Eikö unelmatyösi ollutkaan sinua varten?

Eikö unelmatyösi ollutkaan sinua varten?

Olet varmasti joskus haaveillut unelmiesi työpaikasta, jossa työnteko olisi aina kivaa, työkaverit mahtavia ja palkkakin kohdallaan. Entä jos tämä unelmiesi työpaikka osoittautuukin joksikin muuksi, ja ei olekaan ennakko-odotustesi mukainen? Entä jos työ ei sovikaan sinulle? Tai jos työsuhde loppuukin syystä tai toisesta ja menetät unelmiesi työn? Onko sinulla varasuunnitelma, jos unelmiesi työ onkin todellisuudessa jotakin aivan muuta kuin unelmaa? Näillä vinkeillä pääset taas jaloillesi etsimään seuraavaa unelmatyötäsi!


Arvioi unelmasi uudelleen

Jos unelmiesi työ ei ollutkaan sitä mitä odotit, on aika arvioida tavoitteesi ja toiveesi uudelleen. Mieti, mistä et pitänyt ja mistä pidit unelmatyössäsi, ja tutki vaihtoehtoisia mahdollisuuksia. Ehkä unelmatyöksi mieltämäsi työ ei ollutkaan sitä mitä todella haluat tehdä.


Älä anna kokemuksen puutteen olla esteenä

Mieti, miten nykyiset taitosi ja osamisesi sopivat tavoittelemiisi tehtäviin ja hyödynnä näitä vahvuuksia työnhaussasi. Useita taitoja, kuten projektihallintaa, kielitaitoa, myyntiosaamista sekä asiakaspalvelutaitoja arvostetaan lähes alalla kuin alalla. Kerro rohkeasti osaamisestasi, vaikkei se olisikaan täsmälleen vaatimusten mukaista.


Etene yksi askel kerrallaan

Joskus unelmatyö löytyy vain kokeilemalla eri vaihtoehtoja. Yritä päästä vaikkapa työharjoitteluun nähdäksesi onko työ sitä mitä luulet sen olevan. Voit myös opiskella valitsemaasi aihealuetta hiukan huomataksesi, onko valintasi osunut oikeaan.


Ole realisti

Joka työssä on omat hyvät, mutta myös ne huonot puolensa, ja alamäkiä ylämäkien jälkeen. Täydellistä työpaikkaa on tuskin kenelläkään, mutta mikään ei estä sinua tavoittelemasta tilannetta, jossa töihin on muutamia harvoja aamuja lukuun ottamatta mukava lähteä. Työstä on lupa myös nauttia!


Rehellisyys maan perii

Jos unelmatyösi ei ollutkaan sitä mitä luulit, ja olet hakemassa uutta työtä, kerro rehellisesti potentiaaliselle työnantajalle haastattelussa, miksi olet vaihtamassa työpaikkaa. Näin voit välttää epärealististen odotusten syntymisen. Asioiden peittely voi myös kostautua odottamattomasti ja kantautua uuden työnantajasi korviin ikävin seurauksin.www.monster.com ja Mirva Puranen

Katso tästä Monsterin sivuilla julkaistut UUSIMMAT TYÖPAIKAT.

Varmista että työnantaja voi löytää myös sinut, TALLENNA CV Monsteriin.