Kun kilpailu työpaikalla yltyy liian kovaksi

Kun kilpailu työpaikalla yltyy liian kovaksi

Monsterin kansainvälisestä kyselystä selviää, että yksi viidestä vastaajasta on valmis vaihtamaan työpaikkaa ongelmalliseksi kehkeytyneen sisäisen kilpailun vuoksi. Lisäksi neljännes vastaajista on harkinnut samaa. Tulokset perustuvat eri Monster-maissa toteutettuun kyselyyn, johon saatiin yli 3300 vastausta.

“Ammatillisen kilpailun ei tarvitse olla haitallista; itse asiassa, se voi usein olla jopa hyödyllistä”, sanoo Mary Ellen Slayter, Monsterin uraohjauksen asiantuntija. “Yritykset pyrkivät löytämään parhaiten sopivat työntekijät oikeisiin työtehtäviin. Kilpailutilanteita syntyy kun tiimeissä on useampia samankaltaisia osaajia. Avainasemassa on tasapainon ja oman paikan löytyminen. Yritä suhtautua kilpailuun niin, että se motivoi sinua tekemään parhaasi äläkä anna kateuden häiritä keskittymiskykyäsi. Työyhteisön sisäisiä jännitteitä voi lieventää esim. yhteisellä tekemisellä työn ulkopuolella: urheilemalla tai vain käymällä kahvilla töiden jälkeen. Jos tilanne yhä vain häiritsee tehokasta työskentelyä, on ehkä syytä miettiä muita järjestelyjä. Muista aina kuunnella itseäsi ja tehdä päätökset sen mukaan, mikä on omalle hyvinvoinnille ja urasuunnitelmille edullisinta.”

Tulosten perusteella saksalaiset vaihtavat hanakasti työpaikkaa, jos kilpailutilanne käy sietämättömäksi: 27 % vastaajista on jättänyt työnsä sen takia, ja 30 % harkinnut tekevänsä niin. Muualla Euroopassa asiaa ei koettu niin suurena ongelmana, kun taas Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Intiassa yli 50 % oli valmiina nostamaan kytkintä.

Monster kysyi kävijöiltään aikavälillä 5.-19.5.2014: Oletko koskaan harkinnut jättäväsi (tai oletko jättänyt) työsi ongelmaksi muodostuneen sisäisen kilpailun vuoksi? Kansainväliset tulokset paljastivat seuraavaa:

  • 20 % On vaihtanut työpaikkaa sisäisen kilpailun vuoksi
  • 26 % On harkinnut työpaikan vaihtamista kilpailun vuoksi
  • 54 % Ei ole koskaan edes harkinnut työpaikan vaihtamista kilpailun vuoksi


Lähde: Monster World Wide
Kääntänyt: Atso Ahonen
Tiivistelmä: Katja KuusenmäkiKatso tästä Monsterin sivuilla julkaistut UUSIMMAT TYÖPAIKAT.

Varmista että työnantaja voi löytää myös sinut, TALLENNA CV Monsteriin.