Skip to main content

Etsitkö uutta työpaikkaa?

Hyödynnä kaikki Monsterin palvelut

Etsitkö uutta työpaikkaa?


Oletko aktiivisesti etsimässä työpaikkaa? Mietitkö mitä kaikkea voisit tehdä nopeuttaaksesi työpaikan saantia? Tässä vinkkejä siihen kuinka hyödynnät Monsterin palvelut tehokkaasti.

Monster käyttäjätili
Työnhaku kannattaa aloittaa luomalla Monster käyttäjätili. Samalla luot itsellesi profiilin ja henkilökohtaisen Monster kotisivun. Profiilisi ei ole työnantajien nähtävissä, mutta se auttaa sinua työn haussa. Profiilisi täyttöasteen mukaan sinulle tarjotaan palveluja tulemaan työnhakuasi. Voit lisätä kotisivullesi mm. erilaisia työkaluja (widgettejä), joiden sisältö määrittyy profiilissasi antamiesi tietojen perusteella. Tässä muutama esimerkki:

Työpaikkavahti: tallenna työpaikkahakuhaku työpaikkavahdiksi Monster-kotisivullesi. Kun tallennat vahdin, näet hakutulokset avoimista työpaikoista heti kirjautuessasi Monsteriin
Uratavoitteet: tallenna uratavoitteisiin se, millaista työpaikkaa, millaisessa yrityksessä, miltä alueelta jne. etsit ja saat vinkit vastaavista paikoista suoraan kotisivullesi
Tallennetut yritykset: oletko kiinnostunut työskentelemään jossain tietyssä yrityksessä? Tallennettuasi profiilisi uratavoitteisiisi sinua kiinnostavat yritykset, saat aina kotisivullesi listan yrityksen avoimista työpaikoista

Avoimet työpaikat
Monsterin sivuille tulee päivittäin uusia avoimia työpaikkoja. Työpaikkoja voit hakea alueen, tehtäväkategoria, tehtävänimikkeen, toimialan, hakusanan jne. mukaan. Voit nyt myös selailla työpaikkoja. Työpaikat on ryhmitelty valmiiksi esim. tehtäväkategorian ja työkokemuksen mukaan. Selaamalla työpaikkoja varmistat, ettet ohita kiinnostavaa työpaikkaa, jota tarjoava yritys tai jonka tehtävänimike ei ehkä nousisi haussasi esiin.

Työpaikkavahti
Voit tallentaa työpaikkavahdin kotisivullesi, mutta voit myös tilata työpaikkavahdin tulokset suoraan sähköpostiisi. Voit itse määrittää kuinka usein haluat tulokset saada - kerran päivässä, kerran viikossa tai kerran kuukaudessa. Mikäli haet aktiivisesti uutta työpaikkaa, kannattaa työpaikkavahdin tulokset tilata sähköpostiin vähintään kerran viikossa. Tällä hetkellä työnhakijoita on liikkeellä paljon ja hakuajat voivat olla hyvinkin lyhyitä, jopa alle viikon.

CV (ansioluettelo)
Hyvin täytetty CV on tärkeä osa työnhakua. Tallentamalla CV:si Monsteriin huolehdit siitä, että käytössäsi on ajantasainen CV paikassa, josta se on nopeasti saatavilla. Mikäli haluat voit tallentaa CV:si julkisena, jolloin se on työnantajien löydettävissä. Tämä on suositeltavaa, sillä tänäkin päivänä osa työpaikoista täytetään kaikessa hiljaisuudessa suoraan CV-tietokannastamme. Voit myös pitää CV:si yksityisenä, jolloin CV:si on vain omassa käytössäsi työpaikkojen hakemista varten. Voit myös tallentaa useita CV:tä ja käyttää erilaisia versioita hakiessasi erilaisia työpaikkoja. Vinkkejä CV:n tekoon löydät täältä .

Työhakemus
Hakiessasi työpaikkaa tarvitset CV:n lisäksi työhakemuksen, jossa kerrot enemmän itsestäsi ja sopivuudestasi juuri kyseiseen paikkaan. Voit tallentaa valmiiksi erilaisia työhakemuspohjia tai muokata käyttöösi Monsterin valmiita mallipohjia. Kun haet sivuillamme avoimena olevaan työpaikkaan Monsterin kautta, tallentuvat CV:si ja työhakemuksesi käyttäjätilillesi. Näin voit seurata hakujesi etenemistä ja mikä parasta näet käyttäjätililtäsi, mitä muita paikkoja kanssasi samaa paikkaa hakeneet ovat hakeneet. Näin voit saada lisää vinkkejä kiinnostavista työpaikoista.

Työelämäopas
Mikäli siitä kun viimeksi hait työpaikkaa on kulunut aikaa tai olet ensimmäistä kertaa työnhaussa, ota avuksesi työelämäoppaamme . Työelämäoppaasta löydät vinkkejä CV:n tai työhakemuksen tekoon, työhaastattelutilanteeseen, palkkaneuvotteluun jne. Työelämäoppaaseen on myös koottu runsaasti muuta työelämään liittyvää tietoa. Työelämäopasta päivitetään jatkuvasti ja voit etsiä sieltä kaipaamaasi tietoa hakusanalla hakemalla.

Kysy työnhausta
Tarvitsetko apua esimerkiksi CV:n tekoon tai työhaastatteluun valmistautumiseen? Oletko kaivannut ammattilaisen näkemystä CV:stäsi? Kaikissa työnhakuun liittyvissä asioissa sinua auttaa Monsterin eJob Coach arkisin klo 9-15: tyonhakija@monster.fi tai 010 665 2200. Jätä kysymyksesi >> .

Katso tästä Monsterin sivuilla julkaistut UUSIMMAT TYÖPAIKAT.

Mikä on sopiva palkkapyyntö uutta työpaikkaa hakiessa? Palkkaosiomme auttaa sinua arvottamaan osaamisesi.

Onnea ja menestystä työnhakuun!