyntimiehiä haastateltiin uudenlaisen rekrytointityökalun avulla. Myyntimies oli uudesta videotekniikasta innoissaan, sillä se avaa aivan eri tavalla ovia työuran kannalta. Hakija ei ole vain nimi paperissa, vaan nimelle saadaan kasvot ja persoonallisuus.

 ”Haluan edelleen kehittyä myyntimiehenä, ja minulla on uraa jäljellä vielä reilusti yli kymmenen vuotta. Tätä kautta sain tuoda enemmän esiin omaa persoonallisuuttani ja osaamistani. Ei tarvitse ostaa sikaa säkissä,” Sarell naurahtaa.

 

ANN-MARI LEINONEN
SUOSITUIMMAT TEHTÄVÄALUEET
Katso kaikki tehtäväalueet