CV helpommin löydettäväksi!

CV helpommin löydettäväksi!
Tee CV:si löytyminen työnantajalle helpoksi!

Olemme keränneet tähän yrityksiltä saamiamme toivomuksia siitä, mitä Monsteriin tallennetuissa CV:ssä olisi hyvä huomioida, jotta ne olisivat heidän hakujensa kannalta helpommin löydettävissä ja käsiteltävissä.

Otsikoi CV:si toimivaksi
Mahdollisimman informatiivinen otsikko auttaa erottumisessa muiden CV:eiden joukosta. Älä siis kirjoita CV:n otsikoksi vain Tradenomi vaan esimerkiksi Talouden ja hallinnon Tradenomi. Otsikkoa, eli CV:n nimeä, kysytään aivan CV:n täytön alussa.

Kerro osaamisestasi enemmän
Pelkät tittelit ja tutkintonimikkeet eivät aina kerro tarpeeksi. Kirjoita siis tarkemmin omasta osaamisestasi, mistä työkokemuksesi muodostuu, mitä olet saanut työssäsi aikaan ja millainen on työnkuvasi. Pari sanaa ei ole vielä tarpeeksi, eivät myöskään myyvät mainoslauseet. Konkretisoi työkokemuksesi ja osaamisesi niin, että työnantaja todella tietää mitä osaat eikä joudu arvailemaan. Tämä koskee myös opiskeluja. Kerro pääaineesi ja sivuaineesi, miten opintosi tukevat osaamistasi jne.

Muista osaamisalueet ja kielitaito
Monsterin valmiissa CV-pohjassa voit kertoa itsestäsi lisää kohdissa osaamisalueet ja kielitaidot. Määritä ensin osaamisalueet joita haluat korostaa ja osaamisesi taso. Järjestelmään on valmiiksi lisätty useita eri alojen osaamisalueita, joista voit valita omaa osaamistasi parhaiten kuvaavia. Lisää sitten hallitsemasi kielet ja tietoa siitä, kuinka hyvin kielen hallitset.

Kerro tavoitteistasi ja toiveistasi
Monsterin CV-pohjassa on myös kohta Tiivistelmä. Kerro siinä lyhyesti ydinosaamisestasi ja siitä, minkälaisia tehtäviä haet. Voit myös kertoa, miten haluaisit kehittyä urallasi tai haluaisitko kenties tulevaisuudessa tehdä jotain ihan muuta kuin mitä nyt teet tai mihin koulutuksesi viittaisi. Tämä auttaa työnantajia kiinnostumaan sinusta silloin, jos haet jotakin muuta, kuin mihin varsinainen tutkintosi tai työkokemuksesi on sinut pätevöittänyt.

Käytä sopivia hakusanoja
Työnantaja voi hakea tietoa CV-tietokannasta myös hakusanoilla, aivan kuten esimerkiksi netin hakukoneilla voi hakea tietoa. Hakusanat ovat CV:n yksi tärkeimpiä ominaisuuksia. Niiden miettimiseen kannattaakin käyttää hieman aikaa ja vaivaa, sillä ne voivat merkittävästi parantaa löydettävyyttäsi työnantajien tekemissä hauissa. Hakusanoja kannattaa miettiä vaikkapa suoraan työnantajan näkökulmasta: minkälaisia hakusanoja sinä työnantajana käyttäisit, jos etsisit sinun kaltaistasi osaajaa? Jos olet luonut CV:si suoraan valmiista tiedostosta, voi hakusanoja yrittää upottaa suoraan CV:n tekstin joukkoon, mutta jos se ei onnistu luontevasti, voi hakusanoista laatia erillisen asiasanalistan vaikkapa CV:n loppuun. Jos käytät Monsterin pohjaa CV:n luomiseen, voi asiasanalistan lisätä esimerkiksi CV:n alkuun, tiivistelmän yhteyteen.

Henkilökohtainen esittely
Kohdassa Lisätietoja voit kertoa itsestäsi enemmän. Voit kertoa esimerkiksi harrastuksistasi, luottamustoimistasi, urasi kohokohdista tai nimetä referenssisi. Referenssejä käyttäessäsi muistathan kysyä henkilöiltä luvan suositusten antoon. Tämä on hyvä kohta tuoda persoonallisuuttasi esiin ja erottua muista!

Pidä CV tuoreena
CV kannattaa pitää ajan tasalla ja päivitettynä. Työnantajat ovat usein kiinnostuneita vain tuoreista, äskettäin päivitetyistä CV:stä, joten voit parantaa CV:si löydettävyyttä huomattavasti pitämällä sen päivitettynä.

Täytä koko CV
Hyvin täytetyt CV:t erottuvat aina joukosta. Kerro siis monipuolisesti ja tarkasti osaamisestasi, koulutuksestasi, tavoitteistasi ja itsestäsi ihmisenä. Mitä täydellisemmin täytät koko CV:n, sitä varmemmin se tavoittaa kiinnostavat työnantajat.

Katso tästä Monsterin sivuilla julkaistut UUSIMMAT TYÖPAIKAT.

Varmista että työnantaja voi löytää myös sinut, TALLENNA CV Monsteriin.