Haluaisitko ulkomaille töihin?

Haluaisitko ulkomaille töihin?

Kun ryhdyt suunnittelemaan työnhakua ulkomailta, hyödynnä kaikki tutut ja vähemmän tutut kontaktit, joita vuosien varrella on kertynyt. Kannattaa kertoa avoimesti halusta lähteä ulkomaille töihin. – Sana kiertää nopeasti ja sopiva työtehtävä saattaa löytyä suoraan oman verkoston välityksellä. Verkoston lisäksi hyödyllisiä ovat myös erilaiset työpaikkojen hakupalvelut. Internetistä löytyy useita maakohtaisia palveluita, mutta sen lisäksi myös kansainvälisiä rekrytointisivustoja, joista voi etsiä työpaikkoja monista eri maista.

Monsterin kautta voi etsiä työpaikkaa Euroopasta, USA:sta ja Kanadasta, Aasiasta ja Afrikasta. Voit hakea valitsemasi maan työpaikkoja suoraan työpaikkahaulla etusivullamme vaihtamalla maata. Klikkaamalla ”Hae”-vaihtoehtoa, saat kaikki sinulle sopivat työpaikat etsimältäsi alueelta eteesi. Klikkaamalla ilmoituksen linkkiä pääset lukemaan koko työpaikkailmoituksen ja lähettämään hakemuksen. Eri maiden omille Monster-sivuille pääset www.monster.com-sivuston etusivulta.

Pysy ajan tasalla – tilaa työpaikat sähköpostiin

Helppo tapa pitää silmällä tietyn maan ja kaupungin työpaikkatarjontaa on tilata kyseisen alueen työpaikat sähköpostiisi työpaikkavahdin avulla. Suorita haluamasi haku ja tallenna se työpaikkavahdiksi, niin palvelu lähettää veloituksetta sinulle kaikki työpaikat, jotka sopivat antamiisi kriteereihin. Voit myös käyttää hakusanoja jos haluat vain ja ehdottomasti esimerkiksi tietyn nimikkeen mukaisia työpaikkoja. Työpaikkavahdin tallentaminen edellyttää rekisteröitymistä Monsterin käyttäjäksi.

Rekisteröidyttyäsi käyttäjäksi voit tallentaa CV:si työnantajien löydettäväksi. Voit valita CV:si haettavaksi haluamiisi maihin. Tällöin CV kannattaa kirjoittaa englanniksi tai kyseisen maan kielellä. Lisäksi voit hakea CV:lläsi avoimia työpaikkoja ”Hae työpaikkaa” -linkin kautta. Palvelu ohjaa sinua valitsemaan valmiiksi tehdyn CV:n ja hakemuskirjeen käyttäjätililtäsi.

Ota huomioon eri maiden hakukäytännöt

Jos haet töitä ulkomailta, kannattaa muistaa, että vaatimukset eri maissa ovat aina hieman erilaiset. Tutustu siis etukäteen siihen, millaisia hakemuksia tuossa maassa on totuttu vastaanottamaan. Lisätietoja saat kyseisestä Monster-maasta ja heidän Tukea työelämään-palvelustaan.



Katso tästä Monsterin sivuilla julkaistut UUSIMMAT TYÖPAIKAT.

Varmista että työnantaja voi löytää myös sinut, TALLENNA CV Monsteriin.