Kymmenen keinoa välttää virheitä CV:n teossa

Kymmenen keinoa välttää virheitä CV:n teossa

Kymmenen keinoa välttää virheitä CV:n teossa

CV:si tarkoituksena on myydä taitojasi ja osaamistasi työnantajille ja herättää työnantajan kiinnostus, niin että sinut kutsutaan haastatteluun. Siksi on tärkeää, että CV:si on huolella tehty, johdonmukainen ja että siitä käy ilmi kaikki oleelliset tiedot koulutuksestasi ja työkokemuksestasi. Tässä yhteenvetona kymmenen keinoa välttää virheitä CV:n teossa.

Ulkonäkö ratkaisee
Kirjoitusvirheitä vilisevä CV antaa huonon ensivaikutelman. Tarkista CV:n oikeinkirjoitus huolellisesti. Voit myös pyytää ystävääsi tarkistamaan CV:si, sillä kirjoitusvirheet on paljon helpompi huomata toisen tekstistä kuin omasta.

Aikajärjestys
Aloita työkokemuksestasi kertominen nykyisestä työpaikastasi ja jatka kertomista aikajärjestyksessä. Jos olet vastavalmistunut, voit kertoa ensin koulutuksestasi ja sen jälkeen työkokemuksestasi.

Liian pitkä vai liian lyhyt
Joskus kuulee sanottavan, että CV:n tulisi olla vain yhden A4-sivun mittainen. CV:stä ei kuitenkaan saa tehdä liian lyhyttä sisällön kustannuksella. CV voi olla pidempikin, tärkeää on, ettet jätä olennaisia tietoja työkokemuksestasi pois.

Vaatimattomuus ei kaunista
Suomalainen on monesti liian vaatimaton, erityisesti omista taidoista puhuttaessa. älä aliarvioi kielitaitoasi tai muita tärkeitä taitoja, joita työnantajat arvostavat.

Pitäydy totuudessa
Älä muuntele työkokemustasi tai sen pituutta, vaan kerro asiat niin kuin ne ovat. Valkoisetkin valheet tulevat ennemmin tai myöhemmin esille ja silloin urasi kyseisessä yrityksessä jää mitä todennäköisemmin hyvin lyhyeksi.

Todelliset työtehtävät
Vältä tehtävänimikkeiden listaamista pelkillä ranskalaisilla viivoilla. Yksi tehtävänimike voi tarkoittaa eri asioita eri yrityksissä. Sen sijaan kerro enemmän siitä, mitä työtehtäväsi nyt sisältävät ja miten uusi työnantajasi voisi hyödyntää jo olemassa olevia taitojasi.

Vanha työkokemus
Työnantajia kiinnostaa eniten viimeisin työkokemuksesi. Jos sinulla on jo useamman vuoden työkokemus, kesätöitä on enää turha mainita CV:ssäsi. Sen sijaan jos olet juuri aloittelemassa työelämässä, kesätöillä voi olla CV:ssäsi tärkeä osa. Kesätyökokemus osoittaa että olet ollut yritteliäs ja ahkera ja oppimistasi taidoista voi olla hyötyä ensimmäisessä työpaikassasi.

Tarpeetonta tietoa
Turha lavertelu pois CV:eistä. Lemmikkieläinten tai lasten nimiä ei tarvitse CV:ssä mainita eivätkä loputtomat selostukset harrastuksista ole myöskään tarpeen. Jos kuitenkin haet työpaikkaa esim. liikunnan alalta, CV:ssäsi on hyvä tuoda esille liikutantapainotteiset harrastuksesi.

Käytä avainsanoja
Kun jätät CV:si Monsteriin, on tärkeää käyttää hakusanoja. Vinkkejä hakusanoihin saat lukemalla sinua kiinnostavia työpaikkailmoituksia ja poimimalla niistä sopivia sanoja myös omaan CV:seesi. Työnantajat tekevät CV-hakuja myös hakusanojen perusteella.

Lähetä CV:täsi harkiten
CV kannattaa lähettää vain sellaisiin paikkoihin, jotka todella kiinnostavat sinua. Työnantajat osaavat lukea rivien välistä, oletko todella kiinnostunut kyseisestä paikasta ja ennen kaikkea, riittävätkö taitosi ja kokemuksesi kyseiseen tehtävään.

Varmista nyt, että työnantaja voi löytää myös sinut, TALLENNA CV Monsteriin.

Katso tästä Monsterin sivuilla julkaistut UUSIMMAT TYÖPAIKAT.